SARAJEVO I MOSTAR (VODOPAD KRAVICE-BLAGAJ -POČITELJ ) - Maj 2019

CENA: 79€ / SPECIJALNA PONUDA: 59€

Vodopad Kravica - Oaza u kamenu

Najatraktivniji lokalitet na Trebižatu je slap Kravica, tri kilometra nizvodno od Vitaljine u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat, pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.


Visina slapa krece se od 26 – 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina i lišajevi. Uz slap su nikle konopljika, smokve i topole. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Program putovanja:
Prvi dan –Beograd-Sarajevo
Polazak iz Beograda u 23:30 časova (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.
Drugi dan- Sarajevo-Vrelo Bosne-Mostar
Dolazk u Sarajevo u ranim jutarnji satima. Obilazak Sarajeva u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme. Sledi fakultativna poseta Vrelu Bosne. Nastavak putovanja do Mostara gde ćemo posetiti građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Treći dan-Mostar-Blagaj-Vodopad Kravice-Počitelj
Doručak.  Napuštanje hotela i fakultativni  polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara . Uživaćemo   na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija . Nastavak puta ka Vodopadu kravice .Vožnja  ka mestu Studenci kod Ljubuškog gde se nalazi veličanstveni slap Kravice . Kupanje i uživanje na slapu kravica, Nastavak puta ka Počitelju, jedinstvenom naselju koje se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.Zahvaljujući svojim jedinstvenim odlikama i arhitekturi, Počitelj je jedna od najzanimljivijih atrakcija Bosne i Hercegovine, Predivna okolina, sa bogatim vinogradima i brojnim vinarijama omogućavaju posetiocima uživanje u čuvenim najboljim vinima iz Hercegovine . Slobodno vreme do polaska za Beograd
Četvrti dan -Beograd
Povratak za Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu  Sarajevo-Mostar
-smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa  3* u Mostaru  u sobama 1/2 ili 1/2+1 
-uslugu stručnog vodiča  (pratioca grupe)  
-troškovi organizacije putovanja 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):    
- Izlet u Blagaj, Vodopad Kravice i Počitelj  sa uključenim ulaznicama ( min 20pax) 20 €
- Izlet Vrelo bosne sa ulaznicom 5€ 
- individualni troškovi putnika
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
-plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
-za rezervaciju je potrebno uplatiti 40% od cene aranzmana, ostatak do 7 dana pred put. 
POPUSTI I DOPLATE: 
- Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cene aranžmana 
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : Gosti će biti smešteni u ovom ili sličnom hotelu: 
Hotel Medium se nalazi u centru Mostara, 1 km od Starog mosta i Starog grada, koji je zaštićen od UNESCO-a. Nudi besplatan Vi-Fi, restoran, bilijar klub, kao i letnji i zimski vrt. Svaka soba iima sopstveno kupatilo sa tušem, fenom i besplatnim toaletnim priborom. 

 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/BIH -18 od 9.2.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

                  

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno