MAĐARSKA KRALJEVSKA TURA 2021 - 11-14 novembar , 9-12 decembar 2021/ 4 dana / 3 noćenja u Budimpešti / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 139€ / SPECIJALNA PONUDA: 129€ do 20.10.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Krenite sa Travel Klubom u jesenju avanturu iz snova! Otkrijte Mađarsku na jedan potpuno nov način! Za sve vas koji volite drugačija putovanja pripremili smo autentičan "kraljevski" program. Bajkoviti barokni dvorci sa zanimljivom istorijom, srednjovekovne tvrđave, parkovi sa jezerima, kulturne znamenitosti i muzejske zanimljivosti rasprostranjeni su širom Mađarske. Ista je situacija i sa okolinom glavnog grada - Budimpeštom! Želimo da vam pružimo četiri savršena dana u otkrivanju blaga davnih vremena. Arhitektonsko nasleđe Mađarske, istorijsko nasleđe tvrđava i dvoraca zaista je bez premca. Zato ne oklevajte. Rezervišite svoje mesto na vreme!

Naša baza za obilazak i istraživanje arhitektonskog i istorijskog blaga Mađarske je Budimpešta, prestonica poznata pod nazivom "biser Dunava", ali i kao grad na devet mostova. Istorija stara više od 1500 godina i kulturno blago koje su brojne civilizacije ostavile za sobom svrstavaju Budimpeštu u red najlepših glavnih gradova Evrope. Nekadašnji drugi centar moćne Habzburške monarhije danas se prostire na dve obale Dunava čiji delovi Pešta i staro jezgro Budima od 1987. godine čine deo UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Ako ovome dodamo i specijalitete poput gulaša, paprikaša, vino "Tokaji", marcipan ili čuvenu štrudlu sa makom, nezaboravne noćne izlaske, kao i činjenicu da je ova prestonica jedna od nama najbližih, jasno je zbog čega je Budimpešta neizostavna destinacija na mapi više od 15 miliona turista svake godine!

DVORAC BORY

Ono što je Tadž Mahal u Indiji, to je dvorac Bory u Mađarskoj - simbol večne ljubavi! Ovaj romantični dvorac, omiljeno mesto zaljubljenih parova, delo je mađarskog umetnika i arhitekte Jeno Bory-ja koji je ovaj dvorac izgradio za svoju voljenu ženu Ilonu Komocsin. Za izgradnju ovog remek-dela, koje predstavlja kombinaciju različitih stilova: romanike, gotike, renesanse, bilo je potrebno 40 godina!

STONI BEOGRAD

Sekešfehervar (stoni Beograd), grad poznat kao prestonica mađarskih kraljeva.

BALATON JEZERO

DVORAC HELIKON

Jedan od najimpozantnijih muzeja-dvoraca Mađarske - Helikon koji je sa svojih 100 soba, četvrti po veličini dvorac u Mađarskoj. Dvorac je izgrađen u baroknom stilu 1745. godine. Danas svojom postavkom prikazuje život aristokratije toga vremena.

VIŠEGRAD

Višegrád je poznat po ostacima rano renesansne letnje palate mađarskog kralja Matije Korvina i srednjevekovne tvrđave.

ESTERGOM

Estergom je bio glavni grad Kraljevine Mađarske između 10. i 13. veka i bio je kraljevski grad sve dok se tadašnji mađarski kralj Bela IV nije prvo premestio u Višegrad i posle u Budim. Estergom je i danas sedište primaša (prímás) katoličke crkve u Mađarskoj. Grad ima poznati muzej hrišćana (Keresztény Múzeum), gde je najveća umetnička kolekcija vezanih za crkvu i hrišćanstvo u Mađarskoj. Takođe, grad ima i baziliku koja je najveća u Mađarskoj. Po pesmi iz Nibelunga, Estergom je bio Atilino sedište.

SENTANDREJA

Na samo dvadeset kilometara od Budimpešte nalazi se Sentandreja, nezaobilazno mesto za sve turiste iz Srbije. U ovaj pitomi gradić na obali Dunava, u 17. veku pod vođstvom patrijarha Arsenija III Čarnojevića, naselilo se oko osam hiljada uglednih srpskih porodica iza kojih je danas ostalo čak sedam crkava. U Sentandreji se mogu videti još i Trg Vuka Karadžića, gde je i danas kuća u kojoj je boravio, kao i rodna kuća pisca Jakova Ignjatovića, Krst Cara Lazara, Muzej Srpske pravoslavne crkve i Srpska kafana. Posebnu draž ima poseta Muzeju marcipana, smeštenom u samom centru grada, gde se mogu videti najveće i najneverovatnije figure napravljene od ove poslastice.

DVORAC GEDELE

Gradić  Gedele (Gödölo),  udaljen 30-ak kilometara od mađarske prestonice gde se nalazi najveći barokni dvorac Mađarske, čuveni dvorac Grašalkovič koji je obeležila snažna ličnost austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete (1837 – 1898). Dvorac je jedan od najvecih i najvaznijih primeraka madjarske arhitekture. Sagradio ga je grof Antal Grasalkovic I (1694–1771) po planovima arhitekte András Mayerhoffer (1690–1771)iz Salcburga.  U zgradi nalazimo sobe kralja i kraljice sa puno originalnih rekvizita, kao i baroknu scenu. Park dvorca nudi mogućnost za ugodnu šetnju.

 

 

 

 

 

 

Program putovanja:                                                      4 dana / 3 noći/ autobusom 
                                                                                                                                 DNEVNA VOŽNJA

                                                                           

Program putovanja:                                                                                                        DNEVNA VOZNJA                                                                        

1.Dan . BEOGRAD - NOVI SAD – BUDIMPESTA

Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 06:00 časova i iz Novog Sada  oko 07:00 časova.. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim časovima, i razgledanje grada. Panoramski obilazak Budimpešte: Trg Heroja, Opera, Andraši bulevar, crkva Matije Korvina, Parlament (nije predvidjena grupna poseta), Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula...Slobodno vreme za idividualne aktivnosti ili individualnu šetnju Vaci ulicom, Srpskom ulicom i odlazak do Srpske crkve. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.Dan  BUDIMPEŠTA-DVORAC BORY-STONI BEOGRAD-DVORAC  HELIKON (FESTESTIC) )  -BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni  obilazak  na celodnevni izlet u obilazak  impozantnih dvoraca Mađarske i Sekešfehervara (stoni Beograd) grada poznatog kao prestonice mađarskih kraljeva.. Dvorac Bori je bajkovito zdanje sa prelepim vrtom i ukrašeno brojnim statuama. Ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća građevina koju je sagradio – samo jedan čovek-Jeno Bori arhitekta  i vajar. Pratio je svoje planove i maštu i podigao ovaj spektakularni zamak kao simbol njegove večne ljubavi ́prema svojoj ženi i umetnosti. Nastavak puta do Sekešfehervara (stoni Beograd), grada poznatog kao prestonice mađarskih kraljeva. Obilazak ( spoljni) gradske kuće sa trgom, glavne rimokatoličke crkve, zgrade starog suda, biskupske palate, spomenik Kralja Ištvana i kapele Sv. Ane.  Krace slobodno vreme.
Put nastavljamo ka jezeru Balaton i  Kesthelju. Ovde ćemo posetiti  jedan od najimpozantnijih muzja-dvoraca Mađarske- Helikon ( Festetic) koji  je sa svojih 100 soba, četvrti, po veličini dvorac u Mađarskoj. Dvorac je izgrađen u baroknom stilu 1745. godine. Danas svojom postavkom prikazuje život aristokratije toga vremena.  Povratak u Budimpeštu u večernjim satima.. Noćenje.

3.dan BUDIMPEŠTA-VIŠEGRAD-ESTERGOM -BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodan dan u Budimpešti ili fakultativni polazak za Višegrad i Estergom. Estergom je bio glavni grad Kraljevine Mađarske između 10 i 13. veka i bio je kraljevski grad sve dok se tadašnji mađarski kralj Bela IV nije prvo premestio u Višegrad i posle u Budim. Estergom je i danas sedište primaša (prímás) katoličke crkve u Mađarskoj. Grad ima poznati muzej hrišćana (Keresztény Múzeum), gde je najveća umetničkih kolekcija vezanih za crkvu i hrišćanstvo u Mađarskoj. Takođe grad ima i baziliku koja je najveća u Mađarskoj. Po pesmi iz Nibelunga, Estergom je bio Atilino sedište. Odlazak do Višegráda, grada  poznatog  po ostacima rano renesansne letnje palate mađarskog kralja Matije Korvina i srednjevekovne tvrđave. Povratak u Budimpestu i slobpodno poslepodne.  U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta –vožnja brodom Dunavom ispod poznatih prelepih budimpeštanskih mostova.. Noćenje.

4 dan  BUDIMPEŠTA – DVORAC GEDELE (GRASALKOVIC) – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni odlazak do gradića  Gedele (Gödölo) ,  udaljenog  30-ak kilometara od mađarske prestonice gde se nalazi najveći barokni dvorac Mađarske, čuveni dvorac Grašalkovič. koji je obeležila snažna ličnost austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete (1837 – 1898). Dvorac je jedan od najvecih i najvaznijih primeraka madjarske arhitekture. Sagradio ga je grof Antal Grasalkovic I (1694–1771) po planovima arhitekte András Mayerhoffer (1690–1771) iz Salcburga. U zgradi nalazimo sobe kralja i kraljice sa puno originalnih rekvizita, kao i baroknu scenu. Park dvorca nudi mogućnost za ugodnu šetnju. Povratak u Budimpeštu oko 13h. Slobodno vreme u Budimpesti  do 16h za šoping. Oko 16.30h  polazak za Srbiju. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program po nazivom " Mađarska kraljevska tura "  je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili slicnim nazivom  kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

CENA OBUHVATA :

-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu  ( Panoramski razgled Budimpešte u pratnji vodiča)
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u  hotelu sa 3+ ili  4* u Budimpešti u sobama 1/2 ili 1/3
-uslugu stručnog vodiča  i pratioca grupe
-troškovi organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !)

-izlet Dvorci Bory i Festetić , Stoni Beograd,  jezero Balaton  sa uključenim ulaznicama 50€ ( 410 km- 12h trajanje )
-izlet Višegrad, Estergom  sa uključenim ulaznicama  25€ ( 140km-6h trajanje )
-vožnja brodom Dunavom 15€
-izlet Dvorac Gedele (Grašalković)  sa ulaznicom 25€ ( 70 km- 3h trajanje)
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje 601,13 din  (može se uplatiti u Travel Klubu)

PAKET SVIH IZLETA -PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE 100 € umesto 115€
NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI  I DOPLATE:  Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 40€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu

NAČINI PLAĆANJA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Hotel Danubius Arena 4* ili SLIČAN smešten je pored čuvenog stadiona Ferenc Puškaš.Hotel se nalazi nedaleko od stanice metroa Stadion Ferenca Puškaša na liniji M2. Do centra grada možete stići metroom za 10 minuta vožnje.Poseduje 280 soba i 9 apartmana. Sobe poseduju: klimu, fen za kosu, telefon, radio, mini bar, TV. Poseduje sobe za nepušače. https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/danubius-hotel-aren
 Hotel MILLENNIUM 3* -Nalazi se sa peštanske strane, u širem centru grada, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 sa TWC, TV, mini bar, telefonom... www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/
Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak i bice objavljen na sajtu.

 

 

 COVID 19 : Buduci da se mere vezano za Covid 19 menjaju svakodnevno , putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o pravilima ulaska u zemlju  u koju putuje. Sve ažurirane informacije  možete naći na sajtu Ministarsva spoljnih poslova , na sledecem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA !

 

Državljani Srbije u momentu pisanja programa mogu bez ograničenja da uđu u Mađarsku. Nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test . U Mađarskoj u momentu objave programe maske takođe nisu potrebne  bilo u zatvorenim ili otvorenim prostorijama. 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program po nazivom " Mađarska kraljevska tura "  je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili slicnim nazivom  kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

OPŠTE NAPOMENE

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA POLAZAK ĆE BITI OTKAZAN ILI POMEREN
 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno