Putevima Srpskih Vladara-Vrnjacka Banja leto 6 dana -Hotel Zepter 4* - Od 1 jula do 31 avgusta ( 5 HB +3 izleta +Spa Wellness+ 2 masaže + Bioptron tretman) Zepter Hotel 4*

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 27050 din


preuzmite program putovanja (pdf)

O Vrnjačkoj Banji

Kraljica banjskog turizma

Vrnjačka Banja je smeštena u centralnoj Srbiji, na severnim padinama planine Goč u dolini Zapadne Morave, na nadmorskoj visini od 227m, a okružena je izvanrednim prirodnim lepotama. Nalazi se na samo 200 kilometara od Beograda. Kroz nju protiču dve reke: Lipovačka i Vrnjačka. Kraljica banjskog turizma, kako neformalno nazivaju Vrnjačku Banju, je potpuno posebno mesto u Srbiji.

Još od vremena Rimljana i Vizantije, poznata je i cenjena po brojnim istorijskim lokalitetetima i izvorima lekovite vode. Na teritoriji današnje Srbije ne postoji ovakav banjski centar koji obiluje velikim brojem arhitektonskih zdanja na tako malom prostru od svega desetak hiljada stanovnika. Hotel Zepter sa svojim prepoznatljivim izgledom je jedan od simbola Vrnjačke Banje.

Banja obiluje izvorima tople i hladne vode, ima ih čak sedam, koji se koriste za lečenje različitih bolesti: na prvom mestu bolesti dijabetesa, gastro-urinarnog trakta, reumatskih oboljenja, posttraumatskih oboljenja, regenerativnih i postoperativnih stanja…

  

O hotelu i lokaciji

Na mestu nekadašnjeg starog hotela Zvezda, na centralnom delu šetališta Promenada i površini od čak 11.445 m2, danas se nalazi velelepni Zepter hotel, jedan od najvećih i najimpozantnijih hotela u Vrnjačkoj Banji. Hotel je jedinstveni spoj starog i novog dela. Stari deo, iz 1920. godine, je direktno podignut na Promenadi, glavnoj pešačkoj komunikaciji Vrnjačke Banje, uz Vrnjačku reku i njegova spoljašnja arhitektura je zakonom zaštićena kao istorijski spomenik, a novi, veći deo hotela, izlazi na ulicu paralelnu Promenadi, što hotelu daje savršen položaj i dobre pristupe sa svih strana.

Zepter hotel raspolaže sa 96 Lux soba, 18 Deluxe soba i 4 Deluxe apartmana. Svojim gostima pruža raznovrsne sadržaje: dva restorana (Zepter SmartLife restoran i Kristalnu dvoranu), Zepresso Aperitiv bar, Letnju terasu sa pogledom na Promenadu u okviru Zepter SmartLife restorana, kardio-internističku i zubnu ordinaciju, Zepter Garden Block, otvoreni prostor u kojem gosti mogu uživati u raznovrsnom asortimanu hrane i pića.

Od sportskih sadržaja, najatraktivniji je zatvoreni bazen (u potpunosti renoviran) sa termalnom-mineralnom vodom. Gostima je na raspolaganju i đakuzi, te sopstvena bašta sa aperitiv barom, otvorena u letnjem periodu, kao i potpuno nova i moderno opremljena teretana i sauna.

Zepter Hotel je poznat po kongresnim kapacitetima – Zepter Conference Hall i Zepter Meeting Room, kapaciteta do 1.400 mesta, s mogućnošću rada u plenumu i po sekcijama u čak pet manjih sala.

Okruženje i izleti

Geografska pozicija Vrnjačke Banje omogućava istraživanje uzbudljivog i interesantnog dela srpske zemlje, bogatog istorijom, kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim lepotama i srednjevekovnim manastirima. U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, Vrnjačka Banja nudi, čini se, za svakoga po nešto. Bilo da Vas interesuju manastiri koji datiraju iz dalekog XII veka ili neosvojive srpske srednjovekovne tvrđave, šumovite planine, reke i jezera, vinarije, sve to i mnogo više od toga možete posetiti tokom boravka u Vrnjačkoj Banji.

  

Banju krase prelepi parkovi u kojima možete uživati po čitav dan, a da vam ne dosadi. Šetališta su oivičena visokim lipama. Najinteresantniji način da obiđete parkove je da se provozate nekim od turističkih fijakera.

Simbol Vrnjačke Banje je čuveni „Most ljubavi”. Legendarna priča o nesrećnoj ljubavi je inspirisala mlade da naprave most ljubavi. Tradicija i atrakcija je i danas da parovi koji dođu u Banju svoju ljubav zaveštaju ispisivanjem imena na katance koje vezuju za most.

U Banji se nalazi i Hram rođenja presvete Bogorodice, koji je podigao Hadži Jeftimije Popović 1834. godine. Ikonostas je crkvi podario Jovan Kujundžić. Na južnoj strani crkve je spomen-ploča Srpskim Soluncima koji su izginuli od 1912. do 1918. godine.

Goč

Goč, planina kopaoničkog masiva, smatra se i našom najšumovitijom planinom. Uzdiže se u zaleđini Vrnjačke Banje, jedna je od najomiljenijih izletničkih destinacija, kako samih Vrnjčana tako i mnogih njihovih gostiju jer pruža doživljaj čiste prirode i odlično je mesto za planinske šetnje, branje šumskih plodova i lekovitog bilja. Ljubitelji prirode mogu uživati u 5 obeležih staza za pešačenje.
Na Goču se nalazi ski staza na kojoj zimi skijaju gosti Vrnjačke Banje, tu je i jezero Selište, staza zdravlja, brojni ribnjaci i seoska gazdinstva, kao i još mnogo toga u čemu možete uživati i čime možete obogatiti svoj boravak u Vrnjačkoj Banji.

Zapadna Morava

Zapadna Morava je odličan izbor za ljubitelje dobrog ribolova i opuštanja pored reke. Na 10 km od Vrnjačke Banje su i Podunavske bare na Zapadnoj Moravi, gde se održavaju sportske manifestacije.

  

Manastiri

Izleti po okolini Vrnjačke Banje mogu biti i prava kulturno-istorijska tura: U ovom kraju su tragovi i ostaci koji svedoče o prvoj srpskoj državi – Raškoj. Tu su brojni manastiri, crkve i utvrđenja. U ovoj oblasti su: manastir Studenica iz 1196, Žiča iz 1210, Blagoveštenski manastir Gradac kraljice Jelene Anžujske iz 1272, manastir Ljubostinja iz 1405. godine, Đurđevi stupovi iz 1168, Sopoćani i još mnogo drugih manastra i poznatih crkava koji predstavljaju svetinje pravoslavlja.

Smestaj- Hotel Zepter 4*
  

Bazen, Wellness, Spa 

Program po danima

1. Dan (nedelja)

Individualni dolazak u Zepter hotel Vrnjačka Banja. Večera u hotelskom restoranu uz mogućnost korišćenja sadržaja SPA & Wellness centra.

2. Dan (ponedeljak) - Izlet do manastira Ljubostinja i Sveta Petka

Doručak u hotelu. Nakon doručka (u 10h) polazak na izlet sa obilaskom dva manastira: Ljubostinja i Sveta Petka. Manastir Ljubostinja, u blizini Trstenika i 9 km severoistočno od Vrnjačke Banje smešten je u dolini male planinske reke (Ljubostinjska reka). To je zadužbina kneginje Milice. Posvećen je Uspenju presvete Bogorodice. Manastir je građen od 1388. do 1405. godine. U Ljubostinji je sahranjena kneginja Milica žena kneza Lazara i monahinja Jefimija. Manastir Svete Petke pripada žičkoj eparhiji i nalazi se 11 km severno od Vrnjačke Banje na obroncima Gledićkih planina. Trajanje izleta oko 3h. Povratak u hotel, slobodne aktivnosti uz mogućnost korišćenja sadržaja Spa & Wellness centra, večera.

3. Dan (utorak) - Izlet Goč i Mitrovo Polje

Doručak u hotelu, polazak iz hotela u 10h, obilazak Goča - ide se do Mitrovog Polja, obilazak cele Vrnjačke strane planine. Starim putem se uz kratke pauze ide Mitrovog polja, zatim do ski staze, gde je predviđena pauza, i na kraju do jezera. Izlet u trajanju oko 4,5h. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti uz mogućnost korišćenja sadržaja Spa & Wellness centra, večera u hotelu.

4. Dan (sreda)

Doručak u hotelu. Slobodne aktivnosti za individualni obilazak Vrnjačke Banje, izvora banjske lekovite vode, obilazak Vrnjačkog parka. Antistres masaža celog tela (50 min).

Posebna pažnja posvećuje se masaži glave, lica, dlanova i stopala. Antistres masaža opušta mišiće, snižava nivo stresa i smanjuje psihofizičku napetost. Radi se posebnim biljnim uljima, ima i svojstva aromaterapije. Slobodne aktivnosti uz mogućnost korišćenja sadržaja Spa & Wellness centra. Večera u hotelu.

5. dan (četvrtak) - Izlet do Manastira Žiča i Studenica

Doručak u hotelu. Polazak na izlet (u 9h) sa obilaskom dva manastira: Žiča i Studenica. Manastir Žiča je manastir Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi u blizini Kraljeva. Manastir je zajedno sa Crkvom svetog uspenja sagradio prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Manastir je uništen u 13. veku, ali ga je ponovo sagradio kralj Stefan Milutin početkom 14. veka. Mesto na kom se gradio manastir bilo je podjednako udaljeno i od Carigrada i od Rima, što je tumačeno tako da je Srbija na raskršću između pravoslavnog Istoka i rimokatoličkog Zapada. Manastir Studenica je jedan od najvećih manastira Srpske pravoslavne crkve. Nalazi se 57 km od Kraljeva, a osnovao ga je Stefan Nemanja 1190. godine. Utvrđeni zidovi manastira okružuju četiri crkve: Bogorodičnu crkvu i Kraljevu crkvu (crkvu svetih Joakima i Ane), crkvu Nikoljaču (crkvu svetog Nikole) i još jednu crkvu, očuvanu u temeljima. Manastir je poznat po svojoj kolekciji fresaka iz 13. i 14. veka. UNESCO je 1986. godine uvrstio Studenicu u listu Svetske kulturno-istorijske baštine. Trajanje izleta oko 5,5 h. Povratak u hotel, slobodne aktivnosti uz mogućnost korišćenja sadržaja SPA & Wellness centra, tretman Bioptronom u Relax Beauty Centru (10 min), večera.

6. dan (petak)

Doručak u hotelu. Odjava.

 

                                                                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petodnevni aranžman /nedelja/

Aranžman obuhvata:

 • Smeštaj na bazi 5 polupansiona (nedelja-petak)
 • Prijava od 14h, odjava do 11 h
 • Besplatno korišćenje sadržaja SPA & Wellness centra: zatvoreni bazen sa mineralnom vodom, jacuzzi, teretana i fitnes, sauna
 • Tri izleta i obilaska okoline Vrnjačke Banje
 • Jedan tretman Bioptronom u Relax Beauty Centru
 • Jedna masaža u Relax Beauty centru
 • Besplatan WiFi i parking

Aranžman ne obuhvata:

 • Boravišnu taksu i osiguranje u iznosu od 135 RSD 
 po osobi/po noći
 • Ostale extra troškove

 

Cena aranžmana po osobi:

Lux soba (2 osobe): 27.050,00                                                                                                                                                         Deluxe soba (2 osobe): 30.050,00 RSD
Doplata za pansionski ručak / klasično posluženje iznosi 
 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 600 RSD 
 za decu.
Cena noćenja sa doručkom u 1/1 sobi se uvećava za 40% 
 u odnosu na navedene cene u paketima.

Cene paketa se odnose na period od 1. jula do 31. avgusta 2020. godine.

U slučaju ranog bookinga i uplate avansa 100%, navedene cene su garantovane u julu i avgustu.

Sve sobe i prostori Zepter Hotela Vrnjačka Banja opremljeni su 
 THERAPY AIR prečišćivačem vazduha koji:

 • eliminiše viruse, bakterije, mikroorganizme, grinje
 • odstranjuje prašinu, polen, čađ
 • neutrališe neprijatne mirise i druge štetne mirise

Specijalni popusti za decu (deca od 3 -10 godina starosti)

 • deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruju popust 50% od cene noćenja sa doručkom
 • jedno dete do 10 godina u pratnji jedne odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom

Specijalni popusti za decu (deca od 10-15 godina starosti)

 • deca od 10-15 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruju popust 30% od cene noćenja sa doručkom
 • jedno dete od 10-15 godina u pratnji jedne odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom

Način plaćanja:

 • obavezan avans 40% prilikom rezervacije aranžmana
 • odloženo plaćanje: avans 40% + 4 mesečne rate po 15%
 • gotovinski
 • virmanski
 • kreditnim karticama (Master, Maestro, Dina i Visa)

Otkazna politika:

Ukoliko gost otkaže rezervaciju (90 do 45 dana), hotel ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova. Otkazni penali koje hotel zadržava u slučaju otkazivanja su sledeći:

 • 10% - ako se rezervacija otkaže od 44 do 35 dana pre dolaska
 • 20% - ako se otkaže 34 do 28 dana pre dolaska
 • 40% - ako se otkaže 27 do 20 dana pre dolaska
 • 80% - ako se otkaže 20 do 15 dana pre dolaska
 • 90% - ako se otkaže 15 do 10 dana pre dolaska
 • 100% - ako se otkaže 10 do 0 dana pre dolaska

Gosti imaju popust od 10% na sve usluge Relax Beauty Centra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REZERVACIJA JE NA UPIT

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

HOTEL  ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE USLOVI REZERVACIJE  ZEPTER HOTEL VRNJACKA BANJA 

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA

OVLAŠĆENI POSREDNIK U PRODAJI  BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 3 od 01.06 2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno