Karneval u Veneciji 2019-Ostrva lagune Murano, Burano i Torčelo/Hotel Park Villa Fiorita 4* - 15-18 februar 2019/2ND/bus DNEVNA VOŽNJA -DAN DRŽAVNOSTI-LAST MINUTE!!

CENA: 79 € / SPECIJALNA PONUDA: /


preuzmite program putovanja (pdf)

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture i prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Zbog toga je prozvana Serenissima - Presvetla. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCA.

Koreni karnevala u Veneciji sežu nekoliko vekova u prošlost. Za stanovnike Venecije, nošenje maski bilo je mnogo više od obične zabave, to je duga tradicija nastala u naprednoj Mletačkoj republici, poznatoj po zagarantovanim ličnim slobodama i pravima građana, ali i po strogim moralnim i zakonskim ograničenjima i zabranama.. Sve je to moglo dok 1608. nije zabranjeno građanima da nose maske osim u vreme karnevala i na službenim prijemima. Mnogobrojni precizni propisi o maskiranju i kostimiranju svedoče o širokoj rasprostranjenosti ovog običaja, a zapisi o tome da su proizvođači maski uživali veliku ugled i imali status slikara. www.carnivalofvenice.com

Buongiorno, siora mascara” je čuvena izreka kojom se pozdravljaju maske, a rečenica je iz Mocartove opere kojom je i on sam lično dao pečat ovoj venecijanskoj tradiciji. Vratite se u srednjevekovnu Veneciju kada su se ljudi provodili na karnevalima i balovima pod maskama. Tada je sve bilo dozvoljeno, osim jednog - da se skine maska i otkrije identitet nosioca čime se mistika povećavala...Karneval u Veneciji je apsolutno najekstravagantiji karneval u svetu. Od tada je doživeo mnoge promene, uključujući 150-godišnju zabranu maskiranja. Na ulicama ćete videti mnoge umetnike koji Vam stoje na rasplaganju ukoliko se odlučite na oslikavanje. Maske i kostime koji oslikavaju duh ondašnjeg vremena možete poneti, kupiti ili iznajmiti i dozvoljeno Vam je da budete šta god poželite.....ŽIVOT JE POZORIŠTE-VREME JE DA SE MASKIRAMO!!!

 

1. dan - Beograd  -Trst –Monastier di Treviso
Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 6 časova (sastanak putnika u 5.30h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nastavak putovanja do oblasti Veneto, Monastier di Treviso. Smeštaj u hotel. NOĆENJE. 

2. dan -  Venecija
DORUČAK. Fakultativni odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, glavnog trga u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike ( IX-XVIII vek ): Trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najleših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do luke Punto Sabbioni  i autobusom do hotela. NOĆENJE

3.dan- Murano-Burano-Torčelo/Outlet centar Noventa di Piave (https://www.mcarthurglen.com/it/outlets/it/designer-outlet-noventa-di-piave)
DORUČAK. Napuštanje hotela i fakultativna poseta najlepšim  ostrvima lagune Murano, Burano i Torčelo. Odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom po Venecijanskoj laguni. Odlazak do ostrva Burano, poznatog  po izradi venecijanske čipke i po kućama jarkih boja. Obilazak i upoznavanje ostrva. Zatim ponovo ukrcavanje na brod i odlazak do sledeceg ostrva – Murano, poznato po izradi predmeta od stakla. Obilazak jedne od fabrika stakla i slobodno vreme za kraću indvidualnu šetnju. Povratak na brod i nastavak vožnje ka Torčelu – najstarijem naseljenom ostrvu lagune, razgledanje katedrale Santa Maria Assunt  Povratak brodićem do luke Punta Sabioni. Odlazak do čuvenog outlet centra Noventa di Piave , slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja ka Beogradu. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.

4.dan Dolazak u Beograd u jutranjim časovima na mesto polaska. Kraj  programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 4* u mestu Monastieri di Treviso

• Obilaske prema programu Trst, Monastier di Treviso, Outlet Noventa di Piave
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete: Venecija -Karneval  20 €  i Ostrva lagune 30 € * OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI. Cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni ,povratni brodski prevoz-Venecija i ostrva lagune i uslugu vodiča. Cena karata je podložna promeni od strane ino partnera.  
-obaveznu gradsku komunalnu taksu  za hotele sa 3* - 1.60 € dnevno po osobi (podložnja je promeni)
- ulaznicu za fabriku stakla u Muranu 5€
- Individualne putnikove troškove 
-putno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji) 

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 45€ . Doplata za večeru 13€. Specijalna ponuda važi za vlasnike Loyalty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

  • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
  • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
    na rate čekovima,
  • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
  • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel  4* Villa Fiorita u Monastier di Treviso (Wifi, Spa, otvoreni bazen..porodicne sobe..)  Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom.... Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC).

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

MOLIMO PUTNIKE DA 48h PRED PUT POZOVU AGENCIJU RADI POTVRDE MESTA I VREMENA POLASKA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.12.2018

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno