Karneval u Veneciji 2019-Ostrva lagune-DAN DRŽAVNOSTI-FIRST MINUTE! - 15-18 februar 2019/2ND/bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 99 € / SPECIJALNA PONUDA: 79 € do 15.01.

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture i prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Zbog toga je prozvana Serenissima - Presvetla. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCA.

Koreni karnevala u Veneciji sežu nekoliko vekova u prošlost. Za stanovnike Venecije, nošenje maski bilo je mnogo više od obične zabave, to je duga tradicija nastala u naprednoj Mletačkoj republici, poznatoj po zagarantovanim ličnim slobodama i pravima građana, ali i po strogim moralnim i zakonskim ograničenjima i zabranama.. Sve je to moglo dok 1608. nije zabranjeno građanima da nose maske osim u vreme karnevala i na službenim prijemima. Mnogobrojni precizni propisi o maskiranju i kostimiranju svedoče o širokoj rasprostranjenosti ovog običaja, a zapisi o tome da su proizvođači maski uživali veliku ugled i imali status slikara. www.carnivalofvenice.com

Buongiorno, siora mascara” je čuvena izreka kojom se pozdravljaju maske, a rečenica je iz Mocartove opere kojom je i on sam lično dao pečat ovoj venecijanskoj tradiciji. Vratite se u srednjevekovnu Veneciju kada su se ljudi provodili na karnevalima i balovima pod maskama. Tada je sve bilo dozvoljeno, osim jednog - da se skine maska i otkrije identitet nosioca čime se mistika povećavala...Karneval u Veneciji je apsolutno najekstravagantiji karneval u svetu. Od tada je doživeo mnoge promene, uključujući 150-godišnju zabranu maskiranja. Na ulicama ćete videti mnoge umetnike koji Vam stoje na rasplaganju ukoliko se odlučite na oslikavanje. Maske i kostime koji oslikavaju duh ondašnjeg vremena možete poneti, kupiti ili iznajmiti i dozvoljeno Vam je da budete šta god poželite.....ŽIVOT JE POZORIŠTE-VREME JE DA SE MASKIRAMO!!!

 

Program putovanja: 

1. dan - Beograd  -Trst -  Lido di Jesolo ili okolina
Polazak iz Beograda na tacno ugovorenom mestu  u 05.30 časova (sastanak putnika u 5.00h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nastavak putovanja do  Lido di Jesolo, primorsko mesto preko puta Venecije.  Smeštaj u hotel. NOĆENJE. 

2.dan -  Lido di Jesolo ili okolina  - Venecija - Lido di Jesolo
DORUČAK. Odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, glavnog trga u Veneciji.  Dnevno razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike ( IX-XVIII vek ): Trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najleših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Od 12.30h na Trgu sv. Marka odvija se izbor za najlepšu masku. Program Karnevala mozete pratiti na sajtu: http://www.carnevale.venezia.it/programma-eventi/. Karnevalska manifestacija praćena je nizom događaja i muzičkog programa.  Povratak  u hotel . NOĆENJE.
3. dan -  Lido di Jesolo -Murano- Burano- Torčelo -Beograd 
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na celodnevni fakultativni obilazak „ Ostrva Lagune “. Dolazak do luke Punta Sabioni (ili Tre Porti u zavisnosti od gužve) ukrcavanje na brod i plovidba do tri prelepa ostrva: BURANO - poznat po izradi venecijanske čipke i po kućama jarkih boja; TORČELO – najstarije naseljeno ostrvo lagune, razgledanje katedrale Santa Maria Assunt i MURANO - poznat po izradi predmeta od stakla, poseta čuvenoj radionici Murano stakla. Povratak brodićem do luke Punta Sabioni. Oko 18h polazak za Beograd .

4. dan - Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima . KRAJ PROGRAMA.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* na Lido di Jesolo ili okolina 
• Obilaske prema programu  
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:


• Fakultativne izlete: Venecija Karneval  20 €  i Ostrva lagune 30 € * -OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI
Cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni ,povratni brodski prevoz-Venecija i ostrva lagune i uslugu vodiča. Cena karata je podložna promeni od strane ino partnera.  
-obaveznu gradsku komunalnu taksu  za hotele sa 3* - 1.60 € dnevno po osobi (podložnja je promeni)
-ulaznicu za fabriku stakla u Muranu.
• Individualne putnikove troškove 
• putno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji) 

USLOVI PLAĆANJA:


• Cena aranžmana je izražena u €
• Plaćanje je u dinarima po prodajnom (gornjem) kursu Komercijalne banke  za efektivu na dan uplate

NAČINI PLAĆANJA:
(ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati)
U gotovom, čekovima građana, uplatom na račun avansa od najmanje 40% ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA :
Lido di Jesolo ili okolina Hoteli 3*  - locirani su u centralnom delu Lida di Jesola. Smeštaj naših putnika je  u nekom od navedenih hotela ili sličnom: www.hotelmodernojesolo.comwww.hotel-dabepi.comwww.hotelgrifonejesolo.it,www.venezialaviletta.it. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.
Ime hotela biće poznato deset dana  pred polazak na putovanje.

Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana .
Doplata za za 1/1 sobu 40€ 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB  licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/IT-18 od 11.10.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB 5 sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

POSEBNE NAPOMENE
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika.
Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno