PRAG I BRATISLAVA, DVORAC KARLŠTEJN DAN DRŽAVNOSTI 2020 - 13-17 februar 2020 /3 noćenja -DNEVNA VOŽNJA

CENA: 119€ / SPECIJALNA PONUDA: 89€ do 31.01.


preuzmite program putovanja (pdf)

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. “Kruna sveta”, “Grad stotinu tornjeva” ili “zlatnih krovova” , “Zlatni grad” samo su neki od naziva kojima se opisuje ovaj veličanstveni grad, često smatran stecištem kulturne elite i srcem Evrope. Sagrađen pokraj reke Vltave, sa bogatom istorijom i 600 godina starom arhitekturom, koje je ostala netaknuta čak i tokom ratova, nikada nije prestao da očarava posetioce. U njemu su živeli i radili Smetana, Dvoržak, Kafka, Mocart, Betoven, koji su ovde lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, spoj kontrasta širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka, prepun mogućnosti za kvalitetan provod- od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. Jer, u Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

Bratislava

Batislava je uvijek bio procvetan i bogat grad, koji je napravio većinu svog strateškog položaja na Dunavu i na raskrižjima važnih europskih trgovačkih puteva. U srednjem veku i kasnije u 18. veku, to je bio značajan ekonomski centar, a kasnije, kulturno i političko središte srednje Europe. Bilo je to zahvaljujući svom položaju koji je u 16. veku, i sam postao glavni i krunjenje grad Ugarskog kraljevstva i mesto gdje su držani njegovi krunski dragulji. Kao prvo, bio je udaljen od invazije Turaka, a opet u blizini carskog Beča, odakle je upravljala cijela Austro-Ugarska gotovo sledećih 500 godina.


 

Karlove Vari

Karlove Vari se nalaze na manje od dva sata vožnje zapadno od Praga i najpoznatija su češka banja. Mada je ovaj grad osnovan još 1370. godine, gotovo sve građevine su sagrađene u 18. i 19. veku, tokom zlatnog doba renesanse. Većina posetilaca Karlovih Vari dolazi ovde zbog toplih izvora. Smatra se da ovdašnji mineralni izvori imaju lekovita svojstva i da ublažavaju bolove i stres. Međutim, veličanstvena arhitektura i zamkovi i ulice iz bajki su ono što neprestano privlači turiste u ovaj grad.

Zamak Karlštejn 

Najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj

 

Karlštejn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih vrednosti kraljevske porodice. Karlštejn se uzdiže iznad istoimenog sela na 30 km od Praga. Smešten na brdu iznad reke Berounka kao skup kula i visokih zidova, savršeno očuvan. S pravom je jedan od najpoznatijih i najposećenijih zamkova Česke.

  

Izgradnja je počela 1348. godine, samu izgradnju i dekoraciju unutrašnjosti je lično nadgledao Karlo IV. Radovi su trajali 20 godina, kada je bilo završeno osveštana je kapela Sv. Križa koja je smeštena u velikoj kuli.

    

Velika kula je visoka 60 metara i ima zidove od 4 do 7,5 metara debljine. Zbog sigurnosti same kapele, i pored tolikih zidina, kapelu su čuvala četvoro vrata sa 19 brava i svaki ključ se čuvao posebno. Pod ključem su se čuvalo blago koje se nalazilo u kapeli Sv. Križa.

 

Karlštejnov strateški položaj, jake zidine su u nemirnim vremenima čuvale češku krunu, kao što je bilo za vreme husitskih ratova. Češka kruna je premestena u zamak, gde se čuvala skoro dva veka.

  

Karlštejn je imao nekoliko rekonstrukcija kao što su kasno gotički stil 1480. godine, renesansni stil krajem 16. veka i na kraju neogotički stil 1889. godine, kada je dobio današnji izgled.

 

Unikatna i originalna dekoracija zidnim slikama iz 14. veka koja sadrži kolekciju od 129 slika na drvenim pločama, najveća galerija portreta čeških vladara i kopija krune Sv. Vaclava – krunidbene krune čeških kraljeva kao i kopija krune Svetog Rimskog Carstva su ono što svakog posetioca ostavlja bez daha.

  

Do samog zamka se dolazi jedino peške, malčice je uzbrdo, dok se penjete zamak je uvek naspram vas i što se više približavate utisak postaje veličanstveniji. Na umor ćete zaboraviti onog trenutka kada kročite u dvorište zamka i kada vidite kako je odlično očuvan, kako spolja tako i iznutra.

 

 

Program putovanja:                                             5 dana / 3 noći/ autobusom
                                                                                                          DNEVNA VOŽNJA

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD-BRATISLAVA -PRAG Sastanak putnika ispred agencije u 5.30h, Strahinjića bana 2, Kalemegdan. Polazak iz Beograda u 06:00 časova i iz Novog Sada oko 07:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Dnevna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku. Dolazak u Bratislavu u podnevnim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Glavni gradski trg, Rolandova fontana, Gradska većnica... Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag u kasnim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan PRAG-KRSTARENJE VLTAVOM  Doručak. Nakon doručka obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan KARLOVE VARE Doručak.
Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp – a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje
4. Dan DVORAC KARLŠTEJN   Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Karlštejn je srednjovekovno zdanje, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava. Povratak u Prag i slobodno vreme do polaska za Beograd ( u  popodnevnim satima.). Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.

5. dan NOVI SAD – BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd (na mesto polaska ) u jutarnjim časovima.

Kraj usluga                                                                                                      

 

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE
 

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

02.01-06.01.2020

Novogodišnji praznici

3*

129€

99€

13.02-17.02.2020

Dan državnosti

3*

119€

89€

16.04-20.04.2020

Uskrs

3*

135€

115€

30.04-04.05.2020

Prvi maj

3*

145€

125€


U CENU JE URAČUNATO:Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

-prevoz autobusom turističke klase od 19-89 mesta na relacijama navedenim u programu
-smeštaj u Pragu  (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-obilaske prema programu : Prag-Hrdčani, Bratislava
- usluge vodiča
-troškove organizacije i vođenja aranžmana

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN  AGENCIJE: Cene su podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):
Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – 25€ (deca 15€), Karlove Vari  30 € (deca 20€), Dvorac Karlštejn  sa ulaznicama 25 € (deca 15€)- Pivnica (večera i jedno pivo) - 20 € odrasli / 15 € deca,

-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka , obaveznu gradsku komunalnu taksu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima Jasmin 3* i Fortuna West 3* – 0.60 € po noćenju / po osobi

- ulaznice za muzeje, galerije...NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom)
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski posrednjem kursu Narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Juno 3* – http://www.hoteljuno.cz/   ; Hotel Juno je smešten u Pragu, na 800 metara od najbliže stanice metroa sa koje posle 5 stanica možete stići do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja. U ponudi ima besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama i 24-časovnu recepciju.Sobe su prostrane poseduju TV sa satelitskim kanalima i sef. Sopstvena kupatila opremljena su tušem. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.09.2019.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno