ISTANBUL AVIONOM 2022 - 4 dana /3 noci /HOTEL+AVIO ( INDIVIDUALNI POLASCI-TERMIN I BROJ NOĆENJA BIRATE SAMI)

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: U PRIPREMI !

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Top Kapi, Sulejmanova Džamija,

Vjeruje se da je vizantijski car Justinijan, kada je 532. godine po prvi put ušao u završenu  Aja Sofija rekao “Solomone, nadmašio sam te!”, aludirajući na činjenicu da je pomenuti jevrejski vladar, po legendi najbogatiji, sagradio čuveni prvi Hram u Jerusalimu. Upravo ovo svjedoči o veličanstvu ovog objekta, izgrađenog za manje od šest godina. Tokom čak 1000 godina svog postojanja, bila je najveća katedrala na svijetu. Kao i Aju Sofiju, Mehmet osvajač naredio je izgradnju Top Kapi palate (topovska palata), iz koje su turski sultani skoro četiri vijeka upravljali svojim carstvom. Ovaj ogroman kompleks odličan je prikaz islamske umjetnosti, sa bogatim dvorištima obloženim zamršenim ručno oslikanim pločicama i ukrašenim sobama. Sulejmanova džamija je sagradio osmanski sultan Sulejman Veličanstveni 1557. godine. Ova džamija se smatra arhitektonskim pandanom vizantijskoj crkvi Aji Sofiji. Ovo je po veličini druga po redu džamija u Istanbulu i jedna od najznamenitijih građevina tog grada.

Krstarenje Bosforom 

Krstarenje Bosforom je sjajan način da se upoznate sa Istanbulom. Sa broda se mogu videti neke od najvećih njegovih znamenitosti: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata, Dolmabahče džamija, Galatasaraj Univerzitet, Ortokoy džamija, Rumenli hisar (vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Bosfor istovremeno razdvaja i povezuje Evropu i Aziju. Bosforski moreuz povezuje Mramorno more sa Crnim morem. Njegova dužina je 35 km. Ono što svakako treba posetiti je i Carigradska (Vaseljenska) patrijaršija jedna je od četrnaest pravoslavnih crkava. 

Program putovanja:

              Paket aranžman hotel sa doruckom+ avio prevoz   

1..dan BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Dolazak u Istanbul, pasoške i carinske formalnosti.. Smeštaj u  izabranom hotelu  na bazi odabrane usluge. Noćenje.

2. – pretposlednji  dan ISTANBUL  Boravak na bazi uplaćene usluge. Slobodni dani za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; fakultativni večernji odlazak na tursko veče (večera i program). Noćenja.

Poslednji dan ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Dolazak u Beograd .
Kraj programa.

                        TERMIN, HOTEL, BROJ NOĆENJA BIRATE VI                              

HOTEL / Kategorija

Lokacija

 

 Tip sobe/

Usluga

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

Hotel Sinem, Birlik, Aleph...  3*

 

Standard ND

4/3

na upit

Od 189€

Pera Tulip Hotel ili slican  4*

 

Standard ND

6/5

na upit

Od 209€

  • Ponuda je informativnog karaktera i sačinjena je prema trenutoj raspoloživosti i dostupnim tarifama na letovima, kao i prema trenutnoj rasoloživosti u hotelima.
  • Cena može da se promeni u svakom trenutku i zagarantovana je samo uplatom

Izbor drugih datuma i hotela je moguć po drugim cenama

U CENU JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
-Aerodromske takse koje su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse.
- Ručni prtljag 55x40x20 - 8kg
- Veći čekirani kofer od 20-30kg u zavisnosti od izabrane avio kompanije
-Smeštaj u  izabranom hotelu u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom.

U CENU NIJE URAČUNATO:
-Povratni transfer do hotela  (2,5€ autobus, taxi od 40€)
-Vodiča - putovanje je individualno
-Fakultativne izlete - mogućnost organizovanja - na upit .
- PCR test ili brzi antigenski test (ukoliko je potreban ).
VAŽNA NAPOMENA : U momentu objave programa za ulazak u Tursku za državljane Srbije je slobodan ulaz ukoliko ste vakcinisani ili ste preležali Covid. Za sve druge  neophodan je brzi antigenski test ne stariji od 48h. . Budući da se informacije oko ulaska u strane zemlje stalno menjaju OBAVEZA JE ISKLJUČIVO PUTNIKA da se informiše u uslovima ulaska u zemlju u koju putuje usled COVID 19 . 
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika moguce je sa Covid 19 pokricem
-Nepomenute usluge
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski, ili preko računa - uplata 100% od ukupne cene, prilikom rezervacije. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 5 dana pre početka putovanja.
POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10%. DOPLATA za sobu 1/1 na upit.
POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ISTANBUL:
Po izdavanju avio karte i hotelskog vaucera, rezervacije su NON-REFUNDABLE-bez povracaja novca
 !
-Važne napomene:-Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

OPIS PREDLOŽENIH HOTELA U ISTANBULU :

Hotel Sinem 3* je u Aksaraju i nudi terasu sa pogledom na grad. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Recepcija radi non-stop i pruža poslugu u sobi. Svaka soba je klimatizovana i sadrži TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Na raspolaganju je sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sobe imaju pogled na grad.

Pera Tulip Hotel 4* Ovaj dizajn hotel se nalazi u četvrti Bejoglu i nudi luksuzni, mermerni prostor oko bazena sa hidromasažnom kadom, opremljene sobe za sastanke i restoran u okviru objekta. Za nekoliko minuta hoda stiže se do dinamične Avenije Istiklal. Hotel Pera Tulip se nalazi na samo nekoliko koraka od stanice metroa Šišhane i od tramvajskih stanica Nostalgic i Tunnel, odakle se jednostavno može stići do četvrti Sultanahmet i do ostalih delova Istanbula. Elegantno uređene sobe u hotelu poseduju interaktivni flat-screen TV i stereo audio-sistem.

Napomene za individualno putovanje: 
KORISNICIMA ĆE BITI PONUDJENE POJEDINAČNE USLUGE AVIO PREVOZA HOTELSKOG SMEŠTAJA  I DRUGIH USLUGA PO ŽELJA: KORISNIKU SE NAKON UPLATE ODMAH IZDAJU AVIO KATA , HOTELSKI ILI TRANSFER VAUČER  Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner

VAŽNE NAPOMENE: 

U momentu objave programa za ulazak u Tursku za državljane Srbije je slobodan ulaz ukoliko ste vakcinisani ili ste preležali Covid. Za sve druge  neophodan je brzi antigenski test ne stariji od 48h. . Budući da se informacije oko ulaska u strane zemlje stalno menjaju OBAVEZA JE ISKLJUČIVO PUTNIKA da se informiše u uslovima ulaska u zemlju u koju putuje usled COVID 19 . 72 sata pre putovanja neophodno je uraditi prijavu na sajtu Ministarstva zdravlja R. Turske https://register.health.gov.tr/  i nakon prijema potvrde sa QR kodom sačuvati je na telefonu ili je odštampati!

 


-Rezervacija aranžmana se vrši na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
-Kod transfera aerodrom-hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta
-Travel Klub ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja . Travel Klub zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja..
-Travel Klub ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
-Depozit/Kaucija: Travel Klub nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ: -Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Krajnji rok za prijavljivanje je 30 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 2. Organizacja pomaže članovima  pri izboru smesštaja, prevoza i sl.  Po uplati se odmah izdaje avio karta , hotelski i transfer vaucer i i za njih važe isključivo uslovi kompanija koje su ih izdale. Ponuđene niske tarife su NON-REFUNDABLE-bez povracaja novca, Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste širenje ideje samostalnog putovanja ,samoizgradnje,  proces orjentalnog učenja, mogućnost za ispoljavanje kreativnosti na mestu gde se  susreću istok i zapad i 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska.