KRSTARENJE DUNAVOM-ČAROBNI VIKEND NA DJERDAPU-Hotel Aquastar Danube 4*, Kladovo - Od 3 jula polasci svakog petka sa BG pristaništa /3 dana /2 noci, usluga HB

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 175€


preuzmite program putovanja (pdf)

Đerdap 

Na preko 63.000 hektara biljnog i životinjskog bogastva neprocenjive vrednosti i lepote, prostire se Nacionalni park Đerdap, poznat i kao Gvozdena kapija Dunava. Na desnoj obali ove reke, od Golubačke tvrđave do antičkog utvrđenja Diana, kriju se klisure, kanjoni, rečne kotline i preko 1000 pećina nesvakidašnje lepote koja zadivljuje i pleni.

Miris Dunava koji neumitni vetrovi šire osvežavajući ovaj predeo, i stvarajući harmoniju između besprekorne prirode, neobičnih i retkih životinjskih vrsta i ljudi, stvara osećaj mira i prijatne tišine koja osvežava um i obavija srce toplinom.

Ta harmonija čini da se posetoci najlepše i najupečaljivije klisure na toku Dunava, osećaju kao da su zakoračili u drugi svet. U svet u kojem su po arheološkim nalazima i kulturno-istorijskim spomenicima kao što su Lepenski vir i Golubački grad, ljudi živeli hiljadama godina unazad.

Pored brojnih istorijskih znamenitosti, bogastvo ovog područja ogleda se i u velikom broju neobičnih biljnih i životinjskih vrsta. Ovde možete sresti medveda, risa, vuka, šakala, sovu ušaru ili  crnu rodu, i pomirisati jorgovan, žutu ravan, zlatnu paprat, đerdapski zvončić i na stotine drugih neobičnih, zaštićenih i strogo zaštićenih biljnih vrsta.

Zbog nesvakidašnjeg spoja kulturno-istorijskih znamenitosti, kao i retkih biljnih i životinjskih vrsta, Nacionalni park Đerdap se sa pravom naziva najvećim prirodnjačkim i arheološkim muzejom u prirodi u čitavoj Evropi. 

 

Plan i program putovanja : 

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.

Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 
 
 
 
 

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:  Kladovo - Vratna – Rajačke pimnice - Kladovo (8h). Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 7 godina - 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.  

 

 
 
 

Treći dan. Kladovo – Arheološki muzej Đerdapa - HE Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka Tvrđava -  Beograd  (240 Km) - Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 
 
 
 

 

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS

Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

Deca od 0 -7 godina

Deca od 7 do 11,99 god

175 €

40 €

Besplatno

50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

 

Lepenski Vir

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej - He Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),  doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg  dana, ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.

*Program se može neznatno promeniti do početka sezone

 

     

 

 

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AQUASTAR TRAVEL

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

OVLAŠĆEN POSREDNIK  BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 2 od 25.5 2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno