LETO NA UVCU 2021 Hotel Borovi 4* ( Mogućnost korišćenja VAUČERA i plaćanja na RATE-MALE GRUPE) - 15-20 jun (20-25 jul ) 2021/ 6 dana/5 POLUPANSIONA+PREVOZ+IZLET+ VODIČ

CENA: 34 650 din / SPECIJALNA PONUDA: -10% do 31.03.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci. Ova efektna slika zelene doline i krivudave reke jedna je od prvih asocijacija na turizam u Srbiji zato što je fotografisana nebrojeno puta. Ovi menadri već sad privlače brojne turiste iz Srbije, regiona, ali i sveta. Iako najprepoznatljiviji, meandri nisu jedini adut Uvca. U tom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Tu pticu mogu lako je uvideti tokom krstarenja meandrima uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

UVAC-PEŠTER-GOLIJA ZIMA -LETO  2021
Prevoz+smestaj HB +izleti (sve uključeno)


Provedite nezaboravno vreme u Sjenici i upoznajte prirodu i ljude sa Peštera, fascinantni Uvac i čarobnu Goliju, okolne manastire i džamije. Pešačenje, jahanje, džip ture, krstarenja, ručkovi u prirodi. Očekuje vas 6 aktivnih dana, 5 izleta. Iskoristite popust na rane rezervacije, plaćanje na rate i vaučere RS

Program putovanja:                                                        6 dana/5 nocenja-POLUPANSION  /
                                                                                                             AUTOBUSOM DNEVNA VOŽNJA
:

1. dan BEOGRAD-SJENICA  Polazak iz Beograda u 8h. Vožnja ka Sjenici sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak i smeštaj u hotelu  Borovi u Sjenici . Odmor i slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima sastanak grupe ispred hotela sa lokalnim vodićem, gde ćete krenuti na pešačku turu i obilazak Sjenice. U sklopu ove ture imaćete priliku da upoznate Sjenicu kao gradić, obići ćete crkvu svetog Petra i Pavla, džamiju Nur, džamiju - muzej Sultan Valide, tradicionalnu sjeničku kuću, poljoprivredni centar, mlekaru, mesaru.... Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
2. dan UVAC ili GOLIJA -SJENICA  Doručak. Posle doručka polazak na izlet do Uvca. Dolazak na vidikovac ,,Molitva”. Sa ove platforme vide se sve lepote koje pruža Sjeničko (Uvačko) jezero i da uživate u letovima beloglavih supova. Nakon toga poći ćemo prema kampu rendžera, odakle počinje krstarenje po Sjeničkom jezeru u dužini od 13 km, gde ćemo imati priliku da vidimo stari viseći most, stanište beloglavog supa, Jerinin grad i Ledenu pećinu u koju ćemo ući u dužini od 800 m i razgledati prelep nakit ove pećine. Nastavak krstarenja prema kampu. Napomena. U zimskom periodu umesto krstarenja Sjenockim jezerom ide se na Goliju. Planina Golija je 2001. godine je proglašena za rezervat biosfere. Ovde ćete imati priliku da uživate u šetnji kroz borovu šumu do izvora reke Moravice i Studenice, jezeru Tičar, jezero Nebeska ptica, kao i kulturno-istoriskim spomenicima: Gradački krst - koji predstavlja i simbol Golije, Rimski most i stari most . Povratak u hotel, slobodno vreme.  Večera, Noćenje
3. dan SJENICA- PEŠTARSKO POLJE Doručak, sastanak grupe ispred hotela, polazak na celodnevni izlet – Peštersko polje, tokom kog ćemo imati priliku da upoznamo veći deo pešterske visoravni, način života pešterskih domaćina i probati pešterske specijalitete. Na putu prema Pešterskom polju videćemo pešterske katune, odnosno stanove koji predstavljaju autonomne ljudske objekte gde ljudi žive na ovoj visoravni. Po želji  organizovanje pešačke ture i osvajanja vrha Trojana. Pešačka tura obuhvata pešačenje od lokalnog puta do uspona planine Trojan (Posle kraće pauze nas očekuje put, gde se spuštamo do izvora reke Đurđevice .  Odlazak do sela Duga Poljana, slobodno vreme za uživanje u domaćoj pešterskoj jagnjetini (individualno). Polazak za Sjenicu, dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera, Noćenje.
 4. dan SJENICA-SELO CARIČINA Doručak i slobodno vreme za uživanje u čistom vazduhu. Oko 11h sastanak grupe isped hotela i krećemo na poludnevni izlet do sela Caričine i farme Selek. Ovde ćemo imati priliku da posetimo najveću farmu na Pešterskoj visoravni, probamo sjeničke specijalitete, popijemo šolju domačeg čaja. Po povratku za Sjenicu imaćemo priliku da obiđemo ski centar Žari, najstariju vodenicu u Sjenici – vodenicu ,,Vrela” gde postoji mogućnost kupovine heljdinog, ječmenog i kukuruznog brašna.  Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera, Noćenje.
5. dan  SJENICA-NOVI PAZAR  Doručak i sastanak grupe ispred hotela, zatim krećemo na izlet do Novog Pazara. U sklopu ove ture posetićemo manastire Đurđevi stupovi, Sopoćani i crkvu Sv.Petra i Pavla, Altun Alem džamiju, gradsku tvrđavu, hamam, a imaćemo priliku da uživamo u šopingu u lokalnim prodavnicama. Takođe ovde ćemo moći da probamo i najbolje mantije ispod sača. Povratak u hotel, slobodno vreme, Večera, Noćenje.
6. dan  MILEŠEVA -BEOGRAD Doručak, odjavljivanje iz hotela i polazak ka manastiru Mileševa.Po dolasku u Mileševu, čuvenog po fresci “Beli anđeo” obilazak manastirskog kompleksa. Odlazak do Etno domaćinstva destilerije “Ognjena-Braća Tomašević”, uz degustaciju nekih od 20 vrsta rakija, zanimljive priče o rakiji i ručak. Dalje nastavljamo putovanje prema Beogradu, povratak u večernjim satima oko 21h.
Kraj usluga.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA 

SPECIJALNA PONUDA

VAUČER

LETO
15-20 jun 2021
20-25 jul 2021

Hotel Borovi  4* 

34650  din

-15% do 31.12.2020

Uz koriščenja vaučera cena se dodatno umanjuje za-5000din

                          

  CENA  OBUHVATA:
– prevoz autobusom ili mini busom  turističke klase,
– 5 noći u Hotelu Borovi Sjenica ( u procesu kategorizacije za 4*)  na bazi polupansiona (D+V, švedski sto) u 1/2 i 1/3 standard sobama– svi izleti i obilasci navedeni u programu. Organizator putovanja zadržava pravo promene rasporeda izleta po danima.– usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom trajanja putovanja - troškovi organizacije putovanja  

CENA NE OBUHVATA–UPLATA U KLUBU:  
-Individualne troškove putnika -Boravišnu taksu i osiguranje 130 rsd po danu
 

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1  600  rsd/ po danu.   Doplata za dodatno sedište 2000 rsd. .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
 

NAČINI PLAĆANJA  : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,  na rate čekovima građana -poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.
 

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Borovi  ( u procesu kategorizacije za 4*)  nalazi se na obodu grada između guste borove šume i reke Jablanice. To je savrmeni hotel, čija arhiktetura se uklapa u ambijentalnu celinu.
U borovoj šumi nadomak hotela uređena je trim staza za rekreativce i aktivne sportiste a ispred hotela sagrađeno je veštačko jezero. Hotel Borovi svojim kapacitetima i konforom je najbolji i najlepši hotel u regionu i kao takav je nosilac razvoja turizma u Sjenici i regionu.
 

OPŠTE NAPOMENE

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati . Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator  zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator  nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom  i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu,
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima  (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju, 
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom , kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja.  Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator , niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru  pišu prigovori i žalbe vezani za kradje i nepredviđene okolnosti
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     
 • Za pomoć na skijaškoj stazi, ili u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: +381 62 464646

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU  PROGRAMA POLAZAK CE BITI OTKAZAN ILI POMEREN
 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno