Venecija i ostrva lagune (MURANO, BURANO i TORČELO)-Božićna magija - 21-24 decembar 2018 (15-18 februar KARNEVAL) /2ND/bus-DNEVNA VOŽNJA-HIT PONUDA!!

CENA: 85€ / SPECIJALNA PONUDA: 75€

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture i prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Zbog toga je prozvana Serenissima - Presvetla. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCA.

Murano je ostrvo poznato po proizvodnji stakla. Po celoj Veneciji najskuplje i najtraženjije je upravo ovo staklo i predmeti koji se od njega izradjuju. Već po izlasku iz vaporeta, ponudiće vam da udjete u jednu od radionica za proizvodnju stakla, gde  možete videti  kako se proizvode veoma lepi stakleni predmeti. Ja sam bila oduševljena sa kojom je veštinom i spretnošću majstor izvajao staklenog konjića. U poslednje vreme postoji pravi nalet kinsekih jeftinih kopija, koje murano majstorima opasano ugrožavaju proizvodnju.
Proizvodnja murano stakla datira još iz 13.veka kada je ovo bilo jedno od glavnih izvoznih artikala Mletačke republike. U ovom period, vlasti su ih izolovale na ostrvo Murano, ne bi li u tajnosti sačuvale njihov zanat.Donešena je uredba da se proizvodjačima stakla zabranjuje napuštanje Mletačke republike, svaki kontakt sa strancima, a obavezuju se da do kraja života moraju da se bave istim zanatom. Proizvođači stakla su uživali i  beneficije: imali su status privilegiranih građana kojima je dopušteno nošenje mačeva (poput plemića), protiv njih nije bilo moguće podizanje ikakvih tužbi, a njihove kćeri udavale su se u najbolje venecijanske porodice.
Zanimljivo je da je crveno murano staklo skuplje od ostalih. Naime, staklo se boji određenim otopljenim metalima i mineralima, a slavna muransko crvena boja dobija se tako što se u vruću žitku staklenu masu meša zlatna prašina.

Burano je poznat po jarko obojenim kućama. Legenda kaže da se žene bojile kuće u različite boje ne bi li ih njihovi muževi ribari iz daleka razaznali, kada se vraćaju sa mora kući.Druga priča tvrdi da je nekada davno svaki novi vlasnik kuće morao  da podnese zahtev upravi gradića Burano koja je odlučivala u koju boju on sme da oboji svoju kuću. Vlasti Burana želele su delić slave Venecije i susednog ostrva Murano, poznatog po staklu. Odlučili su da će jarko obojene kuće biti njihov zaštitni znak i čuvar lepote. Njihova nadanja su se i ostvarila i zato je danas Burano najobojenije ostrvo na svetu.Ribarstvo je bila glavna privredna grana ostrvljana sve do 16. veka, kada se umešnost i lepota čipke, koje su vezle njihove žene pročula svuda. Otada je čipka postala jedna od glavnih izvoznih proizvoda.Medjutim malo po malo stanovništvo se raseljavalo, tradicija pravljenja čipke se izgubila. Zato je 1872.godine  otvorena škola čipkarstva pa se znanje vezenja čipke prenosilo dalje. Danas je Burano najpoznatiji po svojim proizvodima od čipke (koja je danas veoma skup suvenir iz Italije). Ovde je mirno i drugačije u odnosu na vrevu i gužvu Venecije. 
Trst grad velelepnih palata, grad u kome je prisutna mešavina Mediterana i kontinentalnog uticaja, grad u kome možete da uživate u kafićima na Pjaca Unita, najvećem trgu na morskoj obali u Evropi, možete da upoznate bogatu kulturnu zaostavštinu.A naravno to je još uvek grad sa velikim brojem raznih prodavnica.

Program putovanja: 

1. dan - Beograd  -Trst -  Lido di Jesolo ili okolina
Polazak iz Beograda na tacno ugovorenom mestu  u 05.30 časova (sastanak putnika u 5.00h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nastavak putovanja do  Lido di Jesolo, primorsko mesto preko puta Venecije.  Smeštaj u hotel. NOĆENJE. 

2. dan -  Lido di Jesolo -Venecija-Lido di Jesolo 
DORU:AK. Fakultativni odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, glavnog trga u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike ( IX-XVIII vek ): Trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najleših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do luke Punto Sabbioni  i autobusom do hotela u Jesolu. NOĆENJE

3.dan- Lido di Jesolo-Murano-Burano-Torčelo
DORUČAK. Napuštanje hotela i fakultativna poseta najlepšim  ostrvima lagune Murano, Burano i Torčelo. Odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom po Venecijanskoj laguni. Odlazak do ostrva Burano, poznatog  po izradi venecijanske čipke i po kućama jarkih boja. Obilazak I upoznavanje ostrva. Zatim ponovo ukrcavanje na brod i odlazak do sledeceg ostrva – Murano, poznato po izradi predmeta od stakla. Obilazak jedne od fabrika stakla i slobodno vreme za kraću indvidualnu šetnju. Povratak na brod i nastavak vožnje ka Torčelu – najstarijem naseljenom ostrvu lagune, razgledanje katedrale Santa Maria Assunt  Povratak brodićem do luke Punta Sabioni. Oko 18h polazak za Beograd .Povratak brodom do Punta Sabioni i nastavak putovanja ka Beogradu. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske... sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.

4.dan Dolazak u Beograd u jutranjim časovima na mesto polaska. Kraj  programa.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:


• Prevoz autobusom turističke klase (16-54 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* na Lido di Jesolo ili okolini 
• Obilaske prema programu  
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:


• Fakultativne izlete-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI!! :  Venecija 20€ /15€ deca do 12 god - Ostrva lagune 30 € /20€ deca. Cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni ,povratni brodski prevoz-Venecija i ostrva lagune i uslugu vodiča. Cena karata je podložna promeni od strane ino partnera.  
-obaveznu gradsku komunalnu taksu  za hotele sa 3* - 1.60 € dnevno po osobi,
-ulaznicu za fabriku stakla u Muranu.
• Individualne putnikove troškove 
• putno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji) 
-boravišnu taksu ukoliko je smeštaj van Lido di Jesolo-a (Oderzo, Trevizo, Koneljano, Noventa di Pjave…) 1,5 evra - 2,5 evra po danu / po osobi, plaća se na recepciji hotela

USLOVI PLAĆANJA:


• Cena aranžmana je izražena u €
• Plaćanje je u dinarima po prodajnom (gornjem) kursu poslovne banke za efektivu na dan uplate

NAČINI PLAĆANJA:
(ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati)
U gotovom, čekovima građana, uplatom na račun avansa od najmanje 40% ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel 3* nalazi se u poznatom letovalištu Lido di Jesolo ili u okolini - u oblasti VENETO (Oderzo, Trevizo, Koneljano, Noventa di Pjave…). Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom... Usluživanje - skroman kontinentalni doručak (slatko - slani)... TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

Hotel La Fenice&Siesta 3* nalazi se u poznatom letovalištu Lido di Jesolo. Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV.  Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom....Usluživanje - skroman kontinentalni doručak (slatko - slani)... www.lafenicesiesta.com
Lido di Jesolo – Hoteli 3*  - locirani su u centralnom delu Lida di Jesola. Smeštaj naših putnika je  u nekom od navedenih hotela ili sličnom: www.hotelmodernojesolo.comwww.hotel-dabepi.comwww.hotelgrifonejesolo.it,www.venezialaviletta.it. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.
Ime hotela biće poznato deset dana  pred polazak na putovanje.

Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana .
Doplata za za 1/1 sobu 40€ 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/A -18 od 9.8.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

 

 

                                              

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno