Šarganska osmica -Drvengrad-Andrićgrad - April 2019/1 HB /bus

CENA: 6790 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5990 rsd

Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost : 
„ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.

 Na Drini ćuprija
Čuveni most Mehmed paše Sokolovića iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zaštitom UNESKO od 2007. godine, najveća atrakcija Višegrada.
Reku Drinu smatraju jednom od najlepših reka u bivšoj Jugoslaviji. U prošlosti je bila čuvena po plahovitoj naravi i splavarima koji su krotili njene bukove. Zbog svog krivudavog toka u narodu je nastala izreka „ne ispravi krivu Drinu“

Osetite dah minulih vremena na "Šarganskoj osmici"

Nekad...Ova pruga bila je žila kucavica i veza Evrope sa Jadranskim morem...Od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, uskokolosečnom prugom od 760 mm, od 1925. do 1974. godine kroz tunele, preko mostova i kroz planinske useke saobraćao je čuveni voz "Ćira" ostavljajući za sobom prepoznatljivi miris dima parne lokomotive...
Sad...Deo ove pruge na relaciji od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo, otrgli smo od zaborava i nadaleko čuvenom Šarganskom "osmicom" ponovo odjekuje klaparanje vagona i veseli žamor turista u vozu "Nostalgija". Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vaše vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja.

 

 1.DAN, SUBOTA , 21.  OKTOBAR 2017

Polazak iz Beograda u 08:00h ispred prosrorija Kluba 50, Strahinjića bana 2, Kalemegdan. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz . Ispred pećine  se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati I slobodno vremme za ručak. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i odmor . Potom obilazak  Andrićgrada koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“. Preporučujemo i polusatnu vožnju brodićem po Drini. Večera u hotelu. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrićgradu : pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i dr. Noćenje.

2. DAN, NEDELJA , 22. OKTOBAR 2017

Doručak . Fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći „Šarganskom osmicom“ penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja. Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika , gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Usputna pauza i zatim nastavak puta ka Beogradu gde stižemo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.
Napomena: U koliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • prevoz autubusom turističke klase  ili mini busom  
 • smeštaj na bazi 1 noćenja u sa polu  pansionom  (ručak i večera )  u turističkom komleksu Andrićgrad 3* u ½ standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom), 
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture i lokalni vodič u Andrić gradu
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):

 1. Ručak u restoranu Vodeničar –prijava u agenciji, 800 rsd
 2. Ulaznica za Potpećku pećinu 200 rsd –obavezna uplata u agenciji 
 3. Karta za vožnju Šarganskom osmicom 600 rsd  po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 4. Ulaznica za Mećavnik  250 rsd po osobi , obavezna uplata u agenciji
 5. Individualni troškovi putnika
 6. obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji  prema uslovima „Triglav osiguranja“

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba 50 ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana za uplate do 10 oktobra
-doplata za jednokrevetnu sobu 15 eura

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA :  Kompleks Andrićgrad raspolaže sa 158 ležajeva.Sobe su klimatizovane,sa TV I kablovskom,kupatilom I , besplatnim internetom. Iz soba se pruža pogled na reku Drinu i čuvenu Ćupriju na Drini ili na predivne trgove i ulice Andrićgrada.

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-17 od 11.12.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

                  
                                                                                

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno