Vlasinsko jezero -SOFIJA - 15-16 septembar 2018/ 1HB/bus

CENA: 6990 / SPECIJALNA PONUDA: 5990 rsd

UPIT / REZERVACIJA


Centralna turistička atrakcija Vlasine je Vlasinsko jezero, najveće veštačko jezero u Srbiji, dugo 12 kilometara i površine 16 km2. Jezero je formirano na mestu gde je u prošlosti postojala jedna od najvećih planinskih tresava Balkanskog poluostrva, poznatija kao Vlasinsko blato. Posebna zanimljivost prelepog i veoma čistog jezera i jedinstveni svetski prirodni fenomen jesu ploveća, tresetna ostrva koja plutaju po čitavoj površini jezera, u zavisnosti od intenziteta i pravca vetra. Ostrva su nastala kao produkt raspada mahovine i vlažnih staništa raznih biljnih i životinjskih vrsta, a isplivala su na površinu vode nakon potapanja nekadašnje vlasinske tresave. Prilikom punjenja jezera s dna se podigao treset debljine do jednog metra. Tokom pedesetih godina, kad je Vlasinsko jezero punjeno, skoro dve trećine njegove površine bilo je prekriveno plutajućim ostrvima.

Pored ovih ostrva, Vlasinsko jezero krase i dva „obična‟ ostrva, prelepa zbog svog zelenila i bujne vegetacije – Tratorija i Dugi del. Vlasinsko jezero je i veoma razuđeno, ima više uvala, divljih plaža i mesta zgodna za ostavljanje čamaca. S prosečnom temperatutrom vode od oko 22° C jezero je, tokom leta, veoma prijatno za plivanje. Pored vožnje čamcima, ovde se može i jedriti, veslati, iznajmiti kajak ili pedaline.

Sofija je glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se na zapadu zemlje, u Sofijskoj oblasti. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.
 

Program putovanja:

1. DAN, PETAK BEOGRAD- VLASINSKO JEZERO 

Polazak iz Beograda u 7:00h ispred prostorija agencije, Strahinjića bana 2, Kalemegdan.. Vožnju autoputem ka Nišu, Vladičinom hanu. Surdulici.i Vlasinskom jezeru sa uputnim stajanjem za toalet i odmor.  Oko podneva  dolazak i smeštaj u hotel.  Slobodno vreme za šetnje, kupanje i uživanje. Biciklističke i pešačke staze prolaze kroz najlepše delove Vlasinske visoravni i imaju puno vidikovaca s kojih se može uživati u pogledu. Sve staze su obeležene i prilagođene i rekreativcima i ambicioznijim planinarima. U okolini jezera i sa brojnih vidikovaca mogu se posmatrati i ptice (ovde postoji oko 125 značajnih vrsta). Postoje i mogućnosti za jahanje, iznajmljivanje bicikla i za obilazak okoline. Večera. 

2 . DAN, SUBOTA  SOFIJA 

Doručak. Odjava iz hotela. Individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Sofije i obilazak grada u pratnji vodiča: Crkva Aleksandra Nevskog, Nacionalni teatar, stara Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, arheološki muzej, Crkva Sv. Nedelje, Sobranje...Slobodno vreme do povratka za Beograd. 

Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

  • prevoz autubusom turističke klase ili mini busom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji
  • smeštaj  na bazi 1 noćenja  u hotelu  Vlasina na Vlasinskom jezeru u sobama 1/2 i 1/3 sa kupatilom  na bazi polupansiona (doručak, večera) 
  •  turistički vodič –pratilac tokom trajanja ture
  • troškovi putarine i parkinga
  • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):

  • Izlet u Sofiju 2500 rsd
  • Obilazak plovećih ostrva na jezeru -upit na lokalitetu.
  • ***Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima 
    u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
  • Individualni troškovi putnika

Napomena: Za realizacaciju fakultativnog programa, potrebno minimum 25 prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje 40% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred putovanje
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana*
-doplata za jednokrevetnu 40% od aranžmana
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : Hotel „Vlasina“ se nalazi na Vlasini Ridu, na jednom od najlepših mesta na Vlasini, sa koje se pruža divan pogled na jezero. Izgrađen je 1952. godine, a mnogo kasnije, u njegovoj blizini, izgrađen je i depadans hotela. Hotel ima 2*, raspolaže sa sobama za prenoćište (sa dvokrevetnim, trokrevetnim i apartmanima) sa 162 ležaja; restoranom sa 60 mesta; velikom salom sa 120 mesta i malom salom sa 20 mesta. Hotel poseduje i terene za košarku, rukomet, odbojku (sa rekvizitima), dva fudbalska travnata terena i teretanu.http://hotelvlasina.rs/

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-18 od 11.02.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                              PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                             Licenca OTP 117/2016