JEZERA AUSTRIJE -SALZBURG-HALŠTAT 2019 - April 2020/2 NOCI/bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: U pripremi / SPECIJALNA PONUDA: 0


preuzmite program putovanja (pdf)

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija.


 

Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke.


 

Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš je u Bad Išlu izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici.


Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu.

Program putovanja:

1. dan        BEOGRAD –SALZBURG

Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 05.30 časova (sastanak putnika u 5.00h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak u Salzburg. Smeštaj u hotel u gradu ili okolnim mestima. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan      SALZBURG-  VOLFGANGZE - BAD IŠL 

Doručak. Pre podnevno razgledanje Salzburga u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme ili fakultativni izlet  prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Svetom Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu Svetog Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Polazak ka hotelu. Noćenje.

3. dan      HELBRUN PALATA-HALŠTAT 

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Salzburgu ili  fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgrađenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun.  Oko podneva fakultativni izlet ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture i rudnik soli. Fakultativna poseta rudniku soli ili slobodno vreme za šetnju. U kasnim poslepodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju,

4. dan       BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

•prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
•smeštaj u hotelu 3*  (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom u Salzburgu ili okolini
•upoznavanje Salzburga u pratnji vodiča 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•putno zdravstveno osiguranje
•individualne troškove – nepomenute usluge

 •fakultativne izlete: (minimum 25 pax za realizaciju,)-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-Izlet do jezera jezera Volfgangze i Bad Išla 15€/ deca 10€
- brodska karta Sveti Gilgen - Sveti Volfgang - 8€/deca 4€ (cena podložna promeni)
-obilazak Helbrun palate i magičnih Fontana sa ulaznicom 15€/deca 10€
-izlet u Halštat 15€/deca 10€ 
-ulaznica za  rudnik soli u Halštatu 19€ /deca 9,5€ (cena podložna promeni)

 NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.  Članovi Kluba-vlasnici Loyality Travel klub kartica  ostvaruju pravo na  specijalnu ponudu aranzmana. 
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
na rate čekovim, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu, avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:  Hotel 3* Salcburg – Austria Trend Salzburg Mitte 3* www.austria-trend.at Insbruk – Alpin Hotel Oekotel 3* nalazi se u Salzburgu. Sa centrom grada, povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom… www.oekotel.com/#topT. ačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred put.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

MOLIMO PUTNIKE DA 48h PRED PUT POZOVU AGENCIJU RADI POTVRDE MESTA I VREMENA POLAS
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.12.2018.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno