Krstarenje Volgom St.Peterburg-Moskva - 30 jul-9 avgust (19-29 avgust) 2018

CENA: od 1229€ / SPECIJALNA PONUDA: od 1129 €

UPIT / REZERVACIJA

Opis broda „Andrej Rubljov“
Brod je napravljen 1981. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2011. godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom I modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje.
Površina kabina: trokrevetna – 10,5m2, dvokrevetna – 8,6m2. Tehničke informacije o brodu: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Sadržaji: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica. Kabine: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.  Dimenzije kreveta 185x80cm.
Brod „Vasilij SURIKOV“
Brod je sagradjen u Austriji 1975. godine, a kompletno renoviran 2007. godine. Ima četiri palube. Brod raspolaže sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljašnje. Tehnicke informacije: dužina 110.1 m, širina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se još nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima... Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, električnu utičnicu (napon u kabini 220V), plakar. Dimenzije kabina:Standard - širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2. Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: BEOGRAD - MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre poletanja. Let za Moskvu, po redu letenja za taj dan. Dolazak u Moskvu. Transfer i smeštaj na brodu. Fakultativno: Moskovski metro noću, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Večera. Noćenje.

2.dan: MOSKVA
Doručak. Ručak - lunch packet ili na brodu. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte). Grad Moskva je dobio ime po reci Moskvi. Osnovao ga je 1147. god. knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika i zauzima površinu od 1000 km². Smešten je na sedam brežuljaka. Imaćete priliku da vidite Tversku ulicu, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkvu Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Fakultativno: Kremlj - Fakultativno: Kremlj - najstariji deo i istorijski centar, arhitekturno-umetnički kompleks Moskve, neponovljiv po lepoti. Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car top - nastao u XVI veku, težak 40t, Car zvono - najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljašnji izgled predsedničke palate. Oružana palata: Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja, sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana Palata koji se nalazi pod zaštitom Unesco-a. Povratak na brod.

3. dan: MOSKVA
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak - lunch packet ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.
Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika.

4.dan: UGLIČ
Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

5.dan: JAROSLAVLJ
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslavlj još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra). Jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

6.dan: GORICI - Zelena oaza
Doručak. Uplovljavanje u Gorici - tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu.
Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

7.dan: OSTRVO KIŽI
Doručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Zabava na brodu. Večera. Noćenje.

8.dan: VERHNJIJE MANDROGI
Doručak u nezagađenoj prirodnoj oazi sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9.dan: ST. PETERBURG
Doručak. Ručak - luch paket ili na brodu.
Fakultativno: Peterhof ili Petrov dvorac - nastao je početkom XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

10.dan: ST. PETERBURG
Doručak. Ručak - lunch paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte). St. Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Ima 65 kanala i 45 ostrva. Grad je 1703. god. osnovao Petar I. U periodu od 1712. do 1918. god. bio je glavni grad Rusije. Sa 5 miliona stanovnika St. Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „Severna Venecija“. Panoramsko razgledanje grada autobusom uključuje razgledanje Nevskog prospekta, crkve Spasa na krvi, Nacionalne biblioteke, Kazanjske Saborne crkve, Dvorskog trga, zgrade Admiraliteta, Vasilijevskog ostrva, Ermitaža, Bronzanog konjanika (spomenik Petru I), krstarice „Aurore“, manastira Smoljni, crkve Svetog Nikole, Isakijevske saborne crkve, i više od stotine fascinantnih mostova, kao i drugih spomenika najpoznatijih arhitekti tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi. Ručak - lunch paket ili na brodu. 
Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

11.dan: ST. PETERBURG
Poslednja usluga na brodu - doručak - lunch paket ili na brodu .
Transfer na aerodrom. Let za Beograd po redu letenja za taj dan, sa presedanjem u Moskvi. Let iz Moskve. Dolazak u Beograd

CENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji):
30.07-09.08;
II paluba   (Main Deck)-1.129€
III paluba  (Upper Deck)-1.189€
19.08-29.08; 
II paluba   (Main Deck)-1.199€
III paluba  (Upper Deck)-1.259€

 * Doplata za jednokrevetnu kabinu je 50% na cenu aranžmana.                                                                
 Minimalan broj putnika: 15!
 
Cene fakultativnih izleta u € (za minimum 10 putnika):
MOSKVA

* Kremlj i Oružana palata-60€
* Moskovski metro noću- 20€
* Tetjakovska galerija-30€
GORICI
* Kirilo-Beložerski manastir + Muzej ikona- 38€
ST. PETERBURG
* Peterhof - dvorac i park sa fontanama-50€
* Ermitaž-40€
 Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska! Na licu mesta nije moguće!

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
* Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva-St. Peterburg / Moskva-Beograd;
* Obroke prema programu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni);
* Prtljag - besplatno 23kg kao 1 torba (višak prtljaga se dodatno naplaćuje);
* Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
* Transfer aerodrom-brod-aerodrom;
* Razgledanje grada razgledanje grada i izlete sa ulaznicama prema programu,
*  Usluge vodiča i pratioca;
* Zdravstveno osiguranje.

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:
* Welcome coctail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
* Gala Kapetanska večera;
* Za ručak i večeru - mogućnost izbora jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
* Zabavni program na brodu - igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
* Živa muzika u baru svako veče;
* Tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
* Prevoz do aerodroma u Beogradu i nazad;
* Fakultativne programe;
* Aerodromske takse (cca. 110-134€-podložno promeni - plaćaju se u Agenciji prilikom prijave za aranžman;
* Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40€.

NAČIN PLAĆANJA: 
* Prijava i rezervacija podrazumeva uplatu u visini 50% cene aranžmana - protivvrednost u dinarima, a ostatak u ratama, zaključno 22 dana do polaska na putovanje; 
* Plaćanje se vrši u dinarima po gornjem kursu banke Intesa na dan uplate.

NAPOMENE:
* Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta;
* Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
* Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
* Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
* Wi-fi je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vreme boravka na brodu je 20€ po jednom uređaju. Kupovina i plaćanje kartice - na brodu.
* Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza, promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
* Opšti i Posebni uslovi putovanja su sastavni deo ovog programa putovanja!

Subagent u prodaji Bike&Travel ogranak Travel klub 50, licenca OTP 117/ 2016.