Uvac -Vožnja čamcima, Meandri, Ledena pećina, Manastir Mileševa - 4-5 maj (1-2 jun ) 2019 /2 dana/ polupansion / bus

CENA: 6290 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5499 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

U neposrednoj blizini Prijepolja nalazi se jedan od najpoznatijih sredenjevekovnih srpskih manastira – manastir Mileševa, koji neprestano posećuju vernici, turisti, prolaznici koji na obali Mileševke traže i nalaze odmor i mir od svakodnevne vreve savremenog života. Mileševu je podiga kralj Stefan Vladislav, sin kralja Stefana Prvovenčanog a unuk Nemanjin, u prvoj polovini 13.veka. Mileševa je najpoznatija po svom fresko slikarstvu a prre svih fresci „Beli anđeo“ koja je u sklopu celine „Mironosnice na Hristovom grobu“. Na slici je zapravo prikazan arhanđel Gavrilo koji sedi na kamenu i mironosnicama rukom pokazuje prazan grob. Freska je rad nepoznatih autora a inače je preko nje u 16.veku bila naslikana druga freska pa je „Beli anđeo“ bio sakriven sve do početka 20.veka kada je ova crkva restaurirana i gornja slika uklonjena. Mileševa je okružena konacima, bibliotekom, kapelom i episkopskim domom.

Nedaleko odatle može se posetiti kanjon reke Uvac, stanište belog bora i reliktne ptičije vrste na Balkanu - beloglavog supa. Ovaj prirodni rezervat, kao ekološko područje bogato je interesantnim pejzažima, bistrom vodom bogatom ribom, sa mogućnošdu splavarenja i foto-turizma. Kanjon reke Uvac sa dolinama njenih pritoka, više predivnih jezera i pećina, stoletne šume, retke biljke i razne vrste životinja čine ovaj deo Srbije jedinstvenim. Centar rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa visokim i strmim liticama do 350 metara. Posebnu vrednost 119 kilometara ove reke, koja izvire na Ozrenu, daju meandri...Gledajući sa visine, stiče se utisak kao da se priroda dvoumila u kom pravcu da usmeri reku, pa zato reka vijuga i pravi predivne rečne krivine. Prostor oko klisure karakterišu brojne pećine, pretežno neispitane i nepoznate. Po lepoti među njima se izdvajaju Tubića pećina i Ušačka pećina, jedna od najdužih u Srbiji (6.185 metara). Ulazi u pećine su povremeno potopljeni, ali se čamcima može ući unutra. Pećine odlikuju bogatstvo pećinskog ukrasa.

 1.DAN

Sastanak grupe u 7:15 , polazak iz Beograda u 7:30h ispred prostorija Kluba 50, Strahinjića bana 2, Kalemegdan.. Vožnju ka Zlatiboru, gde odlazimo u (fakultativnu) posetu selu Mušvete, kompaniji Aćim doo koja se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Obilazak sušare ( dobijanje higijenske opreme na licu mesta) , degustacija  čuvene dalmatinske pršute sa Zlatibora, vina i rakije  u zlatiborskom selu. Nastavak putovanja prema manastiru Mileševi. Dolazak i obilazak ovog prelepog manastira, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Manastir Mileševa je inače najpoznatiji po čuvenoj fresci Beli anđeo. Večernja liturgija i svečanosti povod kustoske slave manastira. Slobodno vreme za odmor, večera i  noćenje u konaku manastira.

2. DAN

Posle doručka napuštanje manastira i nastavak puta ka Novoj Varoši . VožnjaUvačkim jezerom u dužini 12-13km, posmatranje beloglavih supova i drugih prica na gnezdima i u letu, poseta Ledenoj pećini u dužini od oko700 m, “penjanje” na neki od vidikovca Molitva ili Veliki vrh. (sa spektakularnim pogledom na kanjon Uvca). Povratak čamcima na mesto polaska .Ceo izlet traje oko 5-6 sati. Po povratku sa  organizovani ručak u restoranu Sidro na Zlatarskom jezeru. Posle višesatnog uživanja u prelepoj prirodi ovog dela Srbije polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima .Kraj programa


 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

-prevoz prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji (audio i video), u zavisnosti od broja putnika/ mesta se određuju prema prijavi
-smeštaj u konaku manastira Mileševa  na bazi noćenja sa polupansionom ( večera i doručak) 
-predstavik agencije (vodič ili pratilac) tokom trajanja ture
-lokalni vodič /čuvar SRP Uvac
-troškovi putarine i parkinga
-troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):

  • Obilazak sela Mušvete/fabrika Acim sa higijenskom opremom  700 rsd , uključen obilazak sušare sa degustacijom suvomesnatih proizvoda, hleb, vino i rakija neograničeni).
  • Izlet u trajanju od 4 do 6h -1500 rsd-vožnja Uvačkim jezerom. meandrima  u pratnji lokalnog vodiča –čuvara sa obilaskom Ledene pećine , pešackom turom po želji do Vidikovca i Ulaznicom za SRP Uvac (100 rsd)
  • Ukoliko je vožnja na Uvačkim jezerom od 10h, organizovani ručak po ceni od 800 rsd. Ukoliko je vožnja od 15h Lanch paket 300 rsd . 
  • Individualni troškovi putnika
    Napomena: Program obilaska i cenovnik ulaznica u okviru SRP Uvac odredjuje upravitelj Rezervat Uvac doo i podložan je promeni.  http://www.uvac.org.rs/

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje 40% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred putovanje


POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu 
-doplata za jednokrevetnu sobu 1500 rsd

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA :  Konaci se nalaze u prelepom ambijentu manastira Mileševa, i oplemeniće Vašu posetu ovom manastiru i obogatiti iskustvo doživljaja. Konaci su u rangu hotela sa 4* . Prostrane i čiste sobe su sa kupatilom 1/1, 1/2, 1/2+1

OPŠTE NAPOMENE :  Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-17 od 11.12.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

 

                                                                                   
                                                                                

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno