VELIKA NOVOGODIŠNJA SEVDAH TURA 2022 (Travnik, Jajce, Mostar, Konjic, Sarajevo) - 30.12.2021-03.01.2022 / 5 dana / 4 noci / 1 noć JAJCE i 3 noći Mostar HOTEL EMEN 4* / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 129€ / SPECIJALNA PONUDA: 119€ do 30.11.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Veliku novogodišnju sevdah turu započinjemo obilaskom Travnika, grada u centralnoj Bosni i Hercegovini koji se nalazi na 90 km zapadno od Sarajeva. Poznat je i kao grad bogate istorije, osmanskih vizira i nobelovca Ive Andrića.

Travnik se može pohvaliti bogatom kulturnom baštinom koja datira još iz perioda kada je bio glavni grad i vojno središte Osmanskog carstva. Mnoge građevine koje potiču iz tog perioda dobro su očuvane, kao na primer brojne džamije, orijentalne kuće, sahat kula, te ulične česme, itd.

Nastavljamo dalje ka Jajcu, jednom od retkih gradova u Bosni i Hercegovini koji se može pohvaliti činjenicom da u njemu može da se nađe gotovo sve - od istorijskih spomenika do predivnih prirodnih lepota. Grad svetla. Grad kamena i vode. Kraljevski grad. Muzej pod otvorenim nebom. Nastao je na mestu gde se reka Pliva spaja sa rekom Vrbas, formirajući veličanstveni, 21 m visok vodopad. Plivski vodopad se nalazi u samom središtu grada i jedan je od dvanaest najlepših na svetu. Jedini je te visine koji je smešten u centru grada, a da istovremeno predstavlja i ušće dve reke.

Obilazimo i Mostar, mali grad velikog srca! Tako bi se u par reči mogao opisati glavni grad Hercegovine. Našao se u stihovima mnogih velikih pisaca, poput Alekse Šantića, Jovana Dučića, Himza Polovine…Pesme se generacijama prepričavaju,a lepota i sjaj grada su i dan danas tu. Nad Mostarom se nadvijaju planine Velež i Prenj, dok je sam grad nastao na kanjonu Neretve. Nesumnjivo najatraktivniji je stari deo grada gde se nalazi Stari most koji je pod zaštitom UNESCO-a. Tu je i čuvena Kriva ćuprija, kao i kule oko mosta koje su danas pretvorene u muzej.

Trebinje se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske. Od Dubrovnika je udaljen svega 27 km, a od Herceg Novog oko 40 km. Grad sunca i platana, grad čuvenog pesnika Jovana Dučića, Trebinje važi za jedan od najlepših gradova u Bosni i Hercegovini. Krase ga očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa izuzetne lepote, a u samom gradu se nalazi i nekoliko pravoslavnih hramova od kojih je najpoznatiji manastir Tvrdoš.

Novogodišnju Travel Klub avanturu završavamo u Sarajevu, u gradu sa najvećim srcem na Balkanu! Prva asocijacija na ovaj grad obično su muzika i raja. Ovde ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

 

Program putovanja:                                                                  5 dana / 4 noći/ autobusom 1500km
                                                                                                                                 DNEVNA VOŽNJA

 

30.12.2021  BEOGRAD – TRAVNIK-JAJCE 
Polazak iz centra Beograda u 6h . Putovanje preko Sremske Mitrovice i dalje preko Bijeljine, Doboja i Zenice do Travnika. Prošetaćemo se gradom uz razgledanje divne Šarene džamije – Sulejmanije, zadužbinu velikog vezira Sulejman-paše Skopljaka iz 18. veka. Sledi slobodno vreme, ili fakultativne aktivnosti koje obuhvataju posetu rodnoj kući Ive Andrića, Travničkoj tvrđavi i lokalitetu Plava voda. Nastavak putovanja preko Vakufa do JAJCA. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

31.12.2021 JAJCE- PLIVSKO JEZERO –MLINČIĆI -JABLANICA -MOSTAR

Doručak
. Slobodno vreme ili fakulativni obilazak Jajca u pratnji strucnog vodica . Pogledaćemo  Medvjed kulu i posetiti katakombe u kojima se nalazi oltar koji kriju svoju simboliku. Obićićemo ostatake crkve Sv. Luke i tvrđavu , najvišu tačku grada, na visini od 470 m nadmorske visine. Sa tvrđave se spuštamo do kapije Mala tabija, pa kroz čaršiju i Travničku kapiju, odlazimo do vidikovca sa kojeg se pruža nestvaran pogled na čuveni PLIVSKI VODOPAD . Fakultativni odlazak do predivnog Plivskog jezera i lokaliteta Mlincici . sa divnim sačuvanim drvenim vodenicama . Na Plivskom jezeru ,  možete uživati u vožnji katamaranom uz doplatu na licu mesta. . U poslepodnevnim casovima  polazak ka Mostaru. Vožnja uz usputni predah u JABLANICI kod memorijalnog muzeja „Bitka na Neretvi“fotostop kod mosta na Neretvi.  Dolazak u MOSTAR i smestaj u hotel. odmor i spremanje za najluđu noć. Fakultativni doček  u restoranu uz živu muziku i večeru. SREĆNA NOVA 2022 GODINA. Nocenje.

 

01.01.2022 MOSTAR I "BISERI HERCEGOVINE" (VRELO BUNE -POČITELJ -VODOPAD KRAVICA-VINARIJA IZNENAĐENJA ) 
Kasni doručak. Oko podneva obilazak Mostara u pratnji vodica. Fakultativna vožnja čamcem po Neretvi . Potom sledi odlazak na fakulativni izlet “Biseri Hercegovine”  Izlet počinjemo obilaskom Blagaja i izvorišta reke Bune na kojem se nalazi stara turska, sufijska Tekija – derviški samostan. Nastavak puta ka Počitelju, jedinstvenom naselju koje se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Zahvaljujući svojim jedinstvenim odlikama i arhitekturi, Počitelj je jedna od najzanimljivijih atrakcija Bosne i Hercegovine. Potom sledi odlazak do prelepih VODOPADA KRAVICA. Voda reke Trebižat na tom mestu se razuđuje i pada sa visine od 30 metara stvarajući prirodni amfiteatar širine 150 matara. Ceo prizor svojom lepotom ostavlja čoveka bez daha. Odlazak  u hercegovacku vinariju iznenađenja uz degustaciju 2 vina, prsute, sira i hleba. Povratak u hotel Slobodno vreme. Individualna repriza Nove godine .Noćenje

02.01.2022. MOSTAR- MANASTIR TVRDOŠ-TREBINJE   

Doručak. Slobodno vreme u Mostaru ili fakultativni izlet  u Trebinje..Izlet počinjemo  posetom manastiru Tvrdoš  a nakon toga stižemo u TREBINJE. Obilazak grada krece od  Hercegovačke Gračanice  odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad. Obilazak Arslanagića mosta ,koji je 1574 izgradio Mehmed paša Sokolović. Odlazak u  Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. Slobodno vreme. Povratak u Mostar. Nocenje

03.01.2022 MOSTAR-KONJIC-SARAJEVO -BEOGRAD
 
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanje do Konjica koji predstavlja jedan od bisera Bosne i Hercegovine, upravo zbog bogate prirode koja ga u potpunosti okružuje.  Fakultativna poseta Titovim bunkerima koji predstavljaju pravu atrakciju. Nastavak putovanja do Sarajeva. Obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva Rođenja Presvete Bogorodice... Krace slobodno vreme.biće  prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi, obidje kuća sevdaha , kupi autentična tucana kafa..itd.. Oko 16h polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoci .
Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program po nazivom " Velika novogodisnja sevdah tura "  je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili slicnim nazivom  kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

CENA OBUHVATA :
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu 
-smeštaj u Jajcu ili  okolini u na bazi 1 nocenja sa doruckom u sobama ½ ili 1/3
-smeštaj u Mostaru na bazi 3 noćenja sa doručkom u u 1/2 ili 1/3 sobama
-uslugu stručnog vodiča  i pratioca grupe 
-troškovi organizacije putovanja 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM ) PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !
-razgled Travnik sa svim ulaznicama( Rodna kuća Ive Andrića, Tvrđava i Plava voda)  10€
- Jajce-Stari grad razgled sa stručnim vodičem i ulaznicama (ulaznice za Katakombe, Tvrđavu, Plivski vodopad) 10€
-
Plivsko jezero i mlincici 10€
-izlet  „Biseri Hercegovine“ . Blagaj , Počitelj  i Vodopad Kravica sa uključenom ulaznicom  + vinarija iznenađenja sa degustacijom vina 2 vina, sir, prsuta , hleb  30€.
-Trebinje, Manastir Tvrdos (250km) 30 
 -individualni troškovi putnika
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje 601.13 din  (može se uplatiti u Travel Klubu)

PAKET IZLETA UPLACEN U TRAVEL KLUBU 80€ umesto 90€
 

 

DOPLATA ZA NOVOGODIŠNJU VEČERU : 35€.
Cena uključuje:
-vecera na posluživanje u 5 sledova,
-neograničeno piće
-živa muzika uz Adnana Pejović, Elvadina Delića i Sašu Đermanovića. 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 40€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela  oko 3,00 KM ili 1,50€ po osobi po danu
NAČINI PLAĆANJA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:  

Hotel Turist 98 u Jajcu 3*ili sličan. Hotel se nalazi u blizini centra grada, na obali reke Plive. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se stara tvrđava, čaršija, vodopad... Hotel poseduje: recepciju, aperitiv bar, restoran, Wi-Fi internet, mali trgovački centar, kiosk... Sobe su komforne i sve poseduju novi nameštaj, TV, klimu, kupatilo, fen za kosu.

 


Hotel Emen 4* ili sličan se nalazi u centru Starog grada Mostara i na 2 minuta hoda od čuvenog Starog mosta. Sama zgrada, u kojoj je smešten hotel, je pod zaštitom Uneska i uključuje à-la-carte restoran. Svim gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i besplatan parking. Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima. Sopstveno kupatilo opremljeno je kadom ili tušem. Pojedine sobe uključuju i balkon.

 

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs

 

 

 

 COVID 19 : Buduci da se mere vezano za Covid 19 menjaju svakodnevno , putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o pravilima ulaska u zemlju  u koju putuje. Sve ažurirane informacije  možete naći na sajtu Ministarsva spoljnih poslova , na sledecem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA !

 

Državljani Srbije u momentu pisanja programa mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BIH . PCR  TEST NIJE POTREBAN NITI KARANTIN. Ulaz je moguć sa ličnom kartom ili pasošem 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program po nazivom " Velika novogodišnja sevdah tura"  je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili slicnim nazivom  kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte /podatke pasoša sa kojim će putnik putovati . Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator  zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator  nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom  i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu,
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima  (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju, 
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom , kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja.  Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator , niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru  pišu prigovori i žalbe vezani za kradje i nepredviđene okolnosti
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU  PROGRAMA POLAZAK CE BITI OTKAZAN ILI POMEREN
 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno