KRAKOV-VROCLAV PRVI MAJ 2019 - 1-5 maj 2019 /3 nocenja /bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 129€ / SPECIJALNA PONUDA: 99€ do 28.2.


preuzmite program putovanja (pdf)

Krakov je stara poljska prestonica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nalazi se na reci Visli u Malopoljskoj. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge.

O

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD-KRAKOV

Sastanak putnika ispred agencije u 5.30h, Strahinjića bana 2, Kalemegdan. Polazak iz Beograda u 06:00 časova i iz Novog Sada oko 07:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Dnevna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Krakov. Smeštaj u hotelu. Noćenje .

2. dan KRAKOV– AUŠVIC-BIRKENAU-KRAKOV

Doručak. Panoramsko razgledanje grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem I katedralom, pećina zmaja koja je simbol Krakova, stari gradski Rinek sa zvonikom , crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Jevrejska četvrt  Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic i Birkenau (najozloglašeniji logor nacističke Nemačke iz II svetskog rata). Obilazak logora Aušvic. Nakon obilaska poseta logoru Birkenau u kome je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Povratak u Krakov. Noćenje.

3. dan KRAKOV – VROCLAV – KRAKOV

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Vroclav. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: trg Rinek koji datira iz 13. veka na kome se nalazi stara gradska kuća, Kraljevska palata iz 18. veka, crkva Sv. Marije koja datira iz 13. veka, ulica Podvale, najviša zgrada u Poljskoj - Nebeski toranj, trg Grundvalszki, narodna dvorana Stuelicia koja se nalazi na listi UNESCO, gradski park sa japanskom baštom, panorama Raclavice - platno dužine 120 metara na kome je prikazana bitka iz 18. veka za nezavisnost Poljske, muzička fontana, most Tumski, skulpture patuljaka kojih ima svuda po gradu i simbolišu otpor komunizmu… Slobodno vreme u gradu koji je 2016. godine proglašen za Evropsku prestonicu kulture. Povratak u Krakov. Noćenje.

4. dan KRAKOV– RUDNIK SOLI VELIČKA-NOVI SAD-BEOGRAD

 Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do 700 godina starog rudnika soli u Evropi - Velička. Po dolasku spuštanje stepenicama sa lokalnim vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov i polazak za Beograd. Vožnja kroz Poljsku  i Mađarsku prema Srbiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. dan NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd (na mesto polaska ) u ranim jutarnjim časovima.
Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-
prevoz autobusom turističke klase od 19-89 mesta na relacijama navedenim u programu
-smeštaj u Krakovu  (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-obilaske prema programu
-usluge vodiča
-troškove organizacije i vođenja aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka .
- ulaznice i fakultativne izlete-PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI!!

CENE POJEDINAČNIH FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):
-
Aušvic i Birkenau – 30 € (deca 20€)
-Vroclav  35 € (deca 25€)
-Rudnik soli Velička  30 € (deca 20€).
NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

  • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
  • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
    na rate čekovima,
  • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
  • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Ibis Krakow Centrum 3*ili sličan , www.accorhotels.com/de/hotel-3710-ibis-krakow-centrum/index.shtml Nalazi se pored reke Visle, na 10tak minuta hoda od glavnog trga in a oko 5 minuta hoda od zamka Vavel. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi. Sve sobe su klimatizovane i poseduju SAT TV, kupatilo. TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/POL-18 od 9.12.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 70  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. 

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno