Andrićgrad -Višegrad-Šarganska osmica NOVA GODINA 2019 - 31 decembar-2 januar 2019 /2 NOCI/bus

CENA: 19900 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 18900 rsd

UPIT / REZERVACIJA

Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost : 
„ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.

 Na Drini ćuprija
Čuveni most Mehmed paše Sokolovića iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zaštitom UNESKO od 2007. godine, najveća atrakcija Višegrada.
Reku Drinu smatraju jednom od najlepših reka u bivšoj Jugoslaviji. U prošlosti je bila čuvena po plahovitoj naravi i splavarima koji su krotili njene bukove. Zbog svog krivudavog toka u narodu je nastala izreka „ne ispravi krivu Drinu“

Osetite dah minulih vremena na "Šarganskoj osmici"

Nekad...Ova pruga bila je žila kucavica i veza Evrope sa Jadranskim morem...Od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, uskokolosečnom prugom od 760 mm, od 1925. do 1974. godine kroz tunele, preko mostova i kroz planinske useke saobraćao je čuveni voz "Ćira" ostavljajući za sobom prepoznatljivi miris dima parne lokomotive...
Sad...Deo ove pruge na relaciji od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo, otrgli smo od zaborava i nadaleko čuvenom Šarganskom "osmicom" ponovo odjekuje klaparanje vagona i veseli žamor turista u vozu "Nostalgija". Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vaše vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja.

 

 Program putovanja:

Nedelja 31.12. Polazak iz Beograda oko 9h. Vožnja Ibarskom magistralom. Prvu pauzu pravimo u manastu Nikolje, najvećem blagu Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već kažu i mesto čudotvornih isceljenja. Zatim ćemo napraviti pauzu za ručak u restoranu uz domaće specijalitete. Nakon ručka, nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj u prenoćištu Andrićev konak, koji se nalazi u istoimenom novoizgrađenom kompleksu, slobodno vreme za kratak predah i priprema za novogodinju noć. Svečena večera uz muzički program do sitnih sati. Noćenje.

Ponedeljak 01.01. Nakon doručka i malo dužeg spavanja, u 11h polazak i obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ i spomenika Ivi Andriću, poseta Gradskoj galeriji slikaSpomen učionici Ive Andrića i dolazak do kuće gde je Ivo Andrić živeo. Potom ćemo obići kompleks Andrićgrada koji je napravljen po zamisli našeg filmskog režisera Emira Kusturice.
U 13h polazak za Višegradsku banju. Slobodno vreme za ručak. Mogućnost obilaska banje, crkve Sv.Jovana, kupanje u zatvorenom bazenu sa termalnom vodom ili u starom turskom kupatilu (2 sata slobodnog vremena).  Repriza dočeka nove godine  uz muziku i svečanu večeru.

Utorak 02.01. Doručak oko 8:30h. Nakon doručka odlazak do Mećavnika i razgledanje drvenog grada našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Odlazak do stanice Mokra gora na ručak a zatim sledi i ukrcavanje u voz kojim ćemo praviti „šargansku osmicu“ penjući se uz planinu Šargan. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja. Polazak prema Beogradu i Novom Sadu. U povratku ćemo napraviti kratak predah za kafu. Nastavak putovanja. Dolazak u kasnim večernjim satima

Kraj programa 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

  • Prevoz turističkim autobusom 
  • Smeštaj u prenoćištu Andrićev konak sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
  • Svečana novogodišnja večera u restoranu
  • Specijalan novogodišnji program uz živu muziku
  • Svečana večera za reprizu Nove godine uz muzički program
  • Ručak 1 dan (31.12.2017) i 3. Dan (02.01.2018) Piće nije uključeno u cenu
  • Ulaznice za gradsku galeriju slika u Višegradu
  • Ulaznice za spomen učionicu Ive Andrića
  • Ulaznice u Drvengrad

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

  • Piće tokom obroka
  • Karta za vožnju Šarganskom osmicom 800 din-OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI 
  • Individualne troškove
  • Putno zdravstveno osiguranje 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana
-doplata za jednokrevetnu sobu 5000 rsd

 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-17 od 11.12.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016