Bosanske piramide- Ezoterično putovanje sa posetom Sarajevu - Mart 2019/ 1ND /bus

CENA: 79€ / SPECIJALNA PONUDA: 69€


preuzmite program putovanja (pdf)

Ideja za savršen vikend 

Priča o bosanskim piramidama počela je 2005. kada je istraživač dr. Osmanagić  primetio da su brda oko Visokog piramidalnog oblika . Na osnovu raznih činjenica  došao je do saznanja da su piramide u Visokom, izgrađene u davna vremena, delo ljudskih ruku ...  Energije piramida utiču na lečenje, čišćenje blokada i sprečavanje stresa.  Pre nego što odete na ovaj put, postavite svoj cilj vodjenom meditacijom.  Pronađite svoju vezu sa najstarijim piramidama na svetu ..

Posetite grad Visoko, smešten samo 20-ak minuta od Sarajeva, gdje su smeštene piramida Sunca i Mjeseca.Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svetu s visinom od vise od 220 metara. Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice: severnom, istočnom i zapadnom. Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i talijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.
Prema mjerenjima Geodetskog zavoda BiH (2006.) orijentacija sjeverne strane prema kozmičkom severu ima minimalno odstupanje od manje od jednog stepena. Nagib stranica prema osnovi je 45 stupnjeva. Georadarskim snimanjem nemačkih geofizičara (2007.) je potvrđeno postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi. Fizicari su (2010.) detektovali postojanje energetske zrake radijusa 4,5 metra koja prolazi kroz sami vrh piramide, a italijanski i finski stručnjaci su (2011.) snimili su fenomen ultrazvuka, također na vrhu piramide.
Senka Bosanske piramide Sunca tokom letnih meseci prekriva Bosansku piramidu Meseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dve piramide. Piramida je prekrivena nanosima zemlje i vegetacije slično kao i stotine piramida u Kini, Meksiku ili Guatemali. Federalni Institut za pedologiju je procenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina što Bosansku piramidu Sunca čini najstarijom piramidom na Planeti. Otkriće piramide, kao i njeni energetski i astronomski fenomeni, predstavljaju magnet za turiste iz cijelog svijeta. 

Sarajevo-socijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče, i uvek isto pitanje, jel Sarajevo gde je nekad bilo... A onda Terbević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke... Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Program putovanja:

Prvi dan 
Sastanak putnika ispred agencije u 23h. Polazak iz Beograda u 23.30h. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.
Drugi dan
Dolazk u Sarajevo u ranim jutarnji satima. Obilazak Sarajeva u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.  Sledi fakultativna poseta Vrelu Bosne. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor.  Fakultativna večera u jednom od nacionalnih restorana. Noćenje.
Treči  dan
Nakon doručka , napuštamo hotel i krećemo ka Visokom u obilazak arheoloških lokaliteta. Mesto ima veliku pažnju poslednjih godina, jer postoji zanimljiv kompleks brda koji se zove bosanske piramide. Sa stručnim vodičem idemo do tačke gledanja, odakle je predivan pogled na piramide (  Meseca, Zmaja i Sunca)  , obićicemo blokove na piramidi Sunca i na kraju  detaljno razgledati tunel Ravne . Nastavak putovanja prema  Zavidovićima gde je predviđen obilazak kamenih kugli. Ogromne kamene kugle - najveći na svetu, koje teži 40 tona gde ćemo se zapitati kada, kako i šta je civilizacija uspela da uradi za ovu oblast.  Nakon toga nastavljamo put prema Beogradu  sa usputnim pauzama. 

Četvrti  dan:
Dolazak na mesto polaska  u ranim jutarnjim  satima. Kraj usluga

 


 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu  Sarajevo,  Visoko , Zavidovici 
-smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa  4* u Sarajevu u sobama 1/2 ili 1/2+1 
-uslugu stručnog vodiča  (pratioca grupe)  
-troškovi organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):    

 -Ulaznice za tunel Ravne  15€
- Izlet u Vrelo Bosne sa uključenom ulaznicom ( min 20pax) 5 € 
- fakultativna večera u restoranu sa muzikom (min.10 pax) 15 €
-individualni troškovi putnika
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
-plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
-za rezervaciju je potrebno uplatiti 40% od cene aranzmana, ostatak do 7 dana pred put. 
POPUSTI I DOPLATE: 
- Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana
- Doplata za jednokrevetnu sobu 15€ 
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA :
Hotel Emiran 4* se nalazi u Sarajevu, na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, TV..... emiran.ba

 

 

 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/BIH -18 od 9.2.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno