Zagreb, Grac , fabrika čokolade Zotter DAN DRŽAVNOSTI 2020 - 15-17 februar 2020/ 2 noćenja/bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 139€ / SPECIJALNA PONUDA: 119€ do 30.12.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Zagreb, glavni grad Hrvatske i kulturno središte Hrvatske, smešten pod obroncima Medvednice, uz obalu reke Save. Bogat turističkim znamenitostima kao što su srednjovekovni Gornji grad koji odiše šarmom i užurbani Donji grad, mnoštvo muzeja, kulturnih ustanova, restorana...  Jednom rečju grad koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim.

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja ,a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Regersburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaa). Oko fabrike se na 27 hektara prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja. www.zotter.at 

 

Program putovanja:                                                           3 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

1 dan BEOGRAD- ZAGREB-GRAC  (09.11.2019.) ZAGREB Sastanak putnika u 06:00h. Polazak autobusa u 06:30h. Vožnja teritorijom Srbije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Zagreb. Obilazak grada: Gornji grad – Crkva Svetog Marka, Banski Dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala, Trg Kapitol, Kula Lotrščak, Jezuitski trg i fontana “Ribnjak”, Tržnica Dolac; Donji grad - Trg Bana Jelačića, Cvjetni trg… Slobodno vreme do polaska za Grac. Nastavak putovanja za Grac teritorijom Hrvatske, Slovenije i Austrije. Dolazak u Grac. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2. dan GRAC (10.11.2019.) GRAC Doručak. Panoramsko razgledanje Graca: Zgrada Opere, Fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesca, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do reke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003. godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja moderne umetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.

3. dan GRAC-REGERSBURG-BEOGRAD (11.11.2019.) GRAC – REGERSBURG – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta fabrici čokolade “Zotter” u Regersburgu. Obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolada. Fabrika se prostire na 5000 m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu s pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1 sat, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade: s voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada. čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Slobodno vreme. Povratak u Grac i nastavak puta za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Kraj usluga.
 

                                 

                                 PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

9.11-11.11.2019

DAN PRIMIRJA

Hotel 3*

139€

119€

     Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU JE URAČUNATO:
- prevoz udobnim turističkim autobusom

- dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* 

- razgledanje prema programu

-usluga stručnog vodiča

- troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE: 
 -
obilazak fabrike čokolade Zotter 25 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina
- međ. zdravstveno osiguranje -uplata u agenciji 
- drugi individualni troškovi
 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .* VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom)
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:. Star Inn Premium 3* https://starinnhotels.com/en/star-inn-hotel-premium-graz-by-quality/Hotel je udaljen 1.5 km od starog grada. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, terasu. Privatni parking u garaži može da se koristi uz doplatu. Sve sobe poseduju SAT TV, mini – bar, klimatizovane su, kupatilo sa fenom za kosu. Ishrana na bazi noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto) Travel Klub zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %. Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE: Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona) Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.09.2019.