Smederevska tvrdjava-Viminacium -Deliblatska peščara-UKLJUCENE ULAZNICE!! - Mart 2019/bus

CENA: 2990 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 2290 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

Viminacijum – rimski grad i vojni logor

Viminacium… Beše to nekad blistav grad. Bogati hramovi, široke ulice, luksuzne vile, velike terme, amfiteatar… Poharaše ga varvari pre par godina i malo ostade od njegovog predjašnjeg sjaja. U samom gradu je nešto od kuća i javnih gradjevina već obnovljeno i život se polako vraća, ali u ovim smutnim vremenima ne imadoh poverenja u ovdašnje ljude.

Arheološki park Viminacijum zvanično je otvoren 5. oktobra 2006. godine. Sedam objekata je pokriveno i otvoreno za posetioce:

  • Severna Glavna kapija legijskog logora (Porta praetoria)
  • Rimske terme
  • Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan
  • Mamut park
  • Domvs Scientiarvm
  • Zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke
  • Paleohrišćanska memorija (zbog specifične lokacije unutar Termoelektrane Drmno dostupna za posete samo u izuzetnim uslovima i uz ranije najave obezbeđenju TEKO Kostolac B)

Srebrno jezero je jedno od najpoznatijih turističkih izletišta u Srbiji. Ima peščane plaže, hotel i kamp pored jezera. Jezero je zapravo rečni rukavac Dunava na 2 km od Velikog Gradišta. Zahvaljujući blizini Beograda (129 km) i ostalih gradova širom Srbije postalo je veoma popularno za turiste i ribolovce. Dugačko je 14 km., prosečne širine oko 300 m. Nekada je bilo rukavac Dunava, a sada je zatvoreno dvema branama. Bogato je ribom (som, smuđ, šaran, amur...) a turizmu vični domaćini pričaju kako je iz ovog jezera izvađen najveći šaran, težak oko 44 kg.

 

 


 

Opis programa:

Sastanak putnika u 7h ispred prostorija agencije, Strahinjića bana 2, Kalemegdan. Polazak iz Beograda u 7.30h. Kluba Putovanje za Viminacium. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnje otkrića su potvrdila poseban značaj Viminacijuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog "samo" 5 miiona godina!
Nastavka puta ka Smederevu, prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Put nas dalje vodi ka Kovinu i Deliblatskoj peščari. Deliblatska peščara je jedinstveni fenomen peskovitog tla ne samo Panonske niziije već i čitave Evrope koji se prostire na ogromnih 300 km2.Karakterističan je po mnogim specifičnim vrstama flore i faune, u koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prirodne retkosti. Zbog ogromne površine pod peskom nazvana je i Evropskom saharom.  Ručak (fakultativno) i slobodno vreme .

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim satima. Kraj programa

 

 

 

Naredni termini:  8. jul , 5 avgust 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

-Prevoz prema programu turistickim autobusom ili mini busom
-Ulaznice za Smederevsku tvrđavu , Viminacijum , Deliblatsku peščaru
-Usluge licenciranog vodiča
-Vožnja skelom preko Dunava
-Organizacija izleta 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-Organizovani rucak u Deliblatskoj pescari 750 rsd
- Individualni troškovi

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje prilikom rezervacije
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba  ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana*
 

 

 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB  licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-18 od 11.02.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                              Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno