ISTANBUL AVIONOM -DOČEK NOVE GODINE 2021 - KRSTARENJE BOSFOROM UZ GALA VEČERU - 29/30 decembar 2020 -2/3 januar 2021/4 NOĆENJA/5 dana /avio prevoz

CENA: od 299€ / SPECIJALNA PONUDA: od 279€ do 15.11.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

 

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Program putovanja:

Paket aranžman  hotel + avio  +transfer +vodič

Program putovanja: 29.12.2020-02.01.2021

aranžman  hotel + avio  +transfer +vodič

1. dan  29.12.2020 utorak  BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona (večernji let)  Prijava za let i predaja prtljaga. Dolazak u Istanbul, pasoške i carinske formalnosti..Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u  izabranom hotelu  na bazi odabrane usluge. Noćenje.
2. Dan 30.12.2020 sreda DOLMABAHČE PALATA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta palati Dolmabahče, poslednjem sedištu sultana. Obilazak palate koja je izgrađena po ugledu na raskošne evropske dvorove, a opet sa originalnim konceptom i sadržajima koji su bili preko potrebni za život jednog sultana. Podeljena je na dva dela, haremluk (ženski) i Salemluk (muški). Nakon obilaska raskošne palate, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan 31.12.2020 cetvrtak  ISTANBUL:OSMANLIJSKI SPOMENICI-DOČEK NOVE GODINE  Doručak. Fakultativno razgledanje osmanlijskih  spomenika u pratnji stručnog  vodiča: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme. Fakultativni DOČEK NOVE 2021. GODINE. .Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava... U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA ili individualni odlazak na neki od trgova i čekanje Nove godine uz vatromet.  Noćenje.
4. dan 01.01.2020 petak  ISTANBUL- PRIĆEVSKA OSTRVA- REPRIZA NOVE GODINE  Kasni doručak. Slobodno vreme u Istanbulu ili fakultativni  izlet Prinčevska  ostrva –   Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak na reprizu Nove Godine, tursko veče. Noćenje.
5. Dan 02.01.2021 subota  ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela. Ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma. .Prijava za let,  pasoška kontrola, i let za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. 
Kraj usluga                         

Paket Program putovanja: 30.12.2020-03.01.2021

aranžman  hotel + avio  +transfer +vodič

1. dan  30.12.2020 sreda BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona . Prijava za let i predaja prtljaga. Dolazak u Istanbul, pasoške i carinske formalnosti..Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u  izabranom hotelu  na bazi odabrane usluge. Noćenje.
2. dan 31.12.2020 četvrtak  ISTANBUL:OSMANLIJSKI SPOMENICI-DOČEK NOVE GODINE  Doručak. Fakultativno razgledanje osmanlijskih  spomenika u pratnji stručnog  vodiča: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme.Fakultativni DOČEK NOVE 2021. GODINE. .Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava... U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA ili individualni odlazak na neki od trgova i čekanje Nove godine uz vatromet. Noćenje.
3. dan 01.01.2020 petak  ISTANBUL- PRIĆEVSKA OSTRVA- REPRIZA NOVE GODINE  Kasni doručak. Slobodno vreme u Istanbulu ili fakultativni  izlet Prinčevska  ostrva –   Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak na reprizu Nove Godine, tursko veče. Noćenje.
4. Dan 02.01.2021, subota DOLMABAHČE PALATA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta palati Dolmabahče, poslednjem sedištu sultana. Obilazak palate koja je izgrađena po ugledu na raskošne evropske dvorove, a opet sa originalnim konceptom i sadržajima koji su bili preko potrebni za život jednog sultana. Podeljena je na dva dela, haremluk (ženski) i Salemluk (muški). Nakon obilaska raskošne palate, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. Dan 03.01.2021, nedelja ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela. Ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma. (jutarnji let) .Prijava za let,  pasoška kontrola, i let za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“.
Kraj usluga               

HOTEL / Kategorija

 29.12-02.01

    4BB

  30.12-03.01

    4BB

Specijalna ponuda

(ogranicen broj mesta)

Hotel 3*

299€

329€

279€ do 15.11.2020

Hotel 4*

329€

359€

299€ do 15.11.2020

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
-Aerodromske takse
-4 noćenja sa doručkom  u  izabranom hotelu u sobama 1/2
-Kabinski prtljag 55x40x20 - 8kg
-Veći kofer do 23kg
-Povratni transfer aerodrom-hotel -aerodrom
-Usluga stručnog vodiča
-Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
-ulaznice za muzeje i druge objekte nepomenute u programu
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika prema uslovima Uniqua osiguranja
-FAKULTATIVNE IZLETE– OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI do 10 dana pred polazak.
-   Velika tura (3 sata) – 30 sa uključenim navedenim obilascima, uslugama lokalnog vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju
-   Poseta i obilazak Topkapi palate – 20 € sa uključenom ulaznicom
Doček nove godine – Krstarenje Bosforom sa večerom i folklornim programom - 90 € (obavezna prijava u agenciji)
-  Prinčevska ostrva – tročasovni program sa uključenim uslugama vodiča i kartama za feribot i gradski prevoz od centra Istanbula do luke – 25 €
- Repriza Nove godine u  orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €
-  Dolmabahče palata – 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate ,a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner .
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski, preko računa ili platnim katicama - uplata 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pred polazak. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 5 dana pre početka korišćenja aranžmana POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10%. DOPLATA za sobu 1/1 na upit.
POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ISTANBUL:
Rezervacije su NON-REFUNDABLE-bez povracaja novca, osim za rezervacije osigurane posebnim i Covid osiguranjem. NAPOMENE ZA SMEŠTAJ: -Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

OPIS HOTELA U ISTANBULU : Predlog hotela:

 Istanbul Holiday Hotel 3* ili sličan Hotel Istanbul Holiday nalazi se na Istorijskom poluostrvu u Istanbulu. Do Palate Topkapi, Aja Sofije i Plave džamije može se stići pešice. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Sobe sadrže TV sa ravnim ekranom, klima uređaj i mini-bar. Kupatila u smeštajnim jedinicama opremljena su fenom za kosu, besplatnim toaletnim priborom i papučama. Iz pojedinih soba pruža se pogled na vrt.Tramvajska stanica, koja nudi direktnu vezu sa centrom grada, nalazi se na nekoliko minuta hoda od hotela Istanbul Holiday.
Istanbul Royal Hotel 4* Ovaj hotel se nalazi odmah pored bulevara Ataturk u Istanbulu, na 200 metara od Džamije Pertevnijal Sultanija i nudi restoran u kome se služe turski specijaliteti i besplatan bežični internet u celom objektu. Gostima su na raspoalaganju sobe sa flat-screen televizorom i satelitskim kanalima.Sve sobe hotela Istanbul Royal sadrže tepihe i velike prozore sa pogledom na ulice Istanbula. Svaka soba takođe obuhvata mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.Tramvajska stanica Aksaray se nalazi na 100 metara od hotela Istanbul Royal. Do Karpali čaršije se od hotela pešice stiže za 10 minuta. 

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ: -Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
VAŽNE NAPOMENE:- Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

- Važne napomene:- Kod transfera aerodrom-hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta
 

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PUTOVANJE UZ KOREKCIJU CENE

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 1 od 20.9.2020.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno