Šarganska osmica -Drvengrad-Andrićgrad - 25-26 maj (13-14 jul, 17-18 avgust, 28-29 septembar ) 2019/1 HB /bus

CENA: 6790 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5990 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost : 
„ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.

 Na Drini ćuprija
Čuveni most Mehmed paše Sokolovića iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zaštitom UNESKO od 2007. godine, najveća atrakcija Višegrada.
Reku Drinu smatraju jednom od najlepših reka u bivšoj Jugoslaviji. U prošlosti je bila čuvena po plahovitoj naravi i splavarima koji su krotili njene bukove. Zbog svog krivudavog toka u narodu je nastala izreka „ne ispravi krivu Drinu“

Osetite dah minulih vremena na "Šarganskoj osmici"

Nekad...Ova pruga bila je žila kucavica i veza Evrope sa Jadranskim morem...Od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, uskokolosečnom prugom od 760 mm, od 1925. do 1974. godine kroz tunele, preko mostova i kroz planinske useke saobraćao je čuveni voz "Ćira" ostavljajući za sobom prepoznatljivi miris dima parne lokomotive...
Sad...Deo ove pruge na relaciji od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo, otrgli smo od zaborava i nadaleko čuvenom Šarganskom "osmicom" ponovo odjekuje klaparanje vagona i veseli žamor turista u vozu "Nostalgija". Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vaše vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja.

 

 1.DAN
Polazak iz Beograda u 08:00h. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz . Ispred pećine  se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati I slobodno vremme za ručak. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i odmor . Potom obilazak  Andrićgrada koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“. Preporučujemo i polusatnu vožnju brodićem po Drini. Večera u hotelu. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrićgradu : pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i dr. Noćenje.

2. DAN

Doručak . Fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći „Šarganskom osmicom“ penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja. Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika , gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Usputna pauza i zatim nastavak puta ka Beogradu gde stižemo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.
Napomena: U koliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.
Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prevoz autubusom turističke klase  ili mini busom  
 • smeštaj na bazi 1 noćenja u sa polu  pansionom  (ručak i večera )  u turističkom komleksu Andrićgrad 3* u ½ standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom) ili Hotelu “ Andrićev konak “
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativni program –OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AENCIJI :

 • Ručak u restoranu Vodeničar –prijava u agenciji, 800 rsd
 • Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 170 din deca) - –obavezna uplata u agenciji 
 • Karta za vožnju Šarganskom osmicom 800 rsd  po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Ulaznica za Mećavnik  250 rsd po osobi , obavezna uplata u agenciji
 • Individualni troškovi putnika
 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

NAČIN PLAĆANJA :

 • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
  na rate čekovima,
 • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

POPUSTI  I DOPLATE:  Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylity Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 1.2.2019.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno