LETO TARA-DRINA 8 DANA Hotel Zepter Drina 4* (smestaj+izleti) - 27 jun, 4 i 25 jul, 1, 15 i 22 avgust ( HB, izleti, ulaznice-ALL INCLUSIVE)

CENA: 42 500 din / SPECIJALNA PONUDA: POPUST -5000 din VAUČER RS!


preuzmite program putovanja (pdf)

"Ja ovako zamišljam raj" izjavio je dr Etkin Klark, direktor Evropske fondacije za zaštitu prirode i nacionalnih parkova, prilikom obilaska Nacionalnog parka Tara. netaboravno leto na Tari .

Očekuje vas 7 aktivnih dana, 6 izleta, šetnje, rafting, krstarenje kanjonom Drine, kupanje na Perućcu i Zaovinama, vožnja Ćirom i još mnogo toga.  Neočikivano šašava odiseja, potpuno nova vrsta odmora. Svaki dan uživaćemo u lepoti  planinske planine Tare, "vežbaćemo"  smeh,  degustirati domaću rakiju, zabaviti se uz živi bend, a sve ostalo je tvoja divlja mašta i učešće. Uživaćete u izuzetnom ambijentu netaknute prirode, stogodišnjoj borovoj šumi čije padine dodiriju kanjon svojom divljom prirodnom lepotom, Pridružite nam se !


Cilj programa je boravak na planini, u prirodi , aktivan i ispinjen odmor, daleko od gradske vreline.  

 

Program putovanja:     + +  8 dana / 7 noći/ + IZLETI  /autobusom
                                                                                                                                      DNEVNA VOŽNJA

 

 Individualan dolazak u Zepter Hotel Drina Bajina Bašta ili u Vilu Drina Perućac.

Uz bogatu večeru u restoranu, upoznaćete se sa sadržajem  sedmodnevnog aranžmana.

2. dan: Izlet - Tara 1

Bajina Bašta - Manastir Rača – Kaluđerske Bare -Tarabići - vidikovac Crnjeskovo, crkva na Tari, ergela konja-Kaluđerske Bare. Polazak iz Zepter Hotela Drina ka srpskom srednjovekovnom Manastiru Rača, zadužbini kralja Dragutina Nemanjića s kraja 13. veka, koji je rušen i obnavljan više puta tokom svoje istorije. Nakon posete riznici manastira, usponom kroz Taru odlazimo do Kaluđerskih Bara koje danas nisu u vlasništvu manastira, ali su jedno od najlepših turističkih atrakcija sa brojnim šumskim i ski stazama. Put nas dalje vodi preko sela Kremna, poznatog po prelepoj dolini, ali i po prorocima Tarabićima, Milošu i Mitru, neukim i nepismenim seljacima koji su, na iznenađenje mnogih, još u 19. veku, predvideli budućnost Srbije, Balkana i sveta.  Dalje vas vodimo ka vidikovcu Crnjeskovo koje se nalazi na 1035m   nadmorske visine, na 15 minuta hoda kroz šumu, gde se kao na dlanu pruža pogled na klisuru reke  Rače i grad  Bajinu Baštu. Sa vidikovca pešačimo lepom četinarskom šumom ka spomeniku na Borovom brdu, zatim obilazimo manastir Sabor srpskih svetitelja i ergelu konja na Kaluđerskim Barama, gde pravimo kratak odmor i pauzu za kafu. Nakon toga sledi povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

3. dan: Izlet - Tara 2

Bajina Bašta  - Zaovine  –  Banjska stena – Tepih livada -  Mitrovac -  Kozja stena -  Perućac  plaza -  reka Vrelo i restoran Vrelo. Polazak iz Bajine Bašte posle doručka i obilazak očaravajućeg planinskog sela  Zaovine i istoimenog jezera. Uživaćete u zanimljivoj priči o Pančićevoj omorici, lepoj prirodi i još lepšem vidikovcu Banjska stena. Preko mesta Mitrovac, uživajući u šetnji od oko jednog kilometra, dolazimo do čudnovate prirodne pojave nazvanom Tepih livada, koja je naziv dobila po tome što se ugiba pod nogama kao mek tepih. Dalje idemo ka vidikovcu Kozja stena, odakle se pruža predivan pogled na kanjon reke Drine, jezero Perućac i Kozju stenu, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Perućac je turističko mesto, najpoznatije po jezeru koje je napravljeno zbog izgradnje hidroelektrane. Tu je i lepo uređena plaža, gde osim kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom,  iznajme  kajak ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom, koju ćemo posetiti i dalje nastaviti ka samom  naselju u čijem središtu je restoran „Vrelo“,smešten na vodopadu rečice Vrelo, najkraće reke u Evropi, koja se na tom mestu obrušava u Drinu. Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

4. dan - Izlet - Mokra Gora

Bajina Bašta - Mokra Gora - Šarganska osmica - Bele vode - Mećavnik

Na vožnju Šarganskom osmicom polazimo nakon doručka i jutarnje kafe. Tokom vožnje proći ćemo stanicama Šargan-Vitasi, Šargan-Jatare i zaustaviti se na nekoliko vidikovaca, odakle se pruža fantastičan pogled na Mokru goru. Putujući čuvenom rutom u obliku broja osam, putniku je gotovo nemoguće da odredi kuda je voz već išao, a kuda tek treba da prođe. Po završetku vožnje koja traje 3 sata (sa usputnim pauzama) odlazimo do lekovitih izvora Bele vode i brda Mećavnik, na kome danas ponosno stoji možda jedini grad koji je u celini napravljen od drveta - Drvengrad. Uživajte na jedinstvenim mestima koje je izgradio poznati srpski reditelj Emir Kusturica tokom snimanja filma „Život je čudo“. Kao u svakom pravom gradu, i u Drvengradu postoje bioskop, muzej, crkva, biblioteka, restoran.

Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

5. dan: Izlet - Višegrad

Polazak iz hotela posle doručka prema jezeru Perućac i ukrcavanje na brod za Višegrad (vožnja brodom oko 3 sata kroz očaravajući kanjon Drine). Put do Višegrada, mesta u kome se prepliću istorije imperija koje su vladale ovim prostorima. Najveća znamenitost Višegrada je jedan od najznačajnijih mostova svetske književnosti, zadužbina velikog vezira Mehmed- paše Sokolovića, čuveni most o kome je Andrić napisao roman „Na Drini ćuprija“. Kao svedočanstvo o epohama koje su se smenjivale na ovom području podignut je Andrićgrad, grad izgrađen od kamena kao jedinstveni spomenik istoriji ovog kraja. Šetnja Andrićgradom predstavlja svojevrsno putovanje kroz vreme. Po dolasku u Višegrad predviđeno je oko 1,5 h vremena za obilazak grada i njegovih znamenitosti. Nakon toga je ukrcavanje na brod i povratak brodom u Perućac (oko 3 sata vožnje). Povratak u hotel, večera, slobodne aktivnosti.

6. dan: Izlet - Splavarenje Drinom

Polazak  iz  hotela posle doručka do Perućca.  Ukrcavanje  na čamce i spust rekom  Drinom  do Bajine  Bašte. Povratak u hotel, večera, slobodne aktivnosti.

7. dan: Izlet – Rimski grad

Polazak iz Hotela/Vile Drina, prema mestu Dub (udaljenost 20 km) od Bajine Baše i poseta crkvi Brvnari (iz 1792.). Nakon posete crkvi sledi poseta i obilazak kućice na Drini. Nakon kraće pauze za fotografisanje sledi polazak za mesto Skelani (republika Srpska). Neophodno je da gosti ponesu lične karte (ukoliko su državljani Srbije) ili pasoše pošto se prelazi granica. Nakon 10-ak minuta vožnje dolazimo do rimskog Municipiuma Malvesiatiuma (rimski grad iz 2 v.n.e.). Nakon obilaska arheološkog nalazišta, sledi kraći obilazak muzeja Municipiuma u mestu Bosanska Crvica. Nakon posete muzeju sledi polazak u Perućac gde bismo u prirodi organizovali ručak (tradicionalno posluženje ovoga kraja spremano od lokalnih namirnica). U povratku sledi poseta destileriji BB Klekovača uz degustaciju rakija iz asortimana BB.

8. Dan  Odjava i napuštanje hotela posle doručka. 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA (PREVOZ+SMEŠTAJ+IZLET) 

1-8 avgust 2020

Hotel Zepter Drina 4*
(7 POLUPANSIONA+ TRANSFER+IZLETI)

345 EURA*

27 jun, 4 jul, 25 jul, 1 avgust 15 avgust, 22 avgust 2020
 
Hotel Zepter Drina 4*
(7 POLUPANSIONA+IZLETI) 
42 500 din* BEZ PREVOZA 

 *MOGUĆNOST KORIŠĆENJA SUBVENCIONISANOG VAUČERA OD 5000 rsd VLADE RS

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- transfer  turističkim autobusom ili mini bisom od Beograda do Perućca ( samo za datum 1-8 avgust 2020) 
- 7 noćenja na bazi polupansiona 
-smeštaj  u komfornim sobama 1/2, 1/2+1
-organizacija svih izleta-obilasci svih naznačenih lokaliteta u programu sa prevozom i u pratnji vodiča
- ulaznice i karte za sve naznačene posete u programu ( vozna karta, brodska karta, rafting, ulaznica Drvengrad)
- degustacija rakije u BB Klekovaca
-usluge lokalnih vodiča
-troškove organizacije i realizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA– 
-boravišna taksa i osiguranje trenutno je 1,1€ dnevno po osobi.-plaća se na licu mesta !
-doplata za sobu 1/1 70€ 
- ručkovi na lokalitetima i ostali individualni troškovi

.POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50% od cene. Doplata za dodatno sedište 3000 rsd.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana). Mogućnost usputnog preuzimanja putnika na pumpama i stajalistima, obavezna najava u agenciji.

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Zepter Drina 4* se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 5 PUTNIKA

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

HOTEL  ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE USLOVI REZERVACIJE   TARA GREEN BEOGRAD DO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA

OVLAŠĆENI POSREDNIK U PRODAJI  BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB

LICENCA 248/2020 Cenovnik br. 3 od 01.06 2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno