Rajačke pimnice i Feliks Romuliana-ŽENAMA NA DAR - 9- 10 mart 2019/1HB/bus

CENA: 6490 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5790 rsd do 20.2


preuzmite program putovanja (pdf)

Gamzigrad je arheološko nalazište blizu Zaječara u istočnoj Srbiji, antičke rimske carke palate Feliks Romuliane koja se od 29 juna nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine.

Rajac, srpsko selo, nalazi se na putu između Zaječara i Negotina. Od Zaječara je udaljeno 50, a od Negotina 25 kilometara.

Do Rajca i Rajačkih pivnica najjednostavnije i najpreporučljivije je doći preko Negotina, odakle imate još oko pola sata vožnje. U tom slučaju prolazite kroz sledeća sela: Kobišnica, Veljkovo i pored Rogljeva. Sledeće selo je Rajac i čuvene Rajačke pivnice. Sve više ljudi iz naše zemlje i inostranstva u ovo selo dolazi zbog čuvenih Rajačkih pivnica (pimnica - lokalni izraz). Crno i belo vino iz buradi ovih kamenih podruma imaju jedinstven ukus, miris i boju. Zbog izuzetnog kvaliteta - vinu se prepisuje čudotvorna moć i lekovito svojstvo (naravno, ukoliko se pije u manjim količinama).
Na brdu iznad sela, gde su i pivnice, smešteno je jedinstveno staro groblje, čiji su spomenici izgradjeni od peščanog kamena. To je isti onaj kamen od koga su gradjene i Rajačke pivnice.
Rajkova pećina
jedna je od najinteresantnijih u našoj zemlji - darovana kalcitnim prostranstvom površine kilometar i po, kroz koje protiče Rajkova reka. Nedaleko od ulaza u pećinu, spajanjem vojvodine reke sa Paskovom, koja je važna u vlaškim ritualima, nastaje Mali Pek, zlatonosni tok na koji turisti vole da svrate kako bi se oprobali u ispiranju zlata.

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan
Polazak iz Beograda u 7h., ispred agencije, Strahinjica bana 2.  Prvo stajanje na ovom našem putovanju po Srbiji pravimo u neobičnim Moravskim konacima. Nastavak vožnje do Gamzigradske banje i obilazak postrojenja hidroelektrane Gamzigrad 1909.g., konstruisane od strane Đorđa Stanojevića, sledeći Tesline patente i projekte. Slobodno vreme za ručak u Gamzigradskoj banji. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana koja se od 2007.g. nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije - Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Saznajmo sve Galerijevom ediktu i drugo o ovom vladaru, prethodniku cara Konstantina. Odlazak zatim do Zaječara. Obilazak Narodnog muzeja, turske vodinice, spomenika Nikoli Pašiću i drugim spomenicima iz prošlosti ovog kraja. Obilazak manastira Bukovo, koji je poznat po vinima, rakiji i medu. Nastavak puta do Negotina, smeštaj. Slobodno vreme za večeru. Noćenje.

Drugi dan
Doručak u 8 h. Obilazak znamenitosti grada: rodna kuća Stevana Mokranjca - kuća najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, Konak kneza Todorčeta, izgrađenog sredinom XIX veka - najstarija varoške kuće u Negotinu, a danas muzej Hajduk Veljka. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio profesor, rektor Beogradskog univerziteta, pionir elektrifikacije u Srbiji. Obilazak i degustacija u vinariji Matalj, jednoj od 5 najboljih vinarija u Srbiji. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama - neobično naselje kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagrađenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Polazak iz Pimnica oko 15 h da bismo oko dva sata kasnije stigli do Majdanpeka. Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek). Na polasku, napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj  relaciji (AC, CD-DVD oprema)

- usluge predstavnika agencije ( turistički pratilac, vodič)

-troškove organizacacije i vođenje puta

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativni program –OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AENCIJI :

- Ručak u Rajačkim pimnicama (1200 din – ručak i vino)
-komplet ulaznica Negotin 300 rsd Zaječar ,400 rsd Rajkova pećina 250 rsd, ukupno 950 rsd

-Degustacija u vinariji Matalj 500 dinara (5 vina)
-ostali troškovi koji nisu predviđeni proramom

NAČIN PLAČANJA : prilikom rezervacije POPUSTI  I DOPLATE:  Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylity Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.

TERMIN PUTOVANJA

CENA IZLETA

SPECIJALNA CENA

   9-10 mart 2019 Dan žena

6490 rsd

                   5790 rsd

           6-7 april 2019

          6490 rsd

                   5790 rsd

          18-19 maj 2019

6490 rsd

                   5790 rsd

           6-7 jul 2019

6490 rsd

                   5790 rsd

          14-15 septembar 2019

6490 rsd

                   5790 rsd


 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 1.2.2019.

OPŠTE NAPOMENE :            

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

                  

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno