Carska bara, Kovačica, Idvor, Etno selo Tiganjica, Polazak iz Beograda - Subota 3 oktobar 2020 , jednodnevni izlet autobusom (190km)

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 1300 din


preuzmite program putovanja (pdf)

Metropola naive , opština Kovačica, već sedam decenija neguje tradiciju naivne umetnosti. Danas, obogaćuje i nadograđuje svoju turističku ponudu raznim vidovima turizma. U opštini Kovačica mogu se  posetiti galerije, muzeji, izletišta, uživati u nizu manifestacija, kao i probati razni gastronomske specijaliteti, a sve to  vezano za tradiciju slovaka, mađara, rumuna i drugih nacionalnih manjina koje žive na ovom prostoru. Upravo zato opštinu Kovačica još nazivaju i  „Vojvodina u malom“.     


 Idvor je rodno mesto poznatog srpskog naučnika Mihajla Pupina. Posetićemo Zavičajni kompleks Mihajla Pupina. Kompleks obuhvata njegovu rodnu kuću, muzejsku zbirku i narodni dom, kao i crkvu u kojoj je kršten Pupin. Ovaj kompleks godišnje poseti oko 8.000 domaćih i stranih turista.  

 

  Carska bara stavljena je pod zaštitu kao prirodno naučno - istraživačko područje. Posebnu prirodnu vrednost kompleksu Carske bare i napuštenog toka reke Begej daju vodene, travnate i šumske vegetacije, kao i raznovrsnost životinjskih vrsta, u čijem okviru centralno mesto zauzima bogatstvo ptičjeg sveta - ornitofaune. Na području Carske bare evidentirano je više od 200 ptičjih vrsta. Austrougarski prestolonaslednik, Ferdinand, rado je lovio po prostorima ove bare, te otuda i naziv  “Carska”.          

 

Polazak iz Beograda u 8h , sastanak putnika u 7.30h ispred agencije. Po dolasku  Poseta Galeriji naivne umetnosti koja je od strane turista najposećeniji objekat na području opštine Kovačica, prvenstveno zbog slikarke Zuzane Halupove i Martina Jonaša. Sledi poseta umetničkoj radionici za izradu violina. Jan Nemček će nas upoznati sa tehnikom ručnog pravljenja gudačkih instrumenata. Graditeljstvo violina je započeo samouk pre nešto više od tri decenije.Obilazak Spomen kuće Martina Janoša, jednog od najznačajnijih autora u svetu naivnog slikarstva i jedan od osnivača Galerije naivne umetnosti u Kovačici. U Jonašovoj zaostavštini ostalo je 156 njegovih slika, ali i dela mnogih drugih autora koje je otkupljivao i čuvao. Tu su knjige, zbirka rukom oslikanih tanjira, nameštaj, slovačka nošnja.
Polazak ka Idvoru. Idvor je rodno mesto poznatog srpskog naučnika Mihajla Pupina. Posetićemo Zavičajni kompleks Mihajla Pupina. Kompleks obuhvata njegovu rodnu kuću, muzejsku zbirku i narodni dom, kao i crkvu u kojoj je kršten Pupin. Ovaj kompleks godišnje poseti oko 8.000 domaćih i stranih turista. Nastavljamo prema Belom Blatu, koje je smešteno na obodu Carske bare, na 25 km od Zrenjanina, u okruženju vodotokova Begeja, Tise i trščanih ritova. Naselje Belo Blato, u kom živi nešto više od 1100 stanovnika, predstavlja jedinstveni konglomerat nacija, jezika i kultura. Preteženo je naseljeno Slovacima i Mađarima, ali i Bugarima, Srbima i predstavnicima drugih naroda. 
Dolazak u Carsku baru. Carska bara stavljena je pod zaštitu kao prirodno naučno - istraživačko područje. Posebnu prirodnu vrednost kompleksu Carske bare i napuštenog toka reke Begej daju vodene, travnate i šumske vegetacije, kao i raznovrsnost životinjskih vrsta, u čijem okviru centralno mesto zauzima bogatstvo ptičjeg sveta - ornitofaune. Na području Carske bare evidentirano je više od 200 ptičjih vrsta. Austrougarski prestolonaslednik, Ferdinand, rado je lovio po prostorima ove bare, te otuda i naziv  “Carska”. Fakultativna vožnja brodom po Carskoj bari u trajanju od oko 2h (foto safari).Povratak za Beograd u večernjim časovima.
Kraj programa.

 

 CENA IZLETA UKLJUČUJE: 
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj  relaciji (AC, CD-DVD oprema)
-usluge predstavnika agencije ( turistički pratilac, vodič)
-troškove organizacacije i vođenje puta
CENA IZLETA NE UKLJUČUJE:–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AENCIJI :
- Ulaznice u ukupnom iznosu 500 dinara za: Galeriju naivne umetnosti, Umetničku radionicu violina, Spomen kuću Martina Janoša, Zavičajni kompleks Mihajla Pupina
-Obilazak rezervata Carska bara turističkim brodom (foto-safari) 450,00 din
-
organizovani ručak u Etno selu Tiganjica -900 din 
-Ostale lične troškove putnika
NAČIN PLAČANJA : prilikom rezervacije u celosti u gotovini ili na račun agencije.
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA IZLET CE BITI OTKAZAN ILI POMEREN

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU ODREĐUJE SE PREMA DATUMU PRIJAVE

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽI OUP ORGANIZATORA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB

 LICENCA 248/2020 Cenovnik br. 2 od 25.2 2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno