Carski Beč-letnji koncert bečke filharmonije 2018 - 31. maj-3 jun 2018/3ND/bus/DNEVNA VOŽNJA

CENA: 169€ / SPECIJALNA PONUDA: 149€

Svake godine Šenbrun u svoje barokne vrtove primi i do 100.000 posetilaca koji uživaju u koncertu letne noći Bečke filharmonije. Koncert je besplatan I održava se na otvorenom što za publiku čini poseban doživljaj

Program putovanja: 

1.dan   BEOGRAD-BEČ -KONCERT BEČKE FILHARMONIJE
Sastanak grupe ispred agencije u 5.15. Polazak u 5.30h. (Iz Novog Sada u 7h) . Dnevna vožnja preko Mađarske  sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Austriju u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel I kraći odmor radi osveženja. Polazak na panoramsko razgledanje i orijentaciono upoznavanje centra grada autobusom duž čuvenog “Ring” bulevara i impresivnih zgrada koje se odlikuju istorijskim stilom koji je preovladavao za vreme vladavine cara Franca Jozefa: Opera, Muzej istorije  umetnosti, carska palata Hofburg, Parlament, Rathaus – gradska kuća, Burg teatar i Univerzitet, gradski park u kome se nalazi spomenik Johanu Štrausu, palata Belvedere. Potom organizovni odlazak u Šenbrunu i uživanje u koncertu Bečke filharmonije koji se svake godine održava u prelepim vrtovima dvorca na veliko zadovoljstvo ljubitelja klasične muzike. Ulaz je besplatan. Noćenje.
2.dan  BEČ 
Posle doručka odlazak  u celodnevni obilazak Beča koji počinje od zgrade Ujedinjenih nacija i Pratera, jednog od najpoznatijih zabavnih parkova Evrope. Zatim šetnja kroz istorijsko jezgro grada: Hofburg, pešečka zona – ulice Graben i Kertner, u kojoj se nalazi čuvena katedrala Sv.Stefana. Obilasci nekih od muzeja: muzej Sisi, posvećen austrijskoj carici i supruzi Franca Jozefa, Elizabeti Mariji Amaliji. Carica Sisi je svakako ličnost čija životna priča zavređuje pažnju. U muzejskom kvartu je i muzej Arhitekture, Muzej istorije umetnosti, Leopolidov muzej, sa najvećom kolekcijom dela Egona Šilea i čuvenih bečkih modernista, Albertina...Potom odlazak do dvorca  Belvedere gde se može videti impresivna kolekcija Austrijske umetnosti i jedno od najvrednijih dela Gustava Klimta – „Poljubac“, kao i ove jeseni aktuelnu izložbu “Sjaj i duh drezdenske galerije“ koja obuhvata dela Rembranta, Ticijana, Van Dajka…  Tokom slobodnog vremena preporučujemo šetnju ovom prelepom carskom prestonicom gde u hotelu Grand možete da probate mramorni kolač „Gustav Klimt“, u poslastičarnicama Aida „kocke Gustava Klimta“ ili u poslastičarnici Gerstner „Klimtovu tortu“. 
U poslepodnevnim satima fakultativni odlazak do Dunavskog tornja  – najviše građevine Beča na čijem se vrhu nalazi rotirajući restoran iz kog se pruža veličanstven pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

Šenbrun koncert letnje noći Vienna Philharmonic Summer Concer   schonbrunn palace

3.dan BEČ-BRATISLAVA 
Doručak. Slobodno vreme za individualni program ili celodnevni fakultativni odlazak u Bratislavu glavni i najveći grad Slovačke. Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenito istorijsko jezgro grada, a na zapadnoj se smestio moderni deo grada Petržalka. Dve obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara, na kojem se nalazi NLO restoran na visini od 84 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Najpoznatji simbol grada je Bratislavski hrad, dvorac iz 15. veka koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, a danas se u njemu nalazi Vlada Slovačke. Gradom dominira i katedrala sv. Martina koja datira iz 14 veka i u kojoj su krunisani mađarski kraljevi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu i brojnim ugostiteljskim objektima koji garantuju dobru zabavu, pa zato i ne čudi da je to jedna od najposećenijih destinacija za dobar provod.
Posle dva sata fascinantne ture po Bratislavi predah pravimo uz ručak u jednoj od pivnica, gde ćete imati priliku da probate čuveno jelo od kolenica a sve to zaliveno najpoznatijim slovačkim pivom Zlaty Bažant. Povratak u Beč u kasnim poslepodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan   BEČ -ŠENBRUN -BADEN  
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak dvorca Šenburn, letnje rezidencije Habzburgovaca u rokoko stilu, s divnim parkovima i autentično nameštenim dvorskim odajama. Nakon obilaska Šenbruna  fakultativni odlazak do banje Baden, u blizini Beča. Baden je poznat po termalnim izvorima još iz doba Rimljana. Danas predstavlja glavno odredište Bečlija u slobodno vreme. Mogu se videti palate bogatih Bečlija još iz doba Habzburgovaca, a poznat je i po jednom od najlepših parkova u Austriji – Kurparku gde se nalaze spomenici poznatim muzičarima kao što su Štraus, Mocart i Betoven. U kasnim popodnevnim časovima povratak u Beč. Polazak iz Beča u večernjim časovima ka Srbiji. Noćna vožnja.
5.dan BEOGRAD 
Povratak za Srbiju vožnjom kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

 

 

 

 

 

U CENU JE URAČUNATO:
- prevoz udobnim turističkim autobusom ili mini busom 
- tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu sa 3* u širem centru Beča
- razgledanje Beča sa stručnim vodičem
- troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO

·  doplata za 1/1 sobu cca 40% od cene aranžmana
-  međ. zdravstveno osiguranje -uplata u agenciji 
- ulaznice za muzeje, galerije...
   fakultativne izlete :
  izlet za Bratislavu - 15€
  izlet za Baden -15€
  obilazak Šenbruna sa ulaznicom  - 25€
  Dunavpark sa ulaznicom  - 10€

Paket izleta 60 € najavljenih  u agenciji !
 

 

OPŠTE NAPOMENE : 

Program će biti realizovan u slučaju 40 prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika . U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

OPŠTE NAPOMENE :           
Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB  licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/A-17 od 28.02.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno