Antička troja i osmanske prestonice ISTANBUL- BURSA-JEDRENE-ČANAKALE- NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE 2021 - 28 decembar 2020 -03 januar 2021 /5 noćenja/7 dana DNEVNA AUTOBUSKA VOŽNJA

CENA: 199€ / SPECIJALNA PONUDA: 179€ do 30.11.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

 

PLOVDIV - drugi po veličini grad Bugarske, jedan je od najstarijih evropskih gradova. Nalazi se 150 km istočno od Sofije.
Podeljen je na dva dela – stari grad koji se prostire na tri istočna brda i donji grad, koji se prostire ravnicom. Današnji Plovdiv nudi zabavu i uzbudljive doživljaje, ali stari grad najbolje prenosi atmosferu i kulturu grada. Drevni deo grada na tri brda je arhitektonska celina, koja je do današnjih dana sačuvala atmosferu bugarske renesanse, dok je moderni Plovdiv trgovački i kulturni centar.

AJA SOFIJA I TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.

Aja Sofija ( 2.5 h obilazak) najveća hrišćanska bogomolja, Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva, još se mogu videti: Natpis ispred crkve Svete Sofije, nekoliko zidnih mozaika u samoj crkvi, mesto krunisanja vizantijskih careva, grob cara Konstantina ...

Top kapi palata (3.5 h obilazak)- izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga.

KRSTARENJE BOSFOROM SA POSETOM VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI  Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeči, nedaleko od istoimene železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja dolazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske Patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.

ORIJENTALNI RESTORAN „GAR“ – restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turisku specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.

DOLMABAHČE PALATA – poslednje sedište sultana, izgrađena je između 1842. i 1856. godine. Dolmabahče je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imperijalnog turskog stila. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 9:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu parku i usluge vodiča.

Program putovanja:                                                          6 dana / 4 noći/ autobusom
                                                                                                                                 DNEVNA VOŽNJA        
                                                     

1. dan 28.12.2020  BEOGRAD- PLOVDIV Polazak autobusa iz Beograda iz centra Beograda  oko 06.00 časova , iz Niša oko 9h (tačno vreme i mesto proveriti 2 dana pred put). Dnevna vožnja u pravcu Dimitrovgrada i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi. Po dolasku u Plovdiv razglednje starog grada i crkve Svetog Cara Konstantina i carice Jelene. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan 29.12.2020  JEDENE-ČANAKALE -TROJA   Doručak. Nastavak puta za Tursku. Vožnja do Jedrena, nekadašnje Turske prestonice. Obilazak Džamije Selimije, jedne od bitnih istorijskih džamija u Turskoj. Džamija  je delo Mimara Sinana, jednog od najpoznatijih arhitekata u svetu. Kao jedan od najveličanstvenijih primera arhitektonske umetnosti 2011. godine  uvrštena je na UNESCO-vu listu svetskog nasleđa. Nastavak vožnje Galipoljskim poluostrvom, gde se odigrala možda najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Prelazak trajektom i dolazak u Čanakale. Smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima fakultativna poseta Troji jednom od najpoznatijih antičkih lokaliteta koji je ovekovečio čuveni Homer u epu Ilijada.  Noćenje.

3 dan 30.12.2020 BURSA-ISTANBUL  Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom prema Bursi, prvoj osmanskoj prestolnici iz 14. veka i gradu poznatom kao poslednja prestonica na slavnom Putu svile koji je počinjao u Kini. Individualni program u gradu kojeg zbog mnogo vrtova i parkova, nazivaju još i Zelena Bursa ili fakultativni  obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: Velika džamija iz 14. i 15. veka. čiju unutrašnjost krase impresivne kaligrafske ploče; Zelena džamija iz 15.veka arhitektonski dragulj sultana Mehmeta I. koja je naziv dobila po boji porculana koji prekriva unutrašnje zidove; Zeleni mauzolej, grobnica sultana Mehmeta I. sagrađena u isto vreme kad i džamija; Koza han, nekadašnja pijaca svile. Slobodno vreme za šoping. Tu je i Kapali časršija gde se u osam kilometara dugim "ulicama" prodaje skoro  sve - zlato, srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća.....Nastavak puta prema Istanbulu , sa azijske starne, preko brda Čamlidža , najlepšeg izletišta i vidikovca Istanbula. Po dolasku u Istanbul, prijava i smještaj u hotel. Noćenje
4 dan 31.12.2020 ISTANBUL-OSMANLIJSKI SPOMENICI-DOČEK NOVE 2021 GODINE  Doručak. Slobodno vreme ili  fakultativno razgledanje osmanlijskih  spomenika u pratnji stručnog  vodiča i uključenim ulaznicama : Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. U večernjim časovima individualno doček nove godine. SREĆNA NOVA GODINA!!!Noćenje.
5. dan  01.01.2021 ISTANBUL-VASELJENSKA PATRIJARŠIJA-KRSTARENJE BOSFOROM-DOLMABAHČE PALATA Doručak
. Fakultativni odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Nakon obilaska odlazak  na  krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula..Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula. Dolazak brodom do veličanstvene  Dolmabahče palate. Poseta poslednjeg sedišta sultana sagrađene u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj, Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušni ples/. Noćenje.
6. dan  02.01.2021 ISTANBUL-DEVOJAČKA KULA   Doručak. Slobodno vreme za šoping u Istanbulu ili fakultativni  odlazak do svetionika KIZKULESI -DEVOJAČKE KULE simbola Istanbula, dragulja Bosfora. Uživanje u prelepom pogledu na Istanbul. Polazak za Beograd oko 13h . Vožnja prema Bugarskoj i Srbiji sa usputnim pauzama i graničnim formalnostima.
7. dan 03.01.2021 BEOGRAD  Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim satima .
Kraj usluga.   

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

 

 USLUGA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* (ograničen broj soba)

28.12.2020-03.01.2021

NOVA GODINA 2021

5 B&B

3*

199€

 179€

                                                          UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                                                                                                                                   

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE 
- prevoz visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji 
- 5 noćenja sa doručkom  u hotelu sa 3*  (1 noc u  Plovdivu i 1 noc u Čanakaleu, 3 noći  u Istanbulu po lokalnoj kategrizaciji u 1/2 i 1/3 sobama )
-prevoz trajektom na relaciji Gelibolu – Lapseki – Gelibolu (Čanakkale – Eceabat – Čanakkale)

-razgledanje prema programu

- usluge licenciranog pratioca grupe - troškove organizacije i vođenja aranžmana

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- međ. putno zdravstveno osiguranje i individualne troškove
- FAKULTATIVNE IZLETE-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA  NA RAČUN AGENCIJE (minimum 25 osoba), nisu obavezni deo programa, već po sopstvenom izboru. Cene obuhvataju ulaznice, brodske , peronske  i druge karte, ulaznice na lokalitete i stručnu pratnju lokalnih vodiča .

- Troja sa ulaznicom 20€
- Razgled Burse u pratnji stručnog vodiča 10€

-  Osmanlijski spomenici : Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta haremu),

-Tursko veče (večera I 2 pića) 30€
• Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20€ (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
• Obilazak Dolmabahče palate – 30€ (cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta haremu.Važna napomena : Putnici koji nisu uplatili Krstarenje Bosforom SAMI DOLAZE DO DOLMABAHČE PALATE .

- Devojačka kula  – 15€

PAKET SVIH IZLETA UPLAĆEN U AGENCIJI 155€ umesto 170€ 
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 80€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .*Specijalna ponuda važi za ograničeni broj soba do datuma naznačenom na sajtu agencije. VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa Studentskog trga .Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. Zbog velikog saobraćaja u Istanbulu, i nepristupačnosti mnogim hotelima, putnici će biti transportovani do najbliže moguće prilazne tačke hotelu

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

    25 EUR min 10pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

     15 EUR min 10 pax

  • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Gradina (granica sa Bugarskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Hotel 3* ( Martinez, Orient Mintur, City Hotel) u Istanbulu nalazi se u centru starog istorijskog dela Istanbula (Laleli), u blizini Kapali čaršije, Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi palate. Hotel raspolaže sa restoranom i aperitiv barom. Svaka soba ima svoje kupatilo (Tuš /WC), TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola. Opis hotela dat ilustrativno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.
Hotel Helen Park 3* Čanakale  nudi elegantne sobe sa besplatnim WiFi internetom u centru Čanakala na samo 60 metara od trajektnog pristaništa. Bogat doručak na bazi švedskog stola služi se u modernoj trpezariji. Klimatizovane sobe u zemljanim bojama hotela Helen Park imaju podove od drveta i drapirane zavese. Standardne pogodnosti uključuju sef i LCD TV. Sopstveno kupatilo sadrži papuče i fen za kosu.
Hotel 3* u Plovdivu (Plaza Hotel, Park Hotel..)   nalazi se u širem centru grada, Hotel raspolaže sa restoranom i aperitiv barom. Svaka soba ima svoje kupatilo (Tuš /WC), TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije : www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pre put.
 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj )

OPŠTE NAPOMENE: Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na  usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju                ) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije . Putnik za putovanje u Tursku mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 meseci od dana završetka putovanja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

    Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

 ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 1 od 20.9. 2020.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno