PARIZ 2020 ( UKLJUČENE TAKSE, HOTEL 3*, VODIČ, TRANSFERI) - Termini u pripremi 2020 / 5 dana/ 4 noći/ AVIO

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: od 499€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Pariz - Grad svetlosti, na obalama Sene. Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku istorije ili enciklopediji umetnosti. Za Francuze, Pariz je centar sveta. Za ostale stanovnike planete - metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to činili i pre sto godina.
Notr Dam, Luvr, Ajfelov toranj, kvart Opere, Jeliseljska polja, Trijumfalna kapija, dvorac Versaj... samo su neki od svedoka bogate istorije ovog grada koji se moraju doživeti barem jednom u životu!

Luvr

Ukoliko posećujete Pariz, Luvr je mesto koje ne smete propustiti, jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene u Parizu. U muzeju je izloženo skoro 35.000 predmeta iz perioda od praistorije do 19. veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600 m². Luvr je najposećeniji muzej u svetu, koga radnim danima poseti u proseku 15.000 turista na dan. 

Versaj 

Versaj je obavezna atrakcija za sve turiste u Francuskoj, ne samo zbog svoje grandioznosti (prostire se na 67.000 metara kvadratnih i ima preko 700 soba), vrtova koji su i danas pravi biseri pejzažne arhitekture ili zbog toga što predstavlja simbol apsolutističke monarhije, već i zbog hiljada umetničkih predmeta koji se nalaze u dvorcu.I sva ta raskoš i glamur mogu se očekivati na mestu koje je bilo dom kralja Sunca, ali na dvorskom imanju ćete se susresti i sa sadržajima za koje verovatno nikada ne biste pomislili da se ovde mogu naći. 

Mulen Rouge 

Individualni odlazak na predstavu u neki od čuvenih pariskih kabarea, svakako ne treba propustiti. 

 

Program putovanja:

              Paket aranžman 5 dana / 4  noćenja / avionom   + transferi autobusom      

                                          ili  4 dana 3 noci   u terminima : 13 april, 25 maj 2020

 1.dan BEOGRAD - PARIZ - RAZGLEDANJE GRADA
Dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 04h40 časova (ujutro). Prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Pariz u 06h40 časova (let JU310). Dolazak u Pariz, aerodrom "Charles De Gaulle", u 09h15 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Pariza, na srpskom jeziku: Veliki bulevari, Trg Opere, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida, ostrvo Site, katedrala Notr Dam... Transfer do hotela u Parizu. Smeštaj u sobe posle 15h00-lokalno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

2. do 4. dan PARIZ,  ( Napomena:  usluga 3 nocenja  samo u terminima  : 13 april, 25 maj 2020, ostalo 4 nocenja  )

Doručak. Slobodno vreme.. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: Najposećeniji muzej na svetu Luvr, gde je i sam ulaz po sebi umetničko delo. U muzeju Vas čeka najveća kolekcija istorijskih umetničkih dela na svetu, od egipatskih mumija i Hamurabijevog zakonika do Miloske Venere i Leonardove Mona Lize. Potom kraljevski dvorac Versaj impozantni dvorski kompleks sa ogromnim parkom - koji se smatra najraskošnijim u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu Luja XIV (1643 - 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) a broj prostorija je danas sveden na oko sedamsto. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena "Dvorana ogledala", kao i izlet pešačko razgledanje Pariza kroz boemske četvrti, Krstarenje Senom, Moulin Rouge/Crazy Horse, Ulaznice za Diznilend i dr...... Noćenja.

5. dan PARIZ - BEOGRAD.
Doručak. Napuštanje soba do 10h00 časova-lokalno vreme. Slobodno vreme. U poslepodnevnim casovima  transfer do aerodroma u Parizu. Dolazak na aerodrom "Charles De Gaulle" dva sata pre poletanja aviona. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 20h30 časova-lokalno vreme (let JU315). Dolazak u Beograd u 22h50 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.

Kraj usluga.

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

HOTEL / Kategorija

Lokacija

 

 Tip sobe/

Usluga

Praznik

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

 Hotel 3*

 

Standard ND

DAN ŽENA

5/4

05.03.-09.03.2020.

525€

 

Standard ND

RASPUST

4/3

13.04.-16.04.2020.

545€

 

Standard ND

PRVI MAJ

5/4

01.05.-05.05.2020.

649€

 

Standard ND

PROLECE

4/3

25.05.-28.05.2020.

499€

           Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, avio kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.

-Aerodromske i YQ taksa (oko 143,6EUR po osobi: LG 4,48 eur, XT 71,12 i YQ taksa (nerefundabilna) koja trenutno iznosi 77EUR - Takse su podložne promeni, do dana polaska na putovanje, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji.
-Smeštaj u hotelu  Hotelu sa 3*, u sobama  1/2, na bazi  3 ili 4 noćenja sa kontinentalnim doručkom.
-Transferi prema programu,

-Panoramsko razgledanje grada Pariza po dolasku na srpskom jeziku, u trajanju oko 3 časa.
-Asistencija lokalnog vodiča, na srpskom jeziku, tokom transfera i panoramskog razgledanja grada (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

 -licencirani turisticki pratioc (predstavnik agencije u Bgd-u)

-Usluga organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Lokalna gradska taksa-plaćanje direktno u hotelu, u gotovini: 1,6 EUR po osobi/po noći za smeštaj u hotelima 3*;
-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.
-Ostale unapred nepomenute usluge

- lokalna gradska taksa
-FAKULTATIVNI IZLETI-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RACUN AGENCIJE:

  • PEŠAČKA TURA - Prevoz metroom. Cena izleta: 35 €
  • LUVR - (Prevoz metroom) Cena izleta (sa ulaznicom i vodičem) : 50 € odrasli / 35 € deca
  • VERSAJ - (Prevoz vozom ili metroom) Cena izleta (sa ulaznicom za dvorac) : 60 € odrasli / 40 € deca
  • MOULIN ROUGE / CRAZY HORSE (samo za odrasle) - Individualni odlazak na predstavu u neki od čuvenih pariskih kabarea. Cena: 125 € - 135 €*Minimum za realizaciju izleta je 10 putnika. U slučaju
  • KRSTARENJE SENOM - 15 € odrasli / 10 € deca
  • manjeg broja prijavljenih, moguća je realizacija uz doplatu

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : : Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Primer Hotela 3* Hotel Provinces Opera 3* https://www.hotel-provinces-opera.com/ Hotel se nalazi na inzvanrednoj lokaciji u četvrti Velikih bulevara, a minuti hoda ga dele od Opere Garnije, Pompidua, galerije Lafajet. Takođe, prva metro stanica je udaljena nepunih 200 metara dalje, kao i monge druge opcije gradskog prevoza. Zgrada hotela građena je u stilu Henrija IV I kao takva zaista oslikava raskoš davnina pariškog života. Sve sobe u hotelu su klimatizovane, hotel ima bar a doručak se služi u restoranu na bazi švedskog stola. Wi-Fi je besplatan za sve goste hotela. AMBASSADEUR 3* www.hotel-ambassadeur-paris.comOdlično lociran hotel! Nalazi se u 17-om arondismanu na manje od 300 metara od metro stanica Brochant i La Fourche, 700 metara od trga Batinjol, 2,5km od Sakr Ker i Monmartra, oko 2,1 km od Opere i oko 3 km od Trijumfalne kapije. Idealna je polazna tačka za sve individualne obilaske. Hotel ima recepciju, restoran, bar, lift i besplatan bežični internet. Sobe su standardno opremljene: kupatilo (T/WC), TV, fen, bežićni internet, individualna klimatizacija i grejanje, radni sto, garderober, sef i telefon. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni. Gotovinski- uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje. Uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje.Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN PARIZ:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju: - od momenta ugovaranja aranžmana do 45 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.- od 45 dana do 30 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.- od 30 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:-Hotelske sobe u većini hotela u Parizu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem) NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.
VAŽNE NAPOMENE:-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.
-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje ili do popune mesta kasnije na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se  otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travel Klub  je 5 dana pre početka putovanja.
-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
-Agencija Travel Klub  zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada Pariza - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
-U Francuskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Organizator putovanja ne može biti odgovoran za ispravnost ličnog putnog dokumenta.
-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
-Broj telefona lokalnog vodiča u Parizu će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE 

 Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PUTOVANJE UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 1 od 20.12.2019.