Krstarenje Drinom do Višegrada/1.MAJ - 1-2 maj 2019 /1ND/bus

CENA: 6790 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5999 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

Bajina Bašta, čarobno lep grad u zapadnoj Srbiji, po mnogima je jedan od najlepših gradova sveta. Smešten je na prekrasnom mestu, na obali bistre reke Drine, a u podnožju planinske lepotice Tare. Mnogi turisti i putnici namernici dolazili su i dolaze da uživaju u lepotama koje ovaj gradić, u svojoj prelepoj okolini, nesebično pruža. Ako se pitate, koji je to motiv pored koga putnici najčešće zastanu, najduže ostanu, od čije lepote im zastaje dah, koji je to motiv najčešće fotografisan i koji se nalazi na skoro svim reklamno-turističkim biltenima Bajne Bašte i Srbije, većina njih će odgovoriti: Kućica na steni! 

Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada.

Krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada

Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, proći ćemo kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja...

Obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed-paše Sokolovića, slobodno vreme

Na desnoj, a delom i levoj obali Drine, s obe strane Rzava, koji se tu uliva u Drinu, na istoku Bosne i Hercegovine, prostire se grad Višegrad. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu Na Drini ćuprija opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.

Krstarenje kanjonom Drine od Višegrada do Perućca, kraj programa

Plovidba kroz rečni tok koji krivuda i prolazi kroz useke, uživanje u zelenoj boji koja odmara oči i unosi iskonski mir u dušu posmatrača. Završetak puta kod hidrocentrale, koja je uzrok nastajanja akumulacionog jezera Perućac. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte.

1. dan BEOGRAD – SUNČANA REKA – SOKO GRAD - VRHPOLJE – BAJINA BAŠTA

Polazak  iz Beograda u 08h, vožnja  ka Podrinju. Vožnja pored Šapca i Banje Koviljače, kraći odmor u etno restorana „Sunčana reka“. Šetnja i obilazak kompleksa koji se nalazi na samoj obali Drine. Polazimo uzvodno Drinom ka Bajinoj Bašti. Vožnja pored hidroelektrane Zvornik i Zvorničkog jezera. Obilazak Soko Grada i manastira Sv. Nikolaja.. Veličanstven ambijent upotpunjuje pogled na staru tvrđavu i veliki krst koji dominira okolinom. Odmor i pauta za ručak u etno selu Vrhpolje. Vožnja najlepšim delom Drine, pauza za fotografisanje kod čuvene kućicu na steni. Dolazak u Bajinu Baštu. Odlazak do „vesele  fabrike“ - BB Klekovače. Kratko upoznavanje sa proizvodnjom rakije i degustacija nekoliko vrsta rakija. Smeštaj u hotel  Noćenje. 

2. dan BAJINA BAŠTA – PERUĆAC – VIŠEGRAD – BEOGRAD

Doručak. Odlazak na jezero Perućac, ukrcavanje na brod . Od 09.00h nezaboravna plovidba kanjonom Drine od Perućca (SRB) do Višegrada (BiH) u trajanju od 3,5h. Dužina plovnog puta je oko 52 km, a skoro polovina je kanjon sa raznolikom florom i faunom. Ovaj netaknuti biser prirode se može doživeti samo sa palube broda. Po pristajanju u Višegrad, sledi obilazak Andrićgrada (Kamengrad) Emira Kusturice i starog mosta  Mehmed-paše Sokolovića,. Slobodno vreme za individualne obilaske i ručak.  Povratak brodom do Perućca oko 18.30h.  Polazak prema Beogradu autobusom. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu sa 3* Zeper Dina ili Vila Drina na bazi nocenja sa doručkom  u sobama 1/2 ili 1/2+1 
-Obilazak Sokograda , manastira Sv. Nikole i  Sunčane reke , Vrhpolja
-Degustacija u "veseloj fabrici" 
-Uslugu turističkog vodiča(pratioca) 
-Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  
•Plovidbu brodom „Grizzly“ Perućac - Višegrad - Perućac -2200 rsd-uplata u agenciji!
•ostale Individualne troškovi putnika koji nisu navedeni u programu
-boravišnu taksu i osiguranje 110 rsd 

POPUSTI I DOPLATE:
-Doplata za obroke  (ručak i večera)  1500 rsdu-najava u agenciji 
•Doplata za jednokrevetnu sobu 1800 rsd
-Članovi Kluba ostvaruju pravo na specijalnu ponudu aranžmana. 
Način plaćanja:
- dinarski po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate za efektivu,  40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put 
- na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
OPIS SMEŠTAJA: 
Hotel Zepter Drina 3* se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon..
Vila Drina 3*  i je ušuškana u bujno zelenilo Perućca, 13 km uzvodno od Bajine Bašte, u podnožju planine Tare. U svom sastavu Vila sadrži: 10 standard soba, dve de lux (superior) sobe, dva studio apartmana (25 m2) i jednu porodičnu sobu (36 m2, 5 kreveta).

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno