Zanzibar +Safari - 04 janura-14 januar 2019 (08– 18.februar 2019) / 11 dana/avio+takse

CENA: 1349 € / SPECIJALNA PONUDA: 1299 €

UPIT / REZERVACIJA

 Zanzibar je legendarni arhipelag u indijskom okeanu, koji se sastoji se od ostrva Unguja, Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se na oko 40km od obale Tanzanije, čiji je sastavni deo (poluautonomna oblast) i 6° južno od ekvatora, u istočnoj Africi. Glavni grad je Zanzibar i nalazi se na zapadnom delu ostrva Unuguja uz drevni Stone Town, najvažnijom istorijskom znamenitošću na ostrvu, koja je pod zaštitom UNESCA.

Ime Zanzibar je arapskog porekla i znači u prevodu Obala crnih ljudi jer, kako se smatra, Zanzibar su pre 4.000 godina naselili Bantu crnci.

U Stone Town- u je rođen legendarni Fredi Merkjuri (originalno ime Faruk Bulsara), pevač grupe Kvin. Na mestu gde je rođen,  uz obalu Indijskog okeana, nalazi se kafić „Fredijeva kuća“ sa kog se pruža impresivan pogled.

 

Termini:

17.02.-28.02. 2019.

27.02.-09.03.2019.

03.03.-14.03.2019.

Plan i program puta

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let do Zanzibara sa usputnim presedanjima…

2. dan: Zanzibar

Dolazak na Zanzibar. Transfer do Stone Town-a i smeštanje u hotel u centru grada. Slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrđavu, tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih desavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinaka, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan: Nungvi

Odlazak na sever ostrva do mesta Nungvi gde se nalazi jedna od najlepših plaža ostrva. Dan predviđen za kupanje i uživanje u čarima Indijskog okeana. Zaslužili smo!  Šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nas hrane i odmaraju. Šta više možemo poželeti? Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Prison island (Changuu ostrvo)

Predlažemo Vam fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Prava je šteta ukoliko bismo propustili da se okupamo na prelepoj  peščanoj plaži ostrva i odmorimo u hladu stena i prelepog rastinja, ronimo i istražimo morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Noćenje.

5. dan: Farma začina

Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako uzgajaju tropsko voće, oraščaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkuma, vanila i drugi, da saznamo ko je kraljica a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet, Pilau, začinjen raznim biljem. U povratku obilazimo čuvenu Mangapwani plažu. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Kizimkazi/ plivanje sa delfinima, Jozani šuma

Dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva, gde se nalazi  nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i  dom je retke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica.U povratku posećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite surfere. Povratak u ST. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Predlažemo Kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelepom panoramom. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Safari blue

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijski okean. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži,  imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangroovim drvećem i plivati u  prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedrećiindijskim okeanom. Transfer do ST. Noćenje.

8-10. dan: Dar es Salam + Safari / Stone Town

Naredna tri dana predlažemo da provedete u obilasku najlepših plaža Zanzibara, pre svega na istočnoj strani ostrva, gde ćete se u potpunosti prepustiti čarima ovog komada raja na zemlji. Bele peščane plaže, tirkizno plava boja vode ili ukoliko ste za akciju, sledi trodnevni fakultativni izlet do Dar es Salama+ Safari u nacionalnom parku Mikumi. Mikumi se nalazi u kopnenom delu Tanzanije, na putu izmedju Dar es Salaama i Iringa. Dobrodošli u kraljvstvo Lavova! Imaćete priliku da u divljini Mikumi-ja vidite zebre, žirafe, impale, slonove, gnuove, bafale, nilske konje, krokodile, gnezda termita, hijene, divlje mačke a nadamo se i samog kralja i kraljicu- lavove. Po povratku iz nacionalnog parka upoznaćemo se sa Dar es Salamom i probati raznorazno voće, povrće i morske plodove na pijacama i restorančićima ovog lučkog grada.

11. dan: Zanzibar – Beograd

Pakujemo stvari, šetamo Stone Town– om, kupujemo suvenire, začine i predlažemo zajednički odlazak do Zanzibar coffe house– a, gde možete omirisati, popiti i kupiti najbolju kafu na ostrvu i prisustvovati prezentaciji o gajenju, obradi i pečenju vrhunske arapske kafe. Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u dogovoreno vreme. Polazak aviona za Beograd sa usputnim presedanjem. Hakuna matata !

12.dan: Beograd

Dolazak na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće  putovanje.


Zanzibar: Tausi Palace Hotel 4* se nalazi u širem centru i turističkom delu Zanzibara-a (Stone Town), u kome se nalaze tržnice, kafići i poseduje mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Hotel poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom. Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specijalna cena za članove Kluba 50  1199€

Aranžman obuhvata :

  • Avio prevoz (Beograd-Zanzibar-Beograd) sa svim avio taksama
  • Svi transferi prema programu
  • Smeštaj u hotelu 4* po planu i programu puta u 1/2 i 1/3 sobama s uključenim doručkom (buffet – švedski sto)
  • Organizacija
  • Stručni vodič za sve vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

  • Trošak vize – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
  • Individualni troškovi
  • Napojnice
  • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Hrana

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Agencija garantuje cenu ukoliko putnik isplati ceo iznos za avio karte. Nakon kupovine, karte je nemoguce refundirati.

NAČIN PLAĆANJA 

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Rezervacija aranžmana uplatom min 50% od cene aranžmana, ostatak 20 dana pred polaska gotovinom ili na rate čekovima Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.

 

 


  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. Gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

  • Organizator Manga putovanja je Sonic tours d.o.o Licenca br. OTP 615/2010 od 26.08.2010. Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

  • Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.

  • Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.

  • Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama (ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu – bez praznog kreveta u njoj) kao i u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izađe u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.

  • Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.

  • U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača  u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

 

NAPOMENE ZA ARANŽMANE:

  • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

  • Prijave najkasnije 45 dana pre polaska. Nakon tog roka agencija ne može garantovati cenu avio karte a samim tim ni aranžmana.

  • Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

  • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati.

    Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.

Subagent u prodaji Bike&Travel doo ogranak TRAVEL KLUB 50, licenca OTP 117/2016