TREBINJE-DUBROVNIK-MOSTAR-SARAJEVO -NOVA 2019 GODINA-Hotel Bellevue 4* gala večera - 30 decembar 2018-2 januar 2019/3 noćenja/ dnevna vožnja

CENA: 139€ / SPECIJALNA PONUDA: 129€ do 20.11.

Andrić-grad  predstavlja kulturni centar i vrstu etno-sela koje se nalazi na ušću reke Drine i Rzave u Višegradu, a čiji je idejni tvorac Emir Kusturica. On je za posetioce otvoren 2012. godine,

Nacionalni park Sutjeska je najstariji nacionalni park u BiHSutjeska je postala nacionalni park 1965. godine i prostire se na površini od 17 500 hektara. Najbliži grad je Foča. Nalazi se na magistralnom putnom pravcu Beograd – Višegrad – Foča – Tjentište – Bileća – Trebinje – Dubrovnik. Ovdje se nalazi i jedna od dvije poslednje prašume u Evropi - Perućica. U Sutjesci se takođe nalazi i najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini Maglić 2386 

Trebinje – grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, udaljen od Dubrovnika samo 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je to grad sunca i platana, a smatra se jednim od najljepših gradova u BIH. Trebinje krase očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom, a ujedno to je i grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš i hercegovačka Gračanica, crkva Presvete Bogorodice, izgrađena po ugledu na manastir Gračanica na Kosovu.

Manastr Tvrdoš posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice i podignut na stenama mesta Tvrdoša, kraj desne obale reke Trebišnjice. Podrumi manastira neguju tradicije srpskog monaškog vinogradarstva i Hercegovine, proizvodeći vina od autohtonih i internacionalnih sorti u podrumu iz 15. veka. Žilavka, vranac, šardone, kaberne sovinjon, ali i manastirska loza, proizvode se kombinovanjem drevnih i najsavremenijih tehnologija.

Dubrovnik: Obilazimo Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo…

Vrelo Bune nalazi se nedaleko od grada Blagaja (7 km od Mostara) u Hercegovini. Reč je o prirodnoj turističkoj atrakciji i lokalitetu koji, pored Međugorja, spada u najposećenije turističke lokalitete u Bosni i Hercegovini. Vrelo tj. izvor reke Bune je jedno od najvećih vrela u Evropi. U jednoj sekundi izvor daje 30 metara kubnih vode! Naročito je interesantno mesto na kom voda izvire, iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum… jednostavno, neponovljiv prizor i doživljaj!

Mostar: Razgledanje Starog mosta, Krive ćuprije, kule oko Starog mosta, Tabhane, ulice Kujundžiluk

Sarajevo : glavni grad Bosne i Hercegovine, grad sa izuzetnim noćnim životom i opuštajućom atmosferom. Grad koji je prava poslastica za dušu i telo. Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda naterati da ostanete duže nego što ste planirali ili da se zasigurno ponovno vratite.
 

1. DAN 30. DECEMBAR 2018  : Beograd – Drvengrad- Višegrad –NP Sutjeska- Trebinje

Sastanak putnika u 5.30h ispred prostorija Kluba 50, Strahinjića bana 2, KalemegdanPolazak u 6h Vožnja prema Mokroj Gori. Po dolasku kraće slobodno vreme za odmor u Drvengradu, sagrađenog po ideji režisera Emira Kusturice.  Nastavak puta prema Višegradu. Kulturno istorijska šetnja gradom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Vožnja  preko nacionalnog parka Sutjeska u kome je 1971. godine podignut impozantni spomenik (autora Miodraga Živkovića) i kosturnica palih boraca u Petoj neprijateljskoj ofanzivi. U spomen-muzeju upisana su imena više od 7.000 boraca palih u legendarnoj bici na Sutjesci. Dolazak u Trebinje u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje..

2. DAN 31 DECEMBAR 2018 : Hercegovačka Gračanica I Manastir Trvdoš (fakultativno)-NOVA GODINA TREBINJE
Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka.
U popodnevnim časovima polazak na fakultativni poludnevni izlet .  Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad i Arslanagića most,koji je 1574. izgradio Mehmed paša Sokolović.Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira i vinskih podruma. Poseta rodnoj kuci sv. Vasilija Ostroškog. Nakon obilaska povratak u hotel. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru sa muzikom “uživo” u hotelu Bellevue 4*. Noćenje.

3. DAN 01 JANUAR 2019  : Dubrovnik (fakultativno)
Nakon kasnijeg doručka poludnevni fakultatativni izlet izlet za Dubrovnik, grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN 02 JANUAR 2019 TREBINJE– BLAGAJ( Vrelo Bune) -MOSTAR– SARAJEVO – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela u 7.30h. Odlazak do mesta Blagaj , tačnije  Vrela Bune, zaštićenog  rezervata prirodnih predela koje se nalazi 12 kilometara jugoistočno od Mostara. Nastavljamo put ka Mostaru. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme. U poslepodnevnim  satima nastavak puta za Sarajevo. Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope.
Polazak za Beograd oko 18.30h.  Očekivani dolazak u Beograd oko ponoći.
Kraj aranžmana.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

-prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), mesta se određuju prema prijavi
-Obilazak Drvengrada, Višegrada, NP Sutjeska, Trebinja, Blagaja (Vrela Bune) , Mostara i Sarajeva
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu  Bellevue 4* 1/2  u standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom), 
-svečana novogodišnja večera sa muzikom
-predstavnik agencije ( vodič, pratilac, lokalni vodič po potrebi) 
-troškovi organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM): 
-individualni troškovi putnika,
-ulaznica za Drvengrad 250 rsd
-fakultativni izlet do manastira Tvrdoš  i Hercegovačke gračanice 5 evra (min. 25 pax) 
-fakultativni izlet do Dubrovnika 15 evra (min. 20 pax)
-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
POPUSTI I DOPLATE:  Specijalna ponuda se odnosi na vlasnike Loyalty Travel Klub kartice (700 rsd) i članove Kluba 50 i njihove saputnike. Doplata za jednokrevetnu sobu 40 eura. 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA : Hotel Bellevue 4* http://bellevuetrebinje.com/ je izmešten iz gradske vreve i gužve tako da omogućuje ugodan odmor i za očii za dušu. Za oči divnim pogledom na cijelo Trebinje i Hercegovačku Gračanicu, a za dušu – tišinom hercegovačkog kamena. Sve moderno opremljene sobe imaju: 

  • Telefon sa direktnom linijom
  • Televizor sa kablovskom
  • Mini-bar
  • Podesiva klima
  • Internet priključak

 

OPŠTE NAPOMENE : Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/BIH-17 od 9.10.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .
 

                                                                   Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2

                                                                       PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka

                                                                                                   Licenca OTP 117/2016

                                                               

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno