Grac , Maribor, fabrika čokolade Zotter-DAN DRŽAVNOSTI 2019/DAN ZALJUBLJENIH - 15 -17 februar 2019 / 1ND /bus-DNEVNA VOŽNJA/NERADNI DANI

CENA: 89 € / SPECIJALNA PONUDA: 69 € do 15.01.

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.v

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100%  kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Klagenfurt 

Klagenfurt je grad na jugu Austrije, u pokrajini Koruška. Prostire se na površini od 120, 11 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 92 400 stanovnika. Klagenfurt je najveći koruški grad, i šesti po veličini u Austriji.

Na području Klagenfurta preovladava umereno – kontinentalna klima, sa jakim uticajem planinske klime.

Naselje na kome se nalazi Klagenfurt postojalo je još u praistoriji. Od sedmog veka ovaj prostor naseljavaju Sloveni, a sam grad je osnovan u dvanaestom veku. Klagenfurt je prema legendi osnovan na mestu gde je ubijen zmaj koji je živeo u obližnjoj močvari. U narednim vekovima grad je došao pod vlast Habzburške monarhije, i u okvirima ove države je ostao, osim u vreme Napoleonovih ratova, sve do njenog raspada. Od 1918. godine Klagenfurt ulazi u sastav Republike Austrije.

Danas je Klagenfurt jedan od centara južnog dela Austrije, i grad sa bogatim istorijskim nasleđem.

Turističke atrakcije u Klagenfurtu su :

 • Zmaj se nalazi u srcu Klagenfurta, na Novom trgu. Ovde se nalazi već više od 400 godina. Zmaj je simbol Klagenfurta, koji označava legendu po kojoj je grad nastao na mestu gde je ubijena ova krilata zver. Ovo je ujedno i jedna od najposećenijih atrakcija grada.
 • Rathaus, ili Gradska kuća, nalazi se na Novom trgu. Ovo zdanje se nekada zvalo palata Rosenberg, a ulogu gradske opštine ima od stvaranja Republike Austrije 1918. godine. Stepenice kojima se ulazi u Rathaus otkrivaju brojne priče iz duge austrijske prošlosti.
 • Palata Welzer je podignuta oko 1600. godine, a od sredine osamnaestog veka pa do 1918. služila je kao gradska opština. Nalazi se na Starom trgu, i jedan je od najlepših primera arhitekture Klagenfurta.
 • Seoska kuća je podignuta u periodu od 1574. do 1595. godine ne mestu gde se nekada nalazilo gradsko utvrđenje. U ovom prelepom arhitektonskom zdanje danas je smeštena pokrajinska vlada Koruške. Ovde se tokom godine održavaju brojne manifestacije.
 • Zlatna guska se nalazi na Starom trgu, i najstarija je građevina u Klagenfurtu. Prema pisanim podacima sagrađena je 1489. godine, a danas se u njoj nalaze brojni butici i kafići.
 • Spomenik Marije Terezije nalazi se nazapadnom delu Neuer Platza. Postavljen je 1765. godine, umesto statue cara Leopolda I. Marija Terezija se smatra za jednu od najmoćnijih evropskih vladaraki u istoriji.
 • Pozorište je podignuto između 1908 – 1910. godine povodom proslave šezdeset godina vladavine tadašnjeg austro – ugarskog cara Franje Josipa I. Građeno je u stilu secesije, u kojem je nedavno bilo i restaurirano.
 • Bunar Spanheimerbrunnen je spomenik sa mramornim bunarom, a podignut u čast osnivača grada, vojvodu Bernharda von Spanheima.
 • Lendkanal postoji od 1527. godine, a nekada je služio za dopremanje raznog materijala gradu. Danas se njime kreće Lendwurm, električni brodić koji vozi turiste. Sa kanala se pruža predivan pogled na gradske ulice i objekte.
 • Gradska crkva je jedna od najstarijih crkava u Klagenfurtu. U njoj sse nalaze najvažnija umetnička dela ovog grada, zbog čega je crkva nezaobilazna lokacija za posetiti.
 • Viktring je nekadašnja crkva starog katoličkog monaškog reda cistercita. Odlikuje je burgundsko arhitektonsko nasleđe, što je vrlo neuobičajeno na području nemačkog govornog podneblja. Slike na crkvenim staklima potiču iz petnaestog veka, a u njoj se nalazi i jedan od najvećih ranobaroknih oltara u Koruškoj.
 • Wörthersee je čuveno jezero, na kome svake godine od velikih vrućina spas nalazi velik broj posetilaca. Takođe, tokom zimskog perioda ovde se nalazi najveće evropsko klizalište na otvorenom. Kraj jezera se nalazi i obnovljeni dvorac Loretto, kao i veliki broj restorana i kafića. Tu je i pozornica, koja je zajedno sa gledališten smeštena u potpunosti u vodi. Ovo preidvno jezero je sjajno mesto za uživanje prilikom posete Klagenfurtu.
 • Dvorac Loretto je podigao 1652. godine grof Johan Andra von Rosenberg. Odlikovao se po prostranim vrtovima izgrađenim u italijanskom stilu. Kada je stradao u požaru, samo deo dvorca bio je obnovljen 1708. godine. Danas je Loretto nezaobilazna lokacija na Wörthersee jezeru.
 • Wörtherseestadion je sagrađen u period 2006 – 2007. godine, I jedan je od simbolaKlagenfurta. Na njemusuigraneutakmice u okviruEvropskogprvenstva u fudbalu, koje se 2008. održavalo u Austriji I Švajcarskoj. Kapaciteta je 32 000 sedišta, I  sviljubiteljiovogsportamogu da uživaju u ovomprelepomhramusporta.
 • Klagenfurt je poznat i po čvenim koruškim desertima, kao što su Reindling, Ritschert i Kasnudeln. Restorani, kafići, i razne kulturno – istorijske i druge atrakcije, čine da je Klagenfurt sjajno mesto za obilazak i odmor.

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – MARIBOR –SEIERSBERG-GRAC
Sastanak putnika u 5.15h. Polazak iz  Beograda u 5.30h . Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju , uz kratke usputne pauze za osveženje. Dolazak u Maribor. Upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme . Putovanje produžavamo ka Gracu. Ukoliko nam vreme dozvoli odlazak u tržni centar Shopping City SEIERSBERG- (ZIMSKE RASPRODAJE )koji se nalazi u blizini Graca, sa preko 250 prodavnica, poznatih robnih marki, (ističemo brend PRIMARK). Dolazak u Grac. Smeštaj u hotel. Noćenje
2.dan:  GRAC- FABRIKA ČOKOLADE ZOTTER
Doručak . Napuštanje hotela. Zajednički obilazak Graca uz pratnji vodiča u trajanju od cca.1.5 čas. : zgrada Opere, fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Landhaus - renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena još davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter . Fabrika se prostire na 5000m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu sa pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1h, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade sa: voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada, čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Sve se završava posetom eko farme koja se prostire na 27 hektara, sa brojnim životinjskim vrstama, od kojih su neke vrlo retke.
Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim  satima.
 3.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
• prevoz turističkim autobusom  (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
• smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotel 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Gracu, doručak - buffet servis (samoposluživanje)

•    razgledanja prema programu Graca i Maribora
•    poseta tržnom centru SEIERSBERG www.shoppingcityseiersberg.at 
•    usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja
•    troškove ogranizacije putovanja
.U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
• individualni troškovi i  fakultativni izleti-obavezna prijava u agenciji!
- obilazak fabrike čokolade Zotter i Eko farme - odrasli 25€, deca 15 €
NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje . Mogućnost plaćanja čekovima na  rate.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana. Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana . Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima: Hotel Ibis Graz 3*, www.ibis.com. Hotel se nalazi u blizini železničke stanice u Gracu, na 5 minuta vožnje tramvajem od starog grada ili 15 minuta pešaka. Hotel poseduje restoran, bar, parking. Sve sobe su udobne, prostrane i moderno nameštene, poseduju TV, wifi internet, kupatilo. Hotel STAR INN 3*  se nalazi u centru Graca, kategorije 3*. Sobe su 1/2 i 1/2+1 sa TWC. Hotel ima lobi bar, restoran... starinnhotels.com

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE: • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije. • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel. • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave. • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata. • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje. • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu. • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika). • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta. 

Prijava Putnika postaje punovažna kada je potvrđena zaključenjem Ugovora na način na koji je Prijava učinjena i uplatom akontacije u visini od 40% od cene aranžman, ako Programom nije drugačije definisano. Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plada se 15 dana pre početka putovanja. Ukoliko Putnik, u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova putovanja. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

POSEBNE NAPOMENE : Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave.
OPŠTE NAPOMENE : Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/A-18 od 11.10.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

                                               Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka

                                                                            Licenca OTP 117/2016 
 

                                                                               

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno