Toskana -Montekatini -Firenca uključena u cenu DAN DRŽAVNOSTI 2020 - 14-18 februar 2020 /bus/3 noćenja/ 5 DANA DNEVNA VOŽNJA

CENA: 149€ / SPECIJALNA PONUDA: 139€


preuzmite program putovanja (pdf)

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu  koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio...

Firenza

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto “otac renesanse” : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i “Santa Marija del Fjore”. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Siena i San Điminjano 

Sijena je relativno mali grad, koji se nalazi i na listi svetske baštine. Lociran je u severnom delu Italije, u brdima Toskane. U srednjem veku, ovaj grad bio je oličenje bogatstva, dok tu ulogu nije preuzela rivalska Firenca. Ipak, i danas, Sijena je jedan od najposećenijih gradova ove zemlje, a glavna atrakcija grada je centar koji je u celini pretvoren u pešačku zonu. Istorijski centar se nalazi unutar zidina grada, i mora se obići peške. Ulazak privatnim automobilima je zabranjen, što je veoma dobra stvar – na ovaj način ćete upiti svu njegovu magiju. Sve ulica su pešačke, dok se parking za privatna vozila nalazi van zidina grada.Najpoznatiji trg ovog grada je Piazza Del Campo, a interesantan je zbog svog oblika školjke.

San Điminjano - Jedna od najlepsih skupina kula u Italiji, izgrađena je na mestu na kome je još u staroj eri postojalo etrursko seoce. Ograđena zidinama, sa osam ulaza i zaštićena kulama, uspela je da očuva unutrašnjost kojom dominira romanika i gotika. Tokom srednjeg veka, bogate italijanske porodice su utvrđeni gradić dograđivale kulama. Smatralo se pitanjem prestiža izgraditi što viši toranj. Da bi prekinule ovu tradiciju, gradske vlasti su donele zakon po kome nijedna kula u gradu ne sme da bude viša od one na Gradskoj većnici. Od nekadašnjih 72, očuvano je samo 14 tornjeva. Danas je San Điminjano cenjeno turističko mesto pod zaštitom UNESCO-a.

Piza

Veličanstveni grad Piza, evropska kulturna metropola,  uzdiže se nad obalama reke Arno, u Toskanskoj regiji Italije i predstavlja kompaktnu kombinaciju drevnog i modernog grada. S jedne strane, ponosna je na svoju bogatu prošlost, kad je bila pomorska republika i postala svetska sila u srednjem veku. S druge strane, danas je čuvena po tome što su u njoj  tri najvažnija univerziteta u Italiji.

To je jedan od najvažnijih i najposećenijih gradova u Toskani, vrlo dobro poznat u svetu zbog svog autentičnog simbola: krivog tornja, poznatog kao Toranj u Pizi.Glavni simbol ovog grada, krivi toranj, je zvonik katedrale smeštene u delu grada koji se zove Kampo de Mirakoli. Ono što je interesantno, a što vekovima intrigira sve arhitekte, istoričare i umetnike, je činjenica da niko zapravo ne zna identitet izvornog arhitekte ove monjumentalne građevine. Ono što je sigurno, zvonik je trebalo da bude potpuno vertikalan, ali je počeo da se krivi neposredno posle početka izgradnje tornja u avgustu 1173. godine. Danas je postao nezaobilazna tačka svih posetilaca Italije

Montecatini Alto

Možda niste čak ni čuli za ovaj mali gradić smešten na glavnoj cesti i železničkoj liniji između Firenze i Lucce, ali je ovde još od pri srednjeg veka. Pozicija nije proizvoljna lokacija, već ona koja odražava njenu jedinstvenu prirodnu odbrambenu barijeru i njen strateški položaj za te vladajuće porodice gladne moći. Kroz istoriju su gradovi bili izgrađeni visoko u brdima i vrhovima da bi pobegli od nezdravih voda močvara ispod zemlje, plodno tlo za malariju, i konstantnu borbu za moć između Lucce, Firence i Pistoie. Tek u 16. veku kada je porodica Mediči počela da se oporavlja, da li je bilo bezbednije da živi u podnožju doline. Ali do tada je grad Montecatini imao duboke korijene u brdima, vidljivim kroz masivne zidove, kule i tvrđavu. Područje ispod grada Montecatinija očistio je veliki vojvoda Leopold, koji je izgradio kanale za zbrinjavanje vode, a sve to je dovelo do obnavljanja termalnih izvora koji se sada znaju kao Montecatini Terme, jer se nalaze u bazi Montecatini, ili ono što se često naziva Montecatini Alto.

Program putovanja:                                                           5 dana / 3 noći/ autobusom
 1.dan  BEOGRAD-TC PALMANOVA –VENETO

Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 5.30 časova (sastanak putnika u 5h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. U podnevnim časovima dolazak u outlet tržni centar u blizini mesta  Palmanova  koji je veoma poznat u Evropi – sklop radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka. Kompleks čini preko 130 radnji poznatih svetskih i italijanskih brendova koje nude i do 80% popusta tokom sezonskih sniženja. Pored dobrog šopinga možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. Slobodno vreme za kupovinu. U večernjim časovima nastavak putovanja do oblasti Veneto (Noventa di Piave, Oderzo,  Monastier di Treviso..) . Smeštaj u hotel. Noćenje.  

2. dan  FIRENZA- MONTEKATINI  TERME
 Doručak . Nastavak putovanja do regije Toskana . Dolazak do Sesta Fiorentino i odlazak vozom-tramvajem  do centra FIRENCE.-SM Novella (20 min). Po dolasku  razgledanje centra grada : bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“(kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice ). Nastavak puta ka  MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel. Noćenje 
3. dan SAN ĐIMINJANO – SIJENA    Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva” i turisti u njemu vole da kupe čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Slobodno vreme. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme.  Povratak u Montekatini . Noćenje.
4. dan  MONTECATINI ALTO ( VOŽNJA ŽIČAROM) -PIZA Doručak. Odjava iz hotela.. Fakultativna  i nezaboravna vožnja žičarom do starog dela Montecatinija,, gde ćemo osetiti miris čempresa i pogledati stare terme.-Montecati Alto. Razgledanje u pratnji vodiča. Fakultativni izlet do PIZE. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Povratak ka Montekatiniju i dalje ka Srbiji. Vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…
5. dan  BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj usluga      

   PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE                                                                                               

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

14.02-18.02.2020

DAN DRŽAVNOSTI

Hotel 3*

149€

139€

05.03-09.03.2020

DAN ŽENA

Hotel 3*

149€

139€

01.04-05.04.2020

 

Hotel 3*

149€

139€

17.04-21.04.2019

USKRS

Hotel 3*

159€

149€

30.04-04.05.2020

PRVI MAJ

Hotel 3*

159€

149€

27.05-31.05.2020

 

Hotel 3*

149€

139€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                                                                                                                                  
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
1 noćenje sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* (oblast Veneto )
- 2 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Montekatiniju sobe1/2 ili ½+1
• Obilaske prema programu  Trst, Firenza, Montekatini
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
-Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-Ostale nepomenute usluge
-Gradsku taksu u Montekatiniju – doplata oko 3€ (taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva) -Vozna karta-metro  u Firenzi-oko 3€ (podložnja je promeni)
-FAKULTATIVNI IZLETI: OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE:
San Điminjano i Sijena – 35 €/25€ deca  Piza – 25 €/15€ deca, izlet u Montecatini Alto sa kartom za žičaru 15€
 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 € 60€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .
 VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: : Hotel  3* Smeštaj u oblasti VENETO (Oderzo, Trevizo, Koneljano, Noventa di Pjave…). Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom... Usluživanje - skroman kontinentalni doručak (slatko - slani). HOTEL „MAESTOSO 3***, Montekatini Terme ili sličan. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV, direktnim telefonom i centralnom klimom, WIFI –em.  Hotel Maestoso poseduje otvoreni bazen. Tačan naziv hotel biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs do 7 dana pred put.  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
  • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 2 od 9.11.2019.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno