SARAJEVO NOVA GODINA 2021/ Visoko, Jahorina, Konjic - 30.12.2020-02.01.2021 / 4 dana/ 3 noći/ bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 109€ / SPECIJALNA PONUDA: 99€ do 15.11.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život...Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena... Srećna Vam bila nova 2021. godina!

 

Posetite grad Visoko, smešten samo 20-ak minuta od Sarajeva, gdje su smeštene piramida Sunca i Mjeseca.Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svetu s visinom od vise od 220 metara. Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice: severnom, istočnom i zapadnom. Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i talijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.
Prema mjerenjima Geodetskog zavoda BiH (2006.) orijentacija sjeverne strane prema kozmičkom severu ima minimalno odstupanje od manje od jednog stepena. Nagib stranica prema osnovi je 45 stupnjeva. Georadarskim snimanjem nemačkih geofizičara (2007.) je potvrđeno postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi. Fizicari su (2010.) detektovali postojanje energetske zrake radijusa 4,5 metra koja prolazi kroz sami vrh piramide, a italijanski i finski stručnjaci su (2011.) snimili su fenomen ultrazvuka, također na vrhu piramide.
Senka Bosanske piramide Sunca tokom letnih meseci prekriva Bosansku piramidu Meseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dve piramide. Piramida je prekrivena nanosima zemlje i vegetacije slično kao i stotine piramida u Kini, Meksiku ili Guatemali. Federalni Institut za pedologiju je procenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina što Bosansku piramidu Sunca čini najstarijom piramidom na Planeti. Otkriće piramide, kao i njeni energetski i astronomski fenomeni, predstavljaju magnet za turiste iz cijelog svijeta. 

Konjic-Titov Bunker
    

Program putovanja:                 3 dana / 2 nocenja sa doručkom / autobusom              

                                                                                                                                    DNEVNA VOŽNJA

1.dan  30.12.20202 : BEOGRAD-SARAJEVO Sastanak putnika ispred agencije, Strahinjica bana 2 u 5.30h. Polazak iz Beograda u 6h. Vožnja auto putem do rumske petlje i dalje prema Šapcu i Loznici.  Dolazak u Sarajevo. Obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva Rođenja Presvete Bogorodice, večni plamen, mostovi na Miljacki. Krace slobodno vreme.biće prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2. Dan 31.12.2020 VRELO BOSNE - VISOKO– DOČEK NOVE GODINE  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativan odlazak do Bosanskih Piramida i tunela Ravne. Ovo je najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Otkrivene su slučajno, kada je čuveni arheolog i antropolog dr.sci. Semir Osmanagić dolazeći u muzej u mestu Visoko, primetio čudan oblik brda koje liče na piramide. On je brdo Visočica nazvao Bosanskom “Piramidom Sunca” Obićićemo podzemni  lavirint “Ravne”, koji obuhvata mrežu podzemnih tunela i prostorija.Joni omogućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje, zbog čega je napravljen izolovani prostor u kome je posetiocima dozvoljen boravak u cilju poboljšanja zdravlja. Sledi obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”. Slobodno vreme za šetnju po uređenom šumskom predelu Ravne 2, na kome su smeštene platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, kameni geometrijski krugovi, megalitni blokovi, park kugli, spiralni vrt i mnogi drugi neobični sadržaji, koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Povratak u Sarajevo. Sledi fakultativni odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija i omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke, labudovi i preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste – potočna pastrmka). Povratak u hotel i priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE.  Noćenje

3. dan 01.01.2020 : JAHORINA Kasni doručak.   Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do divne JAHORINE planine. Bosanska lepotica na kojoj su održane Zimske Olimpijske igre daleke 1984. godine. Turistički centar koji se iz godine u godinu menja i obogaćuje novi sadržajima. Slobodno vreme za uživanje na snegu i sjajnim ski-stazama, vožnja žičarom, uživanje u bajkovitoj atmosferi. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 02.01.2020 : SARAJEVO-KONJIC-BEOGRAD Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativno: odlazak do grada KONJICA. Grad se smestio u dolini reke Neretve i podno planine Prenj. Jedna od znamenitosti Konjica je Stari most, izgrađen 1682. godine, u vreme sultana Mehmeda IV. Stara čaršija je prepuna neke sete i predstavlja jednu divnu turističku zonu. U Konjicu ćemo posetiti najveću atrakciju ovog grada, Titov bunker. Duboko u utrobi planine Prenj, zauzimajući površinu veću od 3.000 metara kvadratnih, nalazi se savremeni bunker, koji predstavlja tajni podzemni vojni objekat, izdublejn u periodu od 1953. do 1979. godine. Oko 14h polazak za Beograd. Očekivani dolazak na mesto polaska oko ponoći.
Kraj usluga .

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA* (ograničen broj soba)

30.12.2020-02.01.2021

4*

109€

                 99€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu 
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa  4* u sobama 1/2 ili 1/2+1 
-uslugu stručnog vodiča  (pratioca grupe)  
-troškovi organizacije putovanja 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):   UPLAĆUJE SE ISKLJUČIVO U AGENCIJI !!!
- Bosanske piramide – podzemni lavirint Ravne i Bosanska piramida Sunca ( prevoz i ulaznica) 25 €
- Izlet u Vrelo Bosne sa uključenom ulaznicom ( min 20pax) 5 € 
- Izlet u Konjic sa ulaznicom za Titov bunker 25€
-individualni troškovi putnika
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 40€ . Doplata za izbor sedišta 15€. Boravisna taksa plaća se na recepciji hotela  oko 3,00 KM ili 1,55€ po osobi po danu VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana)

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:  Hotel Walter 4* https://walterhotel.com/  Sve sobe su klimatizovane i sadrže LCD TV sa kablovskim i satelitskim kanalima, kao i prostor za sedenje. Kupatila su opremljena tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Ponuda hotela Walter takođe obuhvata besplatan fitnes centar i kafe bar. Hotel Walter nudi besplatan WiFi u celom objektu. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pre puta
 

OPŠTE NAPOMENE: Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na  usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja: Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Putnik za putovanje u BiH i Hrvatsku  mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseci od dana završetka putovanja.:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 2 od 25.8 2020.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno