Vlasinsko jezero -SOFIJA -NIŠ - 6-8 jul 2018/ 2HB/bus

CENA: 9990 / SPECIJALNA PONUDA: 8990 rsd do 15.4


Centralna turistička atrakcija Vlasine je Vlasinsko jezero, najveće veštačko jezero u Srbiji, dugo 12 kilometara i površine 16 km2. Jezero je formirano na mestu gde je u prošlosti postojala jedna od najvećih planinskih tresava Balkanskog poluostrva, poznatija kao Vlasinsko blato. Posebna zanimljivost prelepog i veoma čistog jezera i jedinstveni svetski prirodni fenomen jesu ploveća, tresetna ostrva koja plutaju po čitavoj površini jezera, u zavisnosti od intenziteta i pravca vetra. Ostrva su nastala kao produkt raspada mahovine i vlažnih staništa raznih biljnih i životinjskih vrsta, a isplivala su na površinu vode nakon potapanja nekadašnje vlasinske tresave. Prilikom punjenja jezera s dna se podigao treset debljine do jednog metra. Tokom pedesetih godina, kad je Vlasinsko jezero punjeno, skoro dve trećine njegove površine bilo je prekriveno plutajućim ostrvima.

Pored ovih ostrva, Vlasinsko jezero krase i dva „obična‟ ostrva, prelepa zbog svog zelenila i bujne vegetacije – Tratorija i Dugi del. Vlasinsko jezero je i veoma razuđeno, ima više uvala, divljih plaža i mesta zgodna za ostavljanje čamaca. S prosečnom temperatutrom vode od oko 22° C jezero je, tokom leta, veoma prijatno za plivanje. Pored vožnje čamcima, ovde se može i jedriti, veslati, iznajmiti kajak ili pedaline.

Sofija je glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se na zapadu zemlje, u Sofijskoj oblasti. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.
Niš - rodni grad čuvenog rimskog imperatora Konstantina Velikog koji je 313. godine Milanskim ediktom priznao hrišćanstvo za zvaničnu religiju Rimskog carstva. Kulturno, privredno, administrativno, poslovno i univerzitetsko središte jugoistočne Srbije. Celivajte mošti Sv. Despota Stefana. Obidjite jedinstveni Kraljevski srpski vojni manastir, uživajte u spektakularnom pogledu na kanjon reke Nišave i degustirajte vino u 110 godina starom podrumu.

Program putovanja:

1. DAN, PETAK BEOGRAD- VLASINSKO JEZERO 

Polazak iz Beograda u 7:00h ispred prostorija agencije, Strahinjića bana 2, Kalemegdan.. Vožnju autoputem ka Nišu, Vladičinom hanu. Surdulici.i Vlasinskom jezeru sa uputnim stajanjem za toalet i odmor.  Oko podneva  dolazak i smeštaj u hotel.  Slobodno vreme za šetnje, kupanje i uživanje. Biciklističke i pešačke staze prolaze kroz najlepše delove Vlasinske visoravni i imaju puno vidikovaca s kojih se može uživati u pogledu. Sve staze su obeležene i prilagođene i rekreativcima i ambicioznijim planinarima. U okolini jezera i sa brojnih vidikovaca mogu se posmatrati i ptice (ovde postoji oko 125 značajnih vrsta). Postoje i mogućnosti za jahanje, iznajmljivanje bicikla i za obilazak okoline. Večera. 

2 . DAN, SUBOTA  SOFIJA 

Doručak. Individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Sofije i obilazak grada u pratnji vodiča: Crkva Aleksandra Nevskog, Nacionalni teatar, stara Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, arheološki muzej, Crkva Sv. Nedelje, Sobranje...Slobodno vreme do povratka na Vlasinu. Večera. Noćenje. 

3. DAN, NEDELJA NIŠ-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela u 10h. Vožnja ka Nišu. Koncentracioni logor na Crvenom krstu predstavlja jedan od malobrojnih sačuvanih fašističkih logora u Evropi. Iz ovog logora 1942. godine izvedeno masovno bekstvo logoraša. Upoznavanje sa znamenitim zgradama na trgu Kralja Milana kao i sa centralnim spomenikom na trgu – oslobodiocima Niša. Kratka šetnja i zadržavanje u Kazandžijskom sokačetu, u Kopitarevoj ulici koje predstavlja jedini očuvani deo stare niške čaršije. Šetnja kroz staru tvrđavu, jednu od najlepših i najočuvanijih zdanja turske vojne arhitekture iz 1723. godine. U okviru tvrđave obilazak  Stambol kapije, hamama, lapidarijuma, arsenala, Bali begove džamije, spomenika knezu Milanu Obrenoviću.... Slobodno vreme za individualno razgledanje i pauza za kafu. Nastavak putovanja  ka brdu Čegar, gde se odvijala čuvena bitka iz I srpskog ustanka gde nalazi se spomenik za hrabre vojnike i njihovog komandanta Stevana Sinđelića, koji su poginuli na ovom mestu. Ćele kula - jedinstven spomenik istorije iz Prvog srpskog ustanka koji je u znak odmazde tadašnja turska vlast u Srbiji izgradila od lobanja poginulih srpskih ratnika u bici na Čegru. Sićevačka klisura je impozantan deo kanjona reke Nišave. Zbog mnogih prirodnih vrednosti i retkih biljaka koje rastu ovde, Sićevačka klisura je 2000. godine proglašena specijalnim rezervatom prirode. Manastir Svete Petke Iverice se nalazi u Sićevačkoj klisuri. Ukazom kralja Aleksandra I Obrenovića od 19. februara 1901. godine za starešinu manastira vojnog Sv. Petke postavljen je vojni sveštenik, a nekoliko godina kasnije manastir je dobio ime Kraljevski srpski vojni manastir Sv. Petka Iverica. Ovo je posebno zanimljivo jer u istoriji srpske pravoslavne crkve nije poznat još jedan ovakav primer. Posle obilaska uputićemo se prema selu Malča, u vinariju koja je i prva na tlo Srbije donela tehnologiju pravljenja vina u glinenim amforama na degustaciju vina. 

Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • prevoz autubusom turističke klase ili mini busom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji
 • smeštaj  na bazi 2 noćenja  u hotelu  Vlasina na Vlasinskom jezeru u sobama 1/2 i 1/3 sa kupatilom  na bazi polupansiona (doručak, večera) 
 •  turistički vodič –pratilac tokom trajanja ture
 • razgledanje Niša u pratnji vodiča
 • obilazak Sićevačke klisure
 • posetu selu Malča 
 • troškovi putarine i parkinga
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):

 • Izlet u Sofiju 2500 rsd
 • Obilazak plovećih ostrva na jezeru -upit na lokalitetu.
 •   -ulaznicu za logor , Ćele kulu i Čegar u ukupnom iznosu od 500 rsd
  - obilazak podruma i degustaciju vina u Malči 500,00 din (četiri vinske kuće sa degustacijom vina u tri vinske kuće uz različite sireve)
    (plaćanje vodiču, PRIJAVA ZA DEGUSTACIJU U AGENCIJI)

  ***Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima 
  u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
 • Individualni troškovi putnika

Napomena: Za realizacaciju fakultativnog programa, potrebno minimum 25 prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje 40% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred putovanje
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana*
-doplata za jednokrevetnu 40% od aranžmana
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : Hotel „Vlasina“ se nalazi na Vlasini Ridu, na jednom od najlepših mesta na Vlasini, sa koje se pruža divan pogled na jezero. Izgrađen je 1952. godine, a mnogo kasnije, u njegovoj blizini, izgrađen je i depadans hotela. Hotel ima 2*, raspolaže sa sobama za prenoćište (sa dvokrevetnim, trokrevetnim i apartmanima) sa 162 ležaja; restoranom sa 60 mesta; velikom salom sa 120 mesta i malom salom sa 20 mesta. Hotel poseduje i terene za košarku, rukomet, odbojku (sa rekvizitima), dva fudbalska travnata terena i teretanu.http://hotelvlasina.rs/

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-18 od 11.02.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                              PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                             Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno