Maroko 13 dana - 05 - 17 aprila 2019 (26 aprila - 08 maja) /9 noći/Avio prevoz sa taksama

CENA: 849€ / SPECIJALNA PONUDA: 799€

UPIT / REZERVACIJA

Maroko – na sudaru Evrope i Afrike! Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Zemlja na sudaru kultura dva kontinenta, jedinstvene tradicije, Berberskih plemena, neverovatne istorije i vrhunca moći kada je vladala Iberijskim poluostrvom. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične gradove, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonijalizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristote Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Na kraju odlazimo u Agadir, po još sunca, prelepih plaža i dobre klope.

Plan i program puta

1.dan: Beograd – Temišvar – Milano – Marakeš

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Transfer do obližnjeg aerodroma. Let za Marakeš. Po sletanju u Marakeš, transfer do riada/hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El -Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova sa hranom, po kojima je trg poznat – svi ukusi Maroka na jednom mestu… Noćenje.

 

2.dan:  Marakeš

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije gradjene u Maroku; Saadinske grobnice sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru uradjenom u otmenom kararskom mermeru; Baadi palata – gradjena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palata Bahia – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rodjendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija… Sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)– Majorel bašte, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Iv Sen Loran. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan:  Marakeš – Atlas

Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni odlazak do Atlasa. Krećemo u novu avanturu, naša prva stanica su uljare Argana i prirodne apoteke. Imaćemo prilike da se upoznamo sa biljkama koje su karakteristične za ovo podneblje, kao i sa njihovim svojstvima. Videćemo kako se pravi kozmetičko i jestivo ulje Argana. Nakon toga nastavljamo put dalje i odlazimo do potoka, odakle krećemo pešaka u laganu šetnju. Uživamo u prelepoj prirodi i pravimo nezaboravne fotografije. Dolazimo do vodopada gde ćemo napraviti pauzu kratku pauzu. U odredjeno vreme odlazimo do restorana gde ćemo uživati u egzotičnim ukusima marokanske kuhinje. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za Marakeš. Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje

4.dan: Marakeš – Esauira

Nakon doručka, pakovanje i polazak za Esauiru. „Biser Maroka“, beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad/hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

5.dan: Esauira

Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu rečnu dolinu Maroka, koju pravi reka Draa – u mestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marakeš u večernjim satima. Noćenje.

6.dan: Marakeš – Esauira 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za istraživanje grada. U dogovoreno vreme krećemo ka Rabatu. Transfer do Rabata. Rabat je prestonica Maroka, grad koji predstavlja mešavinu starog i novog. Smeštamo se u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Slobodno vreme. Noćenje

7.dan: Rabat

Krećemo u obilazak Rabata- grad koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah koju nikada nećete zaboraviti,  videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi mauzoleja Kralja Muhameda V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hasan toranj i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Slobodno vreme. Noćenje

8.dan: Rabat – Kazablanka

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Kazablanke. Kazablanka je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine Kazablanku izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije… Slobodno vreme do polaska za Rabat. Dolazak u Rabat. Noćenje

9.dan: Rabat – Marakeš

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Marakeš. U dogovoreno vreme krećemo ka Marakešu. Dolazak i smeštanje u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

10.dan: Marakeš – Sahara

Slobodan dan. Vreme za šoping, gubljenje po sukovima, bazarima, nabavljanje začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na dvodnevni fakultativni izlet – jahanje kamila u Sahari i obilazak Visokog Atlasa – prolaz kroz magični Visoki Atlas i najvišu putnu tačku u Maroku – Tizi n’Tička. Jahanje kamila do berberskog pustinjskog kampa, noćenje u šatorima… 

11.dan: Sahara – Ait Benhadu – Marakeš

Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu rečnu dolinu Maroka, koju pravi reka Draa – u mestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marakeš u večernjim satima. Noćenje.

12.dan: Marakeš – Milano – Temišvar – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za finalni šoping i individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let za Milano, konekcija avionom iz Milana do Temišvara…Transfer do Beograda.

13. dan : Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje. 


SMEŠTAJ:

Marakeš: Riad Kasbah nalazi se u širem centru Marakeša, na 15 minuta pešice od centra grada (800m). Sobe su jednostavne ukrašene tradicionalnim marokanskim detaljima-  1/2, 1/3 krevetne sobe, svaka sa sopstvenim kupatilom. Smeštaj se nalazi u blizini šoping zone grada kao i sa mnoštvom restorana i kafića.

Esauira: Riad Wind Palace nalazi se u širem centru Esauire, na 10 minuta pešaka (800m) od plaže i boemskog centra grada. Poseduje 1/2, 1/3  krevetne sobe, svaka sa kupatilom. U neposrednoj blizini nalaze se kafići i restorani u kojima možete uživati.

Rabat : Riad nalazi se u blizini medine. Sobe su 1/2 i 1/3, svaka soba ima sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja nalazi se dosta kafića i restorana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERMINI:

26. april - 08.maj 2019.

Aranžman obuhvata:

-Avio prevoz sa taksama (Temišvar / Budimpešta – Milano – Temišvar / Budimpešta)

-6 noćenja u Marakešu u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-2 noćenja u Esauiri u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-3 noćenja u Rabatu 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-transfere po programu

-Stručno vodjstvo puta / predstvanik agencije

Aranžman ne obuhvata:

  • vizu za Maroko – 25eur (podložno promeni)

    -hranu

    -fakultativne izlete

    -doplatu za prtljag (oko 80€)

    -individualne troškove

(Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen. Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.Agencija garantuje cenu ukoliko putnik isplati ceo iznos za avio karte. Nakon kupovine, karte je nemoguce refundirati.

NAČIN PLAĆANJA 

  1. Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
  2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
  3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
  4. Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
  5. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
  6. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana ili preko računa. 

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:

1. GOTOVINOM ILI UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE:

250 € prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate

2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.

 

 

  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. Gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

  • Organizator Manga putovanja je Sonic tours d.o.o Licenca br. OTP 615/2010 od 26.08.2010. Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

  • Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.

  • Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.

  • Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama (ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu – bez praznog kreveta u njoj) kao i u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izađe u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.

  • Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.

  • U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača  u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

 

NAPOMENE ZA ARANŽMANE:

  • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

  • Prijave najkasnije 45 dana pre polaska. Nakon tog roka agencija ne može garantovati cenu avio karte a samim tim ni aranžmana.

  • Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

  • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati.

    Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.

Subagent u prodaji Bike&Travel doo ogranak TRAVEL KLUB 50, licenca OTP 117/2016