Dunavom kroz istoriju - 27 -29 jul ;24-26 avgust; 7-9 septembar 2018/ 2 noći/ 3 dana/brod i bus

CENA: 195 eur / SPECIJALNA PONUDA: 175 eur

UPIT / REZERVACIJA

Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove, ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku, odajući joj počast, u svojoj prestonici „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu antičkih i srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru. Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo
- Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30. Ukrcavanje na brod do 7:45h. Polazak broda u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovida. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveda očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušda reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.
Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na neki od izleta: IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kradi obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najvedi projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturnoistorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najvedi na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde de uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: 15€, pladanje u hotelu.
 IZLET II:
Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: 25€. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Treći dan. Kladovo – Brodska prevodnica HE Đerdap – Tekija – Lepenski Vir – Golubac - Viminacijum – Beograd. Doručak. Odjava iz soba do  :30, organizovan polazak iz hotela do Pristaništa Kladovo u 8:40, ukrcavanje na brod, isplovljavanje. Krstarenje započinjemo iz Kladova, prolazi se kroz najvedu brodsku prevodnicu u Evropi. Iskrcavanje u Tekiji, nastavak puta ka Beogradu autobusom. Vožnja pored Dunava, dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najvedi domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, a zatim pauza za ručak u Golupcu. Nastavak puta i dolazak u Viminacijum, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obedavaju velika otkrida (u međuvremenu su neka i ved otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima

Cena izražena je  u evrima, pladanje u dinarskoj protivvrednosti prodajnog kursa NBS na dan uplate. Cenaje  je po osobi u dvokrevetnoj sobi. Doplata za jednokrevetnu sobu 40 eur.Deca do 10 god. gratis . 10 i 11 god. 50% popust.  Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).
U cenu putovanja je uračunato

  •  krstarenje prema programu od Beograda do Tekije prvog dana i od Kladova do Tekije poslednjeg dana putovanja
  •  transfer autobusom (Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana)
  •  doručak i ručak na brodu prvog dana
  •  smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto)
  •  korišdenje sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazeni, sauna...)
  •  boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu, ručak u Golupcu
  • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum
  • usluge turističkih vodiča
  • troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno:

  • piće tokom plovidbe i u hotelu
  • fakultativni izleti 25 eura
  • drugi individualni troškovi putnika.

OPIS BRODA: 
 ‚‚Aquastar Maxim“ aa kapacitetom od preko 100 putnika, koji mogu boraviti u luksuzno opremljenom salonu ili na sunčanoj palubi možete uživati u nekoj od naših pažljivo pripremljenih ponuda. „Aquastar Maxim“ je opremljen sa 2 LCD monitora visoke rezolucije, sistemom za simultano prevodjenje, ozvučenjem najnovije generacije, pa je samim tim perfektan za sve vrste seminara, edukacija i konferencija. Naš primarni cilj je Vaše zadovoljstvo, ukoliko imate bilo kakve ideje ili posebne zahteve, nemojte oklevati da nam se obratite.

POPUSTI I DOPLATE:
-  Članovi Kluba 50 ostvaruju pravo na specijalnu ponudu  aranžmana*

OPŠTE NAPOMENE :           
Organizator putovanja Bike & Travel  doo ORGANAK TRAVEL KLUB 50 licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/HU od .29.01.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB 50  sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska po Ugovoru o garanciji putovanja po polisi broj 30000000603 od 05.12.2016  koja se aktivira kod osiguravača MILENIJUM OSIGURANJE ADO, tel.+381 11 71 52 329, prijavom na adresu Milenijum osiguranje a.d.o, Beograd, Srbija ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L ili na mail: mios@milenijum-osiguranje.rs Polisa broj 30000000603 od 05.12.2016. godine Milenijum osiguranje a.d

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

POPUSTI I DOPLATE:

-  Članovi Kluba 50 ostvaruju pravo na specijalnu ponudu  aranžmana

OPŠTE NAPOMENE :           
Organizator putovanja Bike & Travel  doo ORGANAK TRAVEL KLUB 50 licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR od .29.01.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 30  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB 50  sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska po Ugovoru o garanciji putovanja po polisi broj 30000000603 od 05.12.2016  koja se aktivira kod osiguravača MILENIJUM OSIGURANJE ADO, tel.+381 11 71 52 329, prijavom na adresu Milenijum osiguranje a.d.o, Beograd, Srbija ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L ili na mail: mios@milenijum-osiguranje.rs Polisa broj 30000000603 od 05.12.2016. godine Milenijum osiguranje a.d

POSEBNE NAPOMENE:

  • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.