JUŽNOAMERIČKA AVANTURA (PERU-BOLIVIJA-ČILE-ARGENTINA-URUGVAJ) - 01 - 23. mart 2019 /23 dana/18 noći/avio

CENA: 2599€ / SPECIJALNA PONUDA: 2499€

UPIT / REZERVACIJA

Otkrijte pustolovinu Latinske Amerike, istražite misteriozne tragove civilizacije Inka, uplovite u tajne džungle i planinske lance koji prkose suncu. Čaroliija izvire iz kontrasta ovih čarobnih pejzaža. Planinski lanci stoje divovski kao zaštitnici. Veličanstveni vrhovi Anda i najviše plovno jezero na svetu “Lago Titicaca” odzvanja glasovima prošlosti. Dubine i blještavilo laguna zovu da uronite u oaze prirodnih lepota.

Plan i program puta:

1. dan (Beograd-Budimpešta): Polazak mini busa za Budimpeštu (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Beograd, Venecija…). Dolazak na aerodrom u Budimpešti i čekiranje za let preko jednog od evropskih gradova do Lime…

2. dan (Lima): Dolazak u Limu. Transfer od aerodroma do smeštaja koji se nalazi u delu grada Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, tržnim centrima, umetničkim galerijama i mestima za noćni život) Slobodno vreme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu, Limu. Upoznavanje sa peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik…Lima, grad koji je odoleo vremenu. Dolazak modernog vremena nije uticao na prestonicu Perua. Istorijski centar koji je priznat kao svetska baština, muzeji sa mnogobrojnim umetničkim delima, arheološka nalazišta, plaže, noćni život i izuzetna kuhinja čini Limu autentičnom i nezaboravnom. Noćenje

3. dan (Lima): Doručak i krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti: Trg San Martin, gde ćemo videti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šarene bašte, bronzani lampioni i mermerne klupe čine lepotu ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor glavnom trgu u Limi, Palati Vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo, Katedrali koja je pravi primer mešavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palati, Gradskoj skupštini i Crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelepih zgrada i terasa i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Fransisko, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za užinu i uživanju u peruanskim specijalitetima krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores. Slobodno vreme. Noćenje

4. dan (Lima / Kusko): Budjenje i transfer do aerodroma. Let za Kusko. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za klopu i privikavanje na klimu (preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu). U popodnevnim časovima sledi laganja šetnja, razgledanje i upoznavanje Kuska, drevne prestonice Carstva Inka iz 15. veka. Kusko je zavodljv grad prepun kontrasta od autohtonih stilova do savremenog zapadnog sveta. Upravo ovi kontrasti daju Kusku retku lepotu. Jasan planinski vazduh želi nam dobrodošlicu u drevni Kusko, kolevku sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje

5. dan (Kusko): Doručak. Sledi fakultativni detaljni obilazak Kuska i okoline grada. Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gde se nalaze znamenitosti koje su od značaja kako za Špansku tako i istoriju Anda, baroknu Katedralu koju krasi zlatni i srebrni oltar, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Sledi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrđenja i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Kuska: hram Kenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena tvrđava Puka Pukara, utvrđenje Sacsayhuaman, jedan od najlepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska povratak u smeštaj. Uveče možemo posetiti par barova i klubova i probati raznorazna peruanska vina i piva. Noćenje.

6. dan (Kusko – Sveta Dolina Inka – Aguas Calientes): Buđenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u Svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MAČU PIKČU. U prepodnevnim satima posetićemo indijansku tradicionalnu pijacu Pisac, gde i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima posetićemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tokom vladavine Inka, a ujedno i odbrambena tvrđava. Iako su španski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 uglova i kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja odlazak do železničke stanice gde se ukrcavamo na voz. Vožnja vozom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smeštaj.  Slobodano vreme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima kojim ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednočasovnu masažu. Noćenje.

7. dan (Maču Pikču – Kusko): Buđenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Maču Pikču, na 2350 m.n.v.. inače najpoznatijim simbolom imperije Inka, otkrivenog 1911. godine od stane američkog arheologa Hiram Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena tačna svrha ovog grada smeštenog u spektakularnom ambijentu Anda koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa pešaka krećemo se put Maču Pikču-a i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje «izgubljenog grada». Preporučujemo penjanje na Huayana Pikču prelepog vidikovca. Veruje se da silueta planinskog masiva iza Makču Pikčua predstavlja lice Inke koji gleda gore prema nebu, sa najvećim vrhom Huajna Pikču (mladi vrh), koji predstavlja njegov nos. U popodnevnim časovima povratak za Aquas Calientes i slobodno vreme za klopu i razgledanje grada do polaska voza u Kusko. Dolazak u Kusko i povratak u hostel. Noćenje. 

8. dan (Kusko/Puno): Pakovanje torbi i slobodan dan za individualne aktivnosti (Predlažemo izlet za Maras y Moray, Caballos en el valle) do polaska autobusa za Puno, grad na jezeru Titikaka, u večernjim satima. Noćna vožnja.

9. dan (Puno – Jezero Titikaka, Ostrva Uros i Takile): Dolazak u Puno u ranim jutarnjim satima i transfer do smeštaja. U dogovoreno vreme polazak na fakultativni celodnevni izlet brodićem po jezeru Titikaka uz posetu jedinstvenim plovećim ostrvima Uros i Taquile i prisustvovanju mističnih obreda lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih ostrva smeštenih na jezeru Titikaka koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Ostrvo Taquile bio je deo carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog ostrva temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’ (,,ne kradi, ne laži, ne budi lenj’’). Nestvarne slike jezera Titikaka i ostrva Taquile u kombinaciji sa oblacima Anda i zracima sunca, poslaće vas u drugu dimenziju.  U popodnevnim časovima povratak u Puno i transfer do hostela. Slobodno veče za upoznavanje centralnog dela grada sa mnoštvom barova i restorana. Predlažemo posetu pijaci i kupovini svežeg voća i grickalica, kako bi se energetski spremili za nastavak avanture. Noćenje.

10. dan (Puno – Copacabana – La Paz): Buđenje i polazak autobusom za Copacabanu, očaravajući, mali i miran gradić smešten između dva brda na južnoj obali Titikake. Prvi susret sa Bolivijom (prelazak granice i nastavak vožnje do Copacabane). Krećemo u istraživanje Copacabane, obilazimo Katedralu iz 17. veka, šetamo se uskim uličicama i razgledamo ulične štandove sa raznoraznim suvenirima. Nastavljamo dalje ka Muzeju Del Poncho gde ćemo otkriti misterije lokalnog tekstila. Pravimo pauzu za ručak. Penjemo se na Cerro Calvario brdo iznad grada sa kog ćemo napraviti najlepše fotografije Copacabane, zaliva sa brodićima i uslikati fantastičan zalazak Sunca. Slobodno vreme do polaska autobusa za La Paz. Po dolasku u La Paz transfer do smeštaja. Slobodno veče. Noćenje.

11. dan (La Paz):  Od La Paza će vam se zavrteti u glavi, ne samo zbog nadmorske visine od 3660 m, nego i zbog njegove neobične lepote. Pri prvom pogledu na ovaj grad, bukvalno ćete ostati bez daha. Zgrade jarkih boja, načičkane na obroncima okolnih planina, strmoglavo se spuštaju i šire po čitavoj dolini. Po vedrom danu, spektakularna snežna gromada, planina Limani, nadvija se i stražari nad čitavim gradom. Potrebno je vreme da biste doživeli sva lica La Paza. Spokojno lutajte njegovim uličicama i živopisnim pijacama, divite se njegovim muzejima, razgovarajte sa lokalcima ili se opustite uz kafu u trendi kafiću. La Paz će vam pružiti avanturu „na visokom nivou”. Nakon doručka polazak na fakultativni razgled grada i upoznavanje sa istorijskim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog gradom Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (veštičija pijaca), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Killy Killy…. Nakon obilaska grada slobodno vreme za šoping po neverovatno niskim cenama. Noćenje.

 12. (La Paz – Chakaltaya – Valley of the Moon): Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje ili vam predlažemo fakultativni izlet za planinu (glečer) Chacaltaya i osvajanje vrha – 5500 mnv. Videćete nestvarne predele, lame na ispaši, vrhove Bolivijskih Anda… Vrh se nalazi na preko 1700mnv iznad La Paza. Chacaltaya je poznata po najvišem planinskom ski centru na svetu. Međutim topljenjem glečera usled globalnog zagrejavanja ski centar je izgubio funkciju i sada predstavlja tačku odmora prilikom trekinga.  Nakon osvajanja vrha spuštamo se u Valley of the Moon – koja predstavlja neverovatnu reljefnu formaciju. Kraća šetnja „mesecom“ koji je dom i za nekoliko vrsta kaktusa začiniće fotografije sa ovog mesta i kao šlag na torti dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz. Povratak u La Paz. Slobodno vreme. Noćenje ili… Predlažemo vam uzbudljivu trodnevnu avanturu za sve vas koji ste ljubitelji prirode, avanture i za vas koji ste spremni da se odreknete komfora da biste doživeli pravu Južnu Ameriku, divlju i prelepu, punu ekstremnih prirodnih fenomena koji ne postoje nigde drugde na svetu, Salar de Uyuni, Šarene lagune i pustinju Atakama (fakultativno). Noćna vožnja izuzetno udobnim autobusom. Noćenja za one koji ostaju u La Pazu, i prilika da se narednih 3 dana upoznaju malo bolje sa ovim gradom.

13. (La Paz/Salar de Uyuni): Dolazak u Uyuni u jutarnjim satima. Polazak iz Uyuni-ja oko 10:30h. Put nas vodi prema Colchani gde ćete videti kako se obradjuje so. Vozićemo se neverovatnim i nadrealnim predelima najveće slane pustinje Uyuni čiji pejzaž uliva strahopoštovanje. Posetićemo “Ojos de Sal” i videti hladnu vodu kako ključa se iz rupe i hotel napravljen od soli. Nastavljano u Isla Incahuasi, koji je dom gigantskog kaktusa, čija pojava daje neverovatne fotografske mogućnosti i predstavlja odlično mesto za pauzu za ručak. Posle ručka nastavljamo vožnju na Salar gde ćemo napraviti nestvarne fotografije i posmatrati najlepši zalazak Sunca. Zaustavićemo se u povratku na železničkom groblju gde ćemo takodje imati priliku za fotografisanje predela. Povratak u Uyuni oko 19h. Noćenje.

14. (Uyuni – Šarene Lagune – San Pedro de Atacama): U ranim jutarnjim časovima polazak za krajnji jug Bolivije ka granici sa Čileom. Na putu ka Atakami obilazimo nestvarne predele nacionalnog parka Eduardo Avaroa, staništa andske flore i faune i najvećih jata flamingosa. Ušuškan visoko u Andima, na jugozapadu  Bolivije, najposećeniji je nacionalni park u zemlji. Među zaštićenim vrstama su pume, lisice, zečevi i kondori. Njegova  slatkovodna  jezera i morske lagune su gnezda za tri vrste flamingosa -čileanski, andski  i James flamingos. Flamingos, andske guske, sokolovi, patke, nojevi, samo su neke od 80 vrsta ptica koje žive ovde. Najmanje 190 vrsta biljaka i drveća raste u ovom okruženju. Oni su prilagođeni surovim uslovima saliniteta, nedostataku  sveže vode, niskim  temperaturama i deficitu  hranljivih materija. Pruža nam se prilika da uživamo u čarima gejzira i šarenih laguna. Prvo nam se ukazuje Laguna Colorada, naziva se i crvena laguna, odaje utisak prilično  čudnog  prizora  sa svojom  narandžasto- crvenom  vodom, neobičnim oblicima  u mulju  i planinskim vencima u pozadini, a zatim Blanca i Verde. Mineralno jezeroLaguna Blanca je dobilo ime po svojoj neobičnoj beloj boji poput mleka, međutim, kada vetar duva, ​​podiže se  bakar sa dna ravnog jezera, i voda postaje smaragdno-zelena. Laguna Verde, tirkizno zelenu boju i nestvarnu  lepotu  duguje visokoj  koncentraciji bakra, arsenika i kalcijuma i mineralnim sirovinama  u vodi. Boje, svetlost, svež vazduh, opijaju nas i očaravaju. Nakon pauze za ručak nastavak vožnje ka Čileu. Dolazak u večernjim satima u San Pedro de Atacamu. Noćenje.

15. (Tatio gejziri i Moon Valley & Cordillera del sal): Otkrićemo jednu od najviših oblasti gejzira na svetu, gde ćemo na visini od reko 4000m biti okruženi sa preko 100 gejzira. Na ovom mestu se u jutarnjim časovima tokom izlaska Sunca mešaju ledeni vazduh i vreli termalni izvori stvarajući neverovatne prizore. Putovaćemo kroz predele snegom pokrivenih aktivnih i ugašenih vulkana. Magma koja se nalazi ispod površine te eksplozije ovih gejzira predstavljaju oslobadjanje pritiska…imaćemo utisak da smo na drugoj planeti. Drugi deo dana posvećujemo uživanju u predelima poput onih na Mesecu ili Marsu. Najlepše pejsaže videćemo prilikom zalaska sunca, neverovatne prirodne formacije peščara i ogoljenih stena i igru senki. Povratak u smeštaj. Noćenje. Postoji mogućnost organizovanja večernjeg odlaska do čuvene opservatorije i posmatranja nebeskih prilika, po kojima je Čile izuzetno poznat u celom svetu.

16. dan (San Pedro – Santjago): U jutarnjim časovima transfer do obližnjeg aerodroma i let za prestonicu Čilea, Santiago. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa ovom kosmopolitskom prestonicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u Čileanskim specijalitetima. Noćenje.

17. dan (Santjago): Celodnevni fakultativni obilazak Santjaga – La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj, ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumboskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

18. dan (Santjago – Buenos Aires): Napuštamo smeštaj i polazimo u novu avanturu, gde nas raširenih ruku dočekuje jedan od najlepših i najuzbudljivijih gradova na svetu, Buenos Aires. Nakon kraćeg leta iz Santiaga, dolazimo u glavni grad Argentine, smeštamo se u hotel i krećemo u otkrivanje grada poznatog kao prestonici tanga, romatike, ludog noćnog provoda i prelepe arhitekture. Buenos Aires svoju razigranu atraktivnost duguje uzvišenoj arhitekturi, svetski poznatim pozorištima, ekskluzivnim  prodavnicama i kafićima u gradu. Tango plesači, lokalci koji čitaju knjige u finim bistroima, pasionirani navijači fudbala koji glasno bodre svoj klub, mirisi Mate čaja doprinose jedinstvenoj suštini ove prestonice i predstavljaju njen šarm i duh. Vreme za odmor i slobodne aktivnosti. Noćenje.

19. dan (Buenos Aires): Nakon prve ispijene jutarnje kafe krećemo u istraživanje glavnog grada Argentine, u bukvalnom prevodu sa španskog Buenos Ajres znači “dobar vazduh”. Struktura grada je kao mozaik, raznovrsna i raznolika kao i kultura. Buenos Ajres sastavljen je od malih mesta, događaja i interakcija, sa neznatno različitim bojama, oblicima i karakterima. Stakleni neboderi bacaju svoje senke na viktorijanske kuće iz 19. veka, barovi tanga koji svojim oštrim zvukom, i duvanskim dimom seku antikvarnice. Obilazimo Plaza de Mayo, najvažniji trg u gradu, Katedralu, Rekoleta istorijski kvart, Palacios de las Aquas, Palacio Barolo i mnoge druge znamenitosti. U večernjim časovima posetićemo neki od mnogobrojnih tango barova. Noćenje.

20. dan (Buenos Aires – Urugvaj – Montevideo): Slobodan dan u Buenos Airesu ili predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodo vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu Montevideo, Bog te video i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Po dolasku, transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

21. dan (Montevideo – Buenos Aires): Nakon čekiranja iz soba, krećemo u obilazak starog jezgra grada, i jedne od mnogobrojnih pijacaa u gradu poput Mercado del Puerto, ili uzivati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaza. Slobodno vreme do polaska za Buenos Aires. povratak u smeštaj. Noćenje.

22. dan (Buenos Aires): Nakon jutarnjeg check out-a iz smeštaja, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Budimpeštu sa usputnim presedanjima….

23. dan (Buenos Aires – Beograd): Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. Kraj programa.

Napomena – Ukoliko imate vremena i želite da svoje putovanje produžite kako biste videli čuvene Iguasu vodopade sa argentinske strane, postoji mogućnost produžetka programa.


SMEŠTAJ:

Lima: The Place hostal ili sl. –Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovinskih, finansijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

6203759620376088203549 (1)

627984736203750 (1)86369927

Kusko: Hosteria de Anita –  Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Kuska, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

6279847362798162 (1)62798764 (1)

88203784 (1)88203549 (1)

PunoCondes de Lemos ili sl – Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Puna, preko puta parka Pino. Sobe su visekrevetne sa posebnim kupatilom.

10323677310316209838583121

3858312011634122 (1)

La Paz: Residencial Latina ili sl. – Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru La Paz-a, nedaleko od glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

817708918177100481770604

817706598177040381770891

Santjago : Hotel Sauken ili sl. – Smešteni smo  u blizini centra, nalazi se na par minuta od Bustamante parka. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

906073259060731990606145

9060732490607315

Buenos Aires : Hotel 2* – Smešteni smo u blizini turističkog centra. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

197435461974355425086907

2028663720286633

 

 

 

CENA ARANŽMANA 2499€ za članove TravelKluba

U cenu aranžmana ulazi :

  • Avio prevoz (Budimpešta – Lima / Buenos Aires – Budimpešta) sa svim taksama
  • Svi transferi od aerodroma/bus stanica – do hotela i obratno
  • Avio prevoz (Lima – Kusko) sa svim taksama
  • Avio prevoz (Calama – Santjago) sa svim taksama
  • Avio prevoz (Santjago – Buenos Aires) sa svim taksama
  • svi bus prevozi (Kusko-Puno, Puno-Copacabana, Copacabana-La Paz, La Paz – Calama)
  • 2 noćenja u Limi u 1/3 i 1/4- krevenim sobama u hostelu u centru grada (engleski doručak)
  • 4 noćenja u Kusku u 1/3 i 1/4- krevenim sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
  • 1 noćenje u Punu u 1/3 i 1/4- krevenim sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
  • 4 noćenja u La Pazu u 1/3 i 1/4- krevenim sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
  • 2 noćenja u Santjagu u 1/3 i 1/4- krevenim sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
  • 4 noćenja u Buenos Airesu u 1/3 i 1/4 – krevenim sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
  • Organizacija
  • Vodič/pratilac grupe na putu

 U cenu aranžmana ne ulazi :

  • Individualni troškovi
  • Viza za Boliviju
  • Doplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vreme boravka
  • Fakultativni obilasci
  • Hrana

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

NAČIN PLAĆANJA:

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50 %  u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama 

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

NAPOMENE ZA AVIO ARANŽMANE:

  • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
  • Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
  • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati.
  • Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.

OPSTE  NAPOMENE:

  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. Gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
  • Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
  • Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
  • Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama (ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu – bez praznog kreveta u njoj) kao i u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izađe u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
  • Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.
  • U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača  u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

Subagent u prodaji Bike&Travel ogranak Travel klub 50, licenca OTP 117/ 2016.