SLOVENIJA -LJUBLJANA (BLED - BOHINJ - POSTOJNA) PRVI MAJ 2020 - 1-3 maj 2020 /2 noćenja/ bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 139€ / SPECIJALNA PONUDA: 119€ do 15.2.


preuzmite program putovanja (pdf)

Slovenija je primorska, podalpska država na jugu srednje Evrope. Zbog svog interesantnog geografskog položaja, geografskih karakteristika i netaktnuih prirodnih lepota, Slovenija privlači veliki broj turista.

Ljubljana, glavni i najveći grad ove države, nalazi se u takozvanoj ljubljanskoj kotlini, na reci Ljubljanici i predstavlja administrativni, kulturni, naučni, politički i ekonomski centar države. Jedna od glavnih karakteristika Ljubljane je svakako stari grad kao i različiti arhitektonski stilove sa kojima se možete susresti. 

Najlepša i najpopularnija slovenačka  turistička destinacija  Bled. Najznačajnije je prirodno jezero Slovenije. Nalazi se na nadmorskoj visini od 475 metara. Bledom dominira prekrasno modrozeleno jezero, čiju površinu krasi malo ostrvce, brojna neistražena mesta i širok spektar aktivnosti koje će zadovoljiti sve zaljubljenike prirode. Ovo mesto, postoji već hiljadama godina. Na početku 20. veka  je bila najlepša banja tadašnje imperije, i privlačila je  evropsku aristokratsku elitu. Jedna je od najlepših rezidencije Ex Jugoslavije. U lepotama Bleda uživali su najistaknutijih državnici iz celog sveta.

Ovo je  sjajno mesto ukoliko želite da provedete miran vikend u zelenilu i na svežem vazduhu. Na prvi pogled jezero izgleda kao iz bajke, naročito dvorac koji sramežljivo izvire sa litice iznad jezera. Tvrđava pod nazivom Bledski Stari grad, smeštena  je visoko na litici iznad samog mesta. Sa tvrđave pruža se prelep pogled na čitavo jezero. Tokom letnjih dana možete se okupati u jezeru i uživati u čistoj vodi.

U letnjim mesecima temperatura jezera se kreće oko 24 C. Plaža okružena šumom koja pruža prirodni hlad, nalazi se ispod starog grada. Svež vazduh i prijatna klima osvežava. Na Bledu postoje tereni za golf i tenis, a na jezeru je dozvoljen pecanje. Ne propustite vožnju fijakerom oko jezera. Malim drvenim brodićima koji plove jezerom, na čijoj se mirnoj  površini ogledaju vrhovi julijskih Alpa,  možete se prevesti do malenog ostrvceta i prelepe crkve koja datira iz 16 veka. Prema verovanju zvono postavljeno na crkvi ispunjava posetiocima sve želje. Ljubitelji biciklizma na Bledu na više mesta mogu iznajmiti bicikl  i krenuti u obilazak. Predivni hoteli okruženi su bujnim zelenilom.U zimskom periodu  jezero Bled i njegova okolina izgledaju kao iz neke bajke.

Sa svojim prirodnim lepotama i prelepom okolinom Bled predstavlja pravi biser Slovenije, stoga ne čudi da privlači brojne  turiste iz raznih zemalja, kao i poslovne ljude  tokom cele godine. Jedinstvena lepota jezera i njegova okolina, odličan  geografski položaj čine Bled idealnom destinacijom za odmor i vikend.

Bohinj

Na samo petnaest kilometara udaljenosti od Bleda, u srcu Julijskih Alpa smešten je Bohinj, sjajna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, koji žele pravo rashlađenje u  okruženju predivne prirode.

Iako Bohinjsko jezero nije toliko komercijalizovano kao Bledsko, njegova divlja i neukroćena lepota ima svojih velikih prednosti. Bohinjsko jezero je karakteristično  po tome što ga okružuju planine visine do 2000m i nacionalni park Triglav.

Tokom jula i avgusta temperatura vode u Bohinjskom jezeru dostiže do 25 stepeni , pa se u ovim mesecima preporučuje kupanje. Osim u kupanju brojni turisti  mogu uživati u vožnji u gumenim čamcima po obližnjim brzim rečicama, kao i pecanju jer je  Bohinj osim zabave na vodi idealan i za ribolov. Na svakom koraku možete videti ribolovce.

 Postojnska jama je jedna od najvećih i najlepših pećina (jama) u Evropi. Nalazi se u blizini mesta Postojna u Sloveniji, To je sistem podzemnih hodnika, rovova, galerija i dvorana dug preko 20 kilometara.
Postojnsku jamu do sada je videlo neverovatnih 31 milion posetilaca što je čini najposećenijom turističkom pećinom u Evropi.
Otkrivena je davne 1818 godine kada ju je slučajno pronašao jedan meštanin. Već sledeće godine Postojnska jama primila je prve posetioce – turiste. 1872. godine u jamu su položene železničke šine a 1884. godine osvetljenje bakljama i petrolejkama zamenjeno je električnim. Postojnska jama je i danas jedina pećina na svetu u čije razgledanje odlazite vozom.
Veličanstvo Postojnske jame izaziva strahopoštovanje i divljenje prema onome što su priroda sagradila milionima godina unazad. Ne možete a da ne pomislite da je ovolika lepota nastala „sama od sebe“…

Slikovit, veličanstven, izazovan, tajnovit i neosvojiv dvorac izgrađen je u okomitoj steni visokoj 123 metra gde kraljuje već više od 800 godina. Njegovu romantičnom izgledu pridonosi i idilična rečica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.Neprestano prepletanje prirodnog i umetnutog, dela ljudskih ruku i stvaralaštva prirode, oblikuje biser srednjovjekovne snalažljivosti. Najveći špiljski dvorac na svetu, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, slikovito pripovijeda priču vremena kad je udobnost morala ustupiti mesto stvarnosti i kad je zveket oružja neretko nadglasavao pesmu trubadura. Toliko poseban i jedinstven da se uvrštava u deset najfascinantnijih dvoraca na svetu. Toliko romantičan da ga mnogi odabiru za svoj obred vjenčanja.Iza najvećeg špiljskog dvorca na svijetu nalazi se labirint skrivenih hodnika odakle je na pljačkaške pohode odlazio vitez Erazmo Predjamski. A u Jami pod gradom svoj su dom pronašli šišmiši.

Program putovanja:                                                           3 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA


1. DAN -  BEOGRAD-LJUBLJANA-LJUBLJANSKI GRAD Sastanak putnika u 06 h. ispred agencije. Polazak iz Beograda u 6.30h. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Ljubljanu i upoznavanje grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Riblji trg, Tromostovje, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most... Mogućnost fakultativne posete Ljubljanskom gradu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. DAN- BOHINJ - BLED  Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jezera Bohinj i Bled. Vožnja ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN -  POSTOJNSKA JAMA- PREDJAMSKI DVORAC -BEOGRAD 

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Fakultativni izlet do Jamskog grada i Postojnske jame. Po dolasku u Jamski grad, obilazak veličanstvenog Predjamskog dvorca, izgrađenog u steni visokoj 123 metra gde odoleva vremenu već više od 700 godina. Njegovom romantičnom izgledu doprinosi i idilična rečica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.  Posle obilaska tajnovitog dvorca, sledi poseta Postojnskoj jami. Ova jama jedna je od najpoznatijih na svetu, duga 21 km i neverovatno bogata pećinskim ukrasima, podzemnim životinjskim svetom sa tragovima ljudskog života. Za obilazak se ne morate posebno pripremati; potrebna vam je samo toplija odjeća, jer je temperatura u jami tokom cele godine 10 °C. Veliki deo prekrasnih dvorana i siga pogledaćete tokom uzbudljive vožnje električnim vozom, a kroz dvorane i rovove pune sigastog blaga prošetaćete sa vodičem. Nakon razgledanja, povratak u Ljubljanu. Malo slobodnog vremena i u popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći. 
Kraj programa.

                                 PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

03.04-05.04.2020

 

Hotel 3*

129€

109€

01.05-03.05.2020

PRAZNIK RADA

Hotel 3*

139€

119€

     Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU JE URAČUNATO:

-prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu 3*  (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

•obilaske prema programu

•usluge stručnog vodiča

•troškove ogranizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE: 

-putno zdravstveno osiguranje
•individualne troškove – nepomenute usluge

•boravišna taksa za hotel 3,2 evra po danu / po osobi, plaća se u agenciji

•fakultativne izlete: (minimum 25 pax za realizaciju)-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:,
 POSETA LJUBLJANSKOM GRADU (uspinjača uključena u cenu)  15 evra
 POSTOJNA I JAMSKI GRAD (sa ulaznicama) 40 evra / 30 evra (deca do 15 godina)
 BLEDSKO I BOHINJSKO JEZERO  25 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .* VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Šid.

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

 25 EUR (minimum 10 putnika)

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR (minimum 10 putnika)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel PARK 3* nalazi se u centru Ljubljane, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef. Sobe su u 1/2 (1/2+1 na upit) sa TWC, TV, mini barom, telefonom... www.hotelpark.si
Hotel RADISSON BLU PLAZA 4* nalazi se u LjubljanI, u okviru tržnog centra BTC. Gradskim prevozom je povezan sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef... Sobe su u 1/2 i 1/2+1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom... Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.

 

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

 

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

 

Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

 

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

 

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

 

Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

 

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

 

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

 

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

 

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

 

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

 

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

 

                                                       Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.09.2019.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno