ALBANIJA NOVA GODINA 2021 SKADAR-DRAČ-TIRANA-BERAT-KRUJA - 30 decembar 2020-2 januar 2021/4 DANA/3 NOCI/DNEVNA AUTOBUSKA VOZNJA

CENA: 119€ / SPECIJALNA PONUDA: 109€ do 15.11.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Lepo je poći na mesto gde nikad niste bili, probati jela koja nikad pre niste jeli i upoznati nove ljude, njihovu kulturuAlbanija je danas poznata kao ,,poslednja evropska zagonetka'', zato vas pozIvamo da je zajedno otkrijemo.

Skadar je osnovan u četvrtom veku pre nove ere i dugo je imao zastitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drin i Bruna. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa koja je izgrađena u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, stari deo grada koji je nakon pada Envera Hodže rekonstruisan a danas čini mjesto atraktivno za posetu turista, zbog brojnih radnji, kafića i restorana. Tvrđava se impresivno uzdiže na stenovitom uzvišenju, na visini od 130 m iznad nivoa mora. Uz nju je vezana legenda koja nam priča da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noci bi vile porušile.  Ime tvrđave „Rozafa“ potiče od imena „verne ljube“ najmlađeg od trojice brace koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu. Ono sto Skadar čini atraktivnim jeste multikulturalnost, u troglu se nalaze katedrala, džamija i crkva koje to potvrđuju. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze. Prava je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, mesto vredne posete kako bi se osetio duh prave Albanije.

Kruja, grad u središnjoj Albaniji i glavni centar albanske srednjovekovne države, jedna je od najpoznatijih I najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Grad u kome je živeo cuveni albanski junak Skender beg. Njene kaldrmisane ulice vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.

Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom okuplja većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku smeštena je zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, simbol je Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, veliki park u samom središtu grada, a centar obiluje šarenim zgradama na kojima su pravi umetnici naslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate, dela po čemu je  Tirana nezvanicno ponela naziv  grada sarenih zgrada. Posebno zanimljivo postaje kada skrenete sa glavnih puteva, gde počinje pravi život, nimalo ušminkan …

Program putovanja:                                                          4 dana / 3 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

1. dan 30.12.2020  BEOGRAD-DRAČ   Sastanak putnika u 6h u centru Beograda . Polazak iz Beograda u 6.30 h. Putovanje ka Draču uz kraća usputna zadržavanja radi ručka , graničnih formalnosti i odmora . Dolazak u DRAČ ., najvažnije i najveće albanske luke. Obilazak grada uz razgledanje: Venecijanska kula, ostaci zidina, stara čaršija, džamija, ostaci grčko-rimskog teatra i foruma...  Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan 31.12.2020 DRAČ – BERAT –TIRANA DOČEK  NOVE  GODINE  Doručak.
 Slobodno vreme u Draču ili fakulativni izlet do grada BERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture. Grad se razvio iz srednjovekovnog utvrđenja, a njegova arhitektura prati konfiguraciju terena i potiče iz perioda vladavine Otomanske imperije. Živopisne kuće kada se gledaju iz donjeg dela grada nalikuju na košnicu, a po isijavanju sunca na brojnim prozorima, grad je dobio ime „grad 1000 prozora“. Povratak u hotel , odmor i priprema za najluđu noć. U večernjim satima fakultativni odlazak do albanske prestonice TIRANE NA DOČEK  NOVE GODINE . Individualni doček na ulicama i trgovima .  Povratak u hotel oko 01h. Noćenje.
3. dan 01.01.2021 DRAČ – SKADAR   
Kasni doručak. Slobodno vreme u Draču ili fakulativni izlet u SKADAR , jedan od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka I tema opevana u mnogim pesmama. Obilazak poluorijentalnog centra grada i poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“.  Povratak u hotel  Noćenje.
4. Dan 02.01.2021 DRAČ – KRUJA - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje do KRUJE, jednog  od najlepših gradova Albanije i rodnog mesta  albanskog junaka Skender bega. Fakultativna poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6 veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzej. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera I mnoge druge rukotvorine.  Slobodno vreme u staroj čaršiji. Nastavak putovanja ka Srbiji. Povratak u Beograd oko ponoci.
Kraj usluga

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

30.12.2020-02.01.2021

          3/4*

119€

 109€

                                                            UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU JE URAČUNATO:
-
prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
-smeštaj u hotelu 3-4* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
-obilaske prema programu-•usluge stručnog vodiča
-troškove ogranizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE: -doplata za veceru 10€-putno zdravstveno osiguranje -individualne troškove – nepomenute usluge
•fakultativne izlete: (minimum 25 pax za realizaciju)-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-BERAT 25€
- SKADAR I TVRDJAVA ROZAFA 30€
-TIRANA DOČEK  NOVE GODINE  25€- €
- Ulaznica za Skenderbegov muzej u Kruji
 – 10 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 60€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .* VAŽNA NAPOMENA: Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Niš. NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Majestic 4* Hotel Majestic je smešten na manje od 50 metara od sopstvene peščane plaže sa ležaljkama i suncobranima. U ponudi ima besplatno korišćenje 2 bazena i fitnes centar. Svaka soba ima klima-uređaj i besplatan bežični internet. Sve sobe i apartmani tipa "suite" u hotelu Majestic sadrže LCD TV sa satelitskim kanalima i mini-frižider. Pojedine smeštajne jedinice nude balkon sa pogledom na bazen ili na Jadransko more. U hotelskoj piceriji služe se mediteranska i italijanska jela. Hotel Majestic je udaljen 7 km od centra Drača.Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.
 Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 2 od 1.9.2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno