SOFIJA-BALET KRCKO ORAŠĆIĆ-MANASTIR RILA - 22-24 decembar 2018/1 nocenje/bus/DNEVNA VOŽNJA

CENA: 49€ / SPECIJALNA PONUDA: od 29€ do 30.11.


preuzmite program putovanja (pdf)

Sofija je glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se na zapadu zemlje, u Sofijskoj oblasti. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.
 

Program putovanja:

1. DAN, BEOGRAD- SOFIJA-BALET  KRCKO ORAŠČIĆ

Polazak iz Beograda u 6h. Satanak putnika u 5.30h  ispred prostorija agencije, Strahinjića bana 2, Kalemegdan..Putovanje autoputem ka Nišu. Okupljanje grupe iz Nisa  na parkingu ispred Hipermarketa Roda . Vožnja do Sofije, preko Gradine, sa usputnom pauzom radi odmora. Direktna vožnja do Sofije sa zadržavanjima na graničnim prelazima i  radi pauze. Po dolasku u Sofiju odlazak do najvećeg tržnog centra na Balkanu "THE MALL", slobodno vreme za shopping. Nakon obilaska tržnog centra "THE MALL" smestaj u hotel i slobodno vreme za odmor.  Fakultativni odlazak na balet/operu (karte za operu/balet se rezervišu i naplaćuju u agenciji, a dobiju se neposredno pre početka predstave). Početak baleta Krcko Oraščić je u 19h  po lokalnom vremenu. Povratak u hotel. Noćenje

2 . DAN, SOFIJA -MANASTIR RILA-BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativni obilazak  Sofije u pratnji vodiča: Crkva Aleksandra Nevskog, Nacionalni teatar, stara Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, arheološki muzej, Crkva Sv. Nedelje, Sobranje...Slobodno vreme u gradu. Oko 13h polazak na fakultativni izlet u RilskI manastir,  najvećem i najpoznatijem pravoslavnom manastiru u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila,  u dubokoj dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini od 1,147 m. Tradicionalno se veruje da je manastir osnovao pustinjak Sveti Jovan. Rilski Manastirski kompleks je proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom 1976. a postao je deo UNESKO-ve Svetske baštine1983. Od 1991. potpuno je pod upravom Svetog sinoda Bugarske pravoslavne crkve. Glavna crkva manastira podignuta je sredinom 18. veka, U crkvi ima i mnoštvo vrednih ikona, koje potiču od 14. do 19. veka. Konak ima 300 soba, četiri kapele, igumanov stan, kuhinju (čuvenu po svojim neobično velikim sudovima), biblioteku, u kojoj se čuva 250 manuskripta i 9.000 starih štampanih knjiga, i ktitorsku sobu. Spoljašnost kompleksa, sa visokim kamenim zidovima i malim prozorima, više podseća na tvrđavu nego na manastir. Muzej Rilskog manastira je posebno čuven po Rafailovom krstu, drvenom krstu napravljenom od jednog komada drveta. 
Polazak za Beograd oko 19h. 

3 . DAN, BEOGRAD 
Očekivano vreme dolaska u Nis oko ponoci , u Beograd  u ranim jutarnjim satima.  Kraj programa.

POLAZAK 

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA

BEOGRAD-Smederevo

3* 

49€

39€ do 30.11.

NIŠ 

3* 

39€

29€ do 30.11.

KRAGUJEVAC-KRUŠEVAC

3*

45€

35€ do  20.11.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • prevoz autubusom turističke klase ili mini busom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji
 • smeštaj  na bazi 1 noćenja  sa doručkom u hotelu  3* u Sofiji , sobe 1/2 ili 1/2+1
 • turistički vodič –pratilac tokom trajanja ture
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):
OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI!!!

 • Razgledanje Sofije u pratnji vodiča 5€
 • izlet do Rilskog manastira (prevoz autobusom, parking, vodič) 20€
 • Balet Krcko Orascic 10€ ( 7€ karta+3€ transfer) 
 • putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika

Napomena: Za realizacaciju fakultativnog programa, potrebno minimum 25 prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje 40% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred putovanje
POPUSTI I DOPLATE:
-Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana*
-doplata za jednokrevetnu sobu 20€ 
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : Smeštaj u hotelu Svete Sofije 3* , Rila 3* ili sličnom  Sve sobe su komforne, dvokrevetne i trokrevetne, Sat - TV, tuš – WC, frižider-mini bar. Hotel poseduje recepciju, loby bar sa  TV salom, restoran..

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/BG-18 od 11.10.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                           Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                              PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                             Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno