Cinque Terre , Đenova , ZAPADNA OBALA ITALIJE PRVI MAJ 2019 - 1-5 maj /3 NOĆI /bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 169€ / SPECIJALNA PONUDA: 149€ do 28.2.


preuzmite program putovanja (pdf)

Upoznajte skriveni dragulj države Italije! Cinque Terre je naziv nacionalnog parka koji obuhvata više manjih italijanskih sela koji su iz godine u godinu sve poznatija turistička destinacija ali i destinacija letnjeg odmora. Ova bajkovita sela izbijaju iz stena i strmo se spuštaju ka Mediteranu. Raznobojno cveće i raznolika vegetacija specifična je za ovaj deo države.

Cinque Terre sačinjavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. 

1.dan  BEOGRAD-TRST-VENETO

Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 05.30 časova (sastanak putnika u 5.00h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nastavak putovanja do oblasti Veneto ( hotel je nekim od sledecih mesta: Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Brugnera, Zane .)  Smeštaj u hotel. NOĆENJE.
2. dan  ĐENOVA
Doručak . Polazak ka Liguriji. Po dolasku u Đenovu razgledanje Đenove šestog po veličini grada u Italiji i najveće italijanske luke. Smeštena je u severozapadnom delu Italije, ponosno nosi nasleđe Republike Đenova, jedne od najmoćnijh srednjevekovnih svetskih sila pod zastavom Sv. Đorđa, koja joj je i danas zaštitni znak. Poznata i kao najveća luka Italije, Đenova poseduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESKO. Obilazak: Duždeva palata, Gotička katedrala San Lorenco, Piazza San Mateo, Piazza Matteoti, Piazza de Ferari. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u Đenovi ili okolnim mestima (Varzezzeu.) . Noćenje.
3. dan PORTOFINO - RAPALO - SANTA MARGARITA 
Doručak.Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića: Portofino, Rapalo i Santa Margarita. Obilazak i slobodno vreme u jednom od najčuvenijih mondenskih letovališta u Italiji-RAPALU. Zatim odlazak brodom iz Santa Margarite do Portofina koji se nalazi usred maslinjaka, vinograda i čempresa.. nekadašnji ribarski gradić koji je tokom srednjeg veka bio sedište đenovljanske trgovačke flote. Krajem 19. veka u Portofino dolaze bogati industrijalci koji ovom gradiću daju svoj  pečat u vidu luksuznih vila i građevina. Obilazak srednjovekovne crkve San Đorđo i odlazak do istoimenog zamka i ako produžimo živopisnom stazom ka južnom vrhu ugledaćemo simbol grada svetionik Punto Kapo sa kojeg se pruža pogled na zaliv. Povratak u Đenovu. Noćenje. 

4. dan  LEVANTO - CINQUE TERRE   Doručak. Odjava iz hotela . Polazak na fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do Levanta, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“. Cinque Terre sačinjavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak nekih od 4 sela , zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana.
Polazak iz Levanta  ka Srbiji. Vožnja preko Slovenije i Hrvatsk…
5. dan  BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. 
Kraj usluga    

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 1 noćenje sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* (Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Brugnera..)
-
2 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Đenovi ili okolini sobe1/2 ili ½+1
• Obilaske prema programu  Trst, Đenova
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
--Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-Ostale nepomenute usluge
-Gradsku taksu u Đenovi – doplata oko 1,5€ (po osobi po danu ,taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva)
-FAKULTATIVNI IZLETI: OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-Cinque Terre sa voznom kartom 35€/deca 25€
- Izlet Rapalo-Santa Margarita-Portofino- sa povratnom kartom za brodić do Portofina 30€ /deca 20€

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu, avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Hotel  3* Smeštaj u oblasti VENETO (Oderzo, Trevizo, Koneljano, Noventa di Pjave…). Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom... Usluživanje - skroman kontinentalni doručak (slatko - slani). Hotel Riviera Celle 3* http://www.hotelriverecelle.it/, nalazi se u okolini Đenove -Varzezzeu. U sklopu hotela se nalazi, restoran, bar,lift. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, tv, telefon. Doručak je kontinentalni an bazi švedskog stola.
TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

MOLIMO PUTNIKE DA 48h PRED PUT POZOVU AGENCIJU RADI POTVRDE MESTA I VREMENA POLASKA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.12.2018.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno