SOFIJA-PLOVDIV -MANASTIR RILA-Spa hotel Bansko Hotel 4* - 6-8 mart (DAN ŽENA) 2021 /3 DANA /2 NOĆI /bus/DNEVNA VOŽNJA

CENA: 95€ / SPECIJALNA PONUDA: 85 do 15.2.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Bansko, Sofija, Rilski manastir. Vodimo vas na trodnevni izlet obilaska bugarskih znamenitosti. Iskoristimo mogućnost ulaska u Bugarsku bez PCR testa i uz pridržavanje mera bezbednosti u borbi protiv virusa, krenimo u obilazak Rilskog manastira, jednog od najznačajnijih manastira u pravoslavnom svetu. Bansko je najveće i najznačajnije skijalište u ovom delu balkana a koji ujedno ima i stari grad sa autentičnom arhitekturom. 

Bansko je romantičan i idiličan gradić. Nalazi se u podnožju planine Pirin, na 900 m nv. Kroz grad protiče reka Glazne, pritoka reke Meste. Danas se jasno razlikuju stari i novi deo grada. Stari deo grada izgrađen je u starom balkanskom arhitektonskom stilu – uske, kaldrmisane ulice, drvene kuće sa naglašenim terasama, mnogobrojni trgovi i mehane. Novi deo grada počinje da se razvija nakon izgradnje gondole 2001. godine i još uvek se širi uglavnom izgradnjom mnogobrojnih hotela i restorana.
 

Sofija je glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se na zapadu zemlje, u Sofijskoj oblasti. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.
PLOVDIV - drugi po veličini grad Bugarske, jedan je od najstarijih evropskih gradova. Nalazi se 150 km istočno od Sofije.
Podeljen je na dva dela – stari grad koji se prostire na tri istočna brda i donji grad, koji se prostire ravnicom. Današnji Plovdiv nudi zabavu i uzbudljive doživljaje, ali stari grad najbolje prenosi atmosferu i kulturu grada. Drevni deo grada na tri brda je arhitektonska celina, koja je do današnjih dana sačuvala atmosferu bugarske renesanse, dok je moderni Plovdiv trgovački i kulturni centar.

RILSKI MANASTIR 

Rilski manastir je najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se u jugozapadnom delu Bugarske, na planini

Rila, na 1147 m nv. Od Sofije je udaljen 117 km. Prema predanju, manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski (Ivan Rilski) koji je živeo u obližnjoj pećini. Od 1983. godine nalazi se pod zašzitom UNESCO-a.

 

 Program putovanja:                                                          3 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

 1.dan BEOGRAD-SOFIJA-BANSKO Satanak putnika u 6h u centru Beograda. Polazak u 6h. Putovanje autoputem ka Nišu. Okupljanje grupe iz Nisa  na parkingu ispred Hipermarketa Roda . Vožnja do Sofije sa usputnom zadržavanjima na graničnim prelazima i  radi pauze. Po dolasku u Sofiju  razgledanje grada: Hram Aleksandra Nevskog, Sv. Sofija, Univerzitet, Park slobode i Obelisk. Slobodno vreme. Odlazak u Bansko i smestaj u hotel.  Nocenje.
2. dan SOFIJA- BANSKO-PLOVDIV  Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u Plovdiv grad, vršnjaka Troje i Mikene. Polazimo u šetnju kroz viševekovnu istoriju! Vraćamo se u Filipopolis, i obilazimo neke od najvažnijih spomenika iz doba rimske uprave: amfiteatar iz II veka – jedinog spomenika ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom 2. veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Potom krećemo do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće, Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan BANSKO – RILSKI MANASTIR – BEOGRAD
Doručak .Napustanje hotela . Polazak za Rilski manastir. Rilski mnastir je najveci i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila u dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini 1150 m. Manastir je, prema predanju, osnovao pustinjak Sv. Jovan Rilski cudotvorac u X veku. Sv. Jovan Rilski ziveo je u pećini nedaleko od mesta na kome se danas nalazi manastir. Manastir su sazidali njegovi učenici. Nakon obilaska manastira, povratak za Srbiju sa usputnim pauzama za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim večerernjim časovima.
Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

27.11-29.11.2020

/

       4*

85€

 75€

11.12-13.12.2020

ADVENT VIKEND

       4*

85€

 75€

                                                            UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU JE URAČUNATO:

-prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu 4*  (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

•obilaske prema programu

•usluge stručnog vodiča

•troškove ogranizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE: -doplata za veceru 10€ -preporuka !
-putno zdravstveno osiguranje sa Covid 19 pokricem
-individualne troškove – nepomenute usluge
fakultativne izlete: (minimum 25 pax za realizaciju)-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:,
 IZLET U PLOVDIV
 (uspinjača uključena u cenu)  25 € 
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 40€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .* VAŽNA NAPOMENA: Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Niš. NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  OPIS SMESTAJNOG

OBJEKTA: Hotel St.George Ski & Holiday 4* je luksuzan i moderan hotel sa 4 zvezdice sa zatvorenim bazenom sa pogledom na vrt. I velikim Spa centrom. Sve svetle smeštajne jedinice u ovom spa hotelu opremljene su elegantnim nameštajem od drveta. Na raspolaganju su flat-screen TV sa satelitskim kanalima i besplatnim kablovskim internetom. Sva kupatila su moderna i opremljena bademantilom i papučama. Apartmani imaju kompletno opremljenu čajnu kuhinju.U objektu St.George Ski & Holiday postoji restoran u kojem se služe jela bugarske kuhinje i nternacionalna jela. Do žičara Bansko može se stići pešice za par minuta.

  

  
Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.
Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 2 od 1.9.2020.