JEZERO GARDA (Lago di Garda) - SIRMIONE, DESENZANO I VERONA DAN PRIMIRJA 2019 - 9-12 novembar 2019/2 noćenja/ DNEVNA VOŽNJA

CENA: 149€ / SPECIJALNA PONUDA: 129€ do 20.10.


preuzmite program putovanja (pdf)

Jezero Garda je najveće od svih italijanskih jezera. Zahvaljujući mikroklimi, iako je smešteno ispod Dolomita, okruženo je mediteranskim pejzažom: vinogradima, maslinjacima, zasadima limuna...Pitoreskni gradići  Salo,  Sirmione, Desenzano još uvek u sebi ljubomorno čuvaju otmenost mondenskih mesta. Ostrvo Garda nalazi se na samo nekoliko stotina metara od Saloa i predstavlja kuriozitet posebnog reda: ono je privatno vlasništvo porodice Kavaca!  U Veroni je renesansna scenografija postavljena još pre nekoliko vekova: Šekspirova drama samo što se odigrala a putokazi ka grobnicama i kućama glavnih junaka nam pokazuju da gradovi, ponekad, mogu živeti od fikcije. KuliseStarog Rima podsećaju da su se ovdedavalepredstave, drugačijevrste, mnogopreŠekspira.

GARDALAND – Gardaland je zabavni park smešten u gradiću Castelnuovo del Garda u Italiji koji se smatra najznačajnim takvim parkom u Italiji, te jednim od najznačajnijih u Evropi. Park se nalazi na jugoistočnoj obali jezera Garda i organizovan je u tematska područja koja nas svojim izgledom i detaljnom scenografijom vode kroz razne istorijske periode, u razna geografska područja i u svet fantazije. Veliki izbor atrakcija i predstava u stanju je zadovoljiti raznolike grupe posetilaca, od onih najmlađih do onih u trećem životnom dobu. Gardaland SEA LIFE Aquarium je prvi tematski akvarijum u Italiji. U njemu možete otkriti bogatsvo podvodnog sveta reka i morskih voda. Sea Life detaljno prikazuje podvodni svet, počevši od reke Sarca, nastavljajući na Jezero Garda, da bi vas zatim odveli do Crvenog mora i Indijskog okeana. Možete uživati u razgledanju 37 akvarijuma s više od 5,000 vrsta.

Verona

Verona je predivni italijanski grad, sa najslavnijom ljubavnom pričom. Ovo je grad u kome se rodila ljubav između Romea i Julije. Upravo ova ljubavna priča je razlog zašto veliki broj turista poseti ovo mesto svake godine, a neki čak i previde činjenicu da se u njemu nalazi više od 50 sačuvanih crkava romanskog, gotskog i renesansnog stila, brojke grandiozne palate, čarobni mostovi i raskošni vrtovi. Verona je dragulj srednjovekovne arhitekture i umetnosti, koji svojom magičnom lepotom privuče više od tri miliona turista godišnje.

Kao jedna od glavnih turističkih atrakcija Verone je Julijina kuća. Zapravo, ne postoji istorijski podatak da se zaista radi o Julijinoj kući, niti da su Romeo i Julija zaista postojali, ali, mala ruinirana kuća sa balkonom u središtu Verone je adaptirana i proglašena domom heroine najtragičnije i najpoznatije ljubavne priče. Na zid ovde kuće postavljena je tabla sa Šekspirovim stihovima, dok se ispod balkona nalazi bronzani Julijin kip.

        Program putovanja:                                                 4 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

        

1 dan BEOGRAD- LAGO DI GARDA  Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 6 časova (sastanak putnika u 5.30h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica..Dolazak do jezera Garda u večernim satima. Smestaj u hotel. Noćenje.

 2. dan SIRMIONE-DESENZANO    Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do mondenskih gradova Sirmionea  i Desenzana. Pešačko razgledanje Desenzana: Trg Malvezzi, tvrđava, katedrala koja gordo čuva jedno od najlepših dela Giambattista Tiepola, ital.slikara i grafičara kasnog baroka i rokokoa, rimska vila…Sa srednjovekovnog zamka se pruža najlepši pogled na jezero.  Nastavak puta ka Sirmione u, najživopisnijem mestu na Gardi. Smešten na uzanom rtu Sirmiu privlačio je slavne ljude još u  antičko doba. Šetnja gradom: vila slavnog pesnika Katula, zamak Skaliđerijevih, crkva Santa Maria Maggiore, vila Marije Callas… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.    

3. dan VERONA-OSTRVO GARDA   Napuštanje hotela,  mogućnost fakultativnog izleta za Veronu . Po dolasku u Veronu obilazak grada Romea i Julije: Trga Bra, Julijine Kuće, Trga Erba i Sinjori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Rimske Arene, jedna od najvećih i najbolje očuvanih. Polazak za Beograd u poslepodnevnim satima. 

 4 dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutranjim časovima na mesto polaska. 

Kraj  programa. 

                                                                                      

                                  PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA*
ograničen broj soba

09.11-12.11.2019

DAN PRIMIRJA 2019

Hotel 3*

149€

129€

   Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                        

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* u okolini jezera Garda (Garda ,Si sl.)

• Usluge licenciranog turističkog vodiča

• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- boravišnu taksu 1do 2 evro po noćenju / po osobi, plaća se na recepciji hotela
- Fakultativne izlete- OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA  NA RAČUN AGENCIJE.

SIRMIONE I DESENZANO 15€/10€ deca  , VERONA 15 €/ 10€ deca.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel AFFI 3* , Hotel Garda 3*  . Sobe 1/2 i 1/3  sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže sa restoranom, recepcijom, aperitiv barom... Doručak je kontinentalni - skroman, slatko – slani.. www.hotel-garda.it/. Tačan naziv hotel biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs do 7 dana pred put.  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.09.2019.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno