SLOVENIJA (LJUBLJANA - BLED - BOHINJ - POSTOJNA) - 15-17 februar 2019 /2 noći/ bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 119€ / SPECIJALNA PONUDA: 89€ do 31.01.


preuzmite program putovanja (pdf)

Slovenija je primorska, podalpska država na jugu srednje Evrope. Zbog svog interesantnog geografskog položaja, geografskih karakteristika i netaktnuih prirodnih lepota, Slovenija privlači veliki broj turista. Ljubljana, glavni i najveći grad ove države, nalazi se u takozvanoj ljubljanskoj kotlini, na reci Ljubljanici i predstavlja administrativni, kulturni, naučni, politički i ekonomski centar države. Jedna od glavnih karakteristika Ljubljane je svakako stari grad kao i različiti arhitektonski stilove sa kojima se možete susresti. 

Najlepša i najpopularnija slovenačka  turistička destinacija  Bled  udaljena je od Beograda samo šest sati vožnje. Najznačajnije je prirodno jezero Slovenije. Nalazi se na nadmorskoj visini od 475 metara. Bledom dominira prekrasno modrozeleno jezero, čiju površinu krasi malo ostrvce, brojna neistražena mesta i širok spektar aktivnosti koje će zadovoljiti sve zaljubljenike prirode. Ovo mesto, postoji već hiljadama godina. Na početku 20. veka  je bila najlepša banja tadašnje imperije, i privlačila je  evropsku aristokratsku elitu. Jedna je od najlepših rezidencije Ex Jugoslavije. U lepotama Bleda uživali su najistaknutijih državnici iz celog sveta.

Ovo je  sjajno mesto ukoliko želite da provedete miran vikend u zelenilu i na svežem vazduhu. Na prvi pogled jezero izgleda kao iz bajke, naročito dvorac koji sramežljivo izvire sa litice iznad jezera. Tvrđava pod nazivom Bledski Stari grad, smeštena  je visoko na litici iznad samog mesta. Sa tvrđave pruža se prelep pogled na čitavo jezero. Tokom letnjih dana možete se okupati u jezeru i uživati u čistoj vodi.

U letnjim mesecima temperatura jezera se kreće oko 24 C. Plaža okružena šumom koja pruža prirodni hlad, nalazi se ispod starog grada. Svež vazduh i prijatna klima osvežava. Na Bledu postoje tereni za golf i tenis, a na jezeru je dozvoljen pecanje. Ne propustite vožnju fijakerom oko jezera. Malim drvenim brodićima koji plove jezerom, na čijoj se mirnoj  površini ogledaju vrhovi julijskih Alpa,  možete se prevesti do malenog ostrvceta i prelepe crkve koja datira iz 16 veka. Prema verovanju zvono postavljeno na crkvi ispunjava posetiocima sve želje. Ljubitelji biciklizma na Bledu na više mesta mogu iznajmiti bicikl  i krenuti u obilazak. Predivni hoteli okruženi su bujnim zelenilom.

U zimskom periodu  jezero Bled i njegova okolina izgledaju kao iz neke bajke.

Sa svojim prirodnim lepotama i prelepom okolinom Bled predstavlja pravi biser Slovenije, stoga ne čudi da privlači brojne  turiste iz raznih zemalja, kao i poslovne ljude  tokom cele godine. Jedinstvena lepota jezera i njegova okolina, odličan  geografski položaj čine Bled idealnom destinacijom za odmor i vikend.

Raznovrsna turistička ponuda Bleda, verovatno je razlog  zašto se brojni turisti iz godine u godinu vraćaju na Bled.

Ljubitelji fotografije na Bledu će pronaći brojne  motive za slikanje. Od labudova koji su toliko pitomi da spremno poziraju, do šarenih lokvanja, bele grandiozne vile koja izvire iz zelene šume, u kojoj je uživao drug Tito.

Nakon obilaska jezera zasladite se nadaleko čuvenom krempitom na koju su sa pravom ponosni.

Bled je idealno mesto za porodični odmor i rekreaciju.

Bohinj

Na samo petnaest kilometara udaljenosti od Bleda, u srcu Julijskih Alpa smešten je Bohinj, sjajna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, koji žele pravo rashlađenje u  okruženju predivne prirode.

Iako Bohinjsko jezero nije toliko komercijalizovano kao Bledsko, njegova divlja i neukroćena lepota ima svojih velikih prednosti. Bohinjsko jezero je karakteristično  po tome što ga okružuju planine visine do 2000m i nacionalni park Triglav.

Tokom jula i avgusta temperatura vode u Bohinjskom jezeru dostiže do 25 stepeni , pa se u ovim mesecima preporučuje kupanje. Osim u kupanju brojni turisti  mogu uživati u vožnji u gumenim čamcima po obližnjim brzim rečicama, kao i pecanju jer je  Bohinj osim zabave na vodi idealan i za ribolov. Na svakom koraku možete videti ribolovce.

Bled i Bohinj svakako vredi posetiti.

Dom dvaju svjetskih čuda

 Put će vas najprije odvesti u predivno podzemno kraljevstvo Postojnske jame, s veličanstvenim dvoranama, raznolikim sigovinama i tajanstvenim životinjama. Na udaljenosti od svega nekoliko kilometara u tijesnom zagrljaju moćne stijene ponosno kraljuje Predjamski dvorac – srednjovjekovno čudo koje već više od osam stoljeća prkosi vremenu. No tu dogodovština tek počinje...

Program putovanja:
1. DAN -  BEOGRAD-LJUBLJANA-LJUBLJANSKI GRAD

Polazak iz Beograda oko 7h isped agencije, centar Beograda, Kalemegdan (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Ljubljanu i upoznavanje grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Riblji trg, Tromostovje, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most... Mogućnost fakultativne posete Ljubljanskom gradu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN- BOHINJ - BLED  

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jezera Bohinj i Bled. Vožnja ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN -  POSTOJNSKA JAMA- PREDJAMSKI DVORAC -BEOGRAD 

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Fakultativni izlet do Jamskog grada i Postojnske jame. Po dolasku u Jamski grad, obilazak veličanstvenog Predjamskog dvorca, izgrađenog u steni visokoj 123 metra gde odoleva vremenu već više od 700 godina. Njegovom romantičnom izgledu doprinosi i idilična rečica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.  Posle obilaska tajnovitog dvorca, sledi poseta Postojnskoj jami. Ova jama jedna je od najpoznatijih na svetu, duga 21 km i neverovatno bogata pećinskim ukrasima, podzemnim životinjskim svetom sa tragovima ljudskog života. Za obilazak se ne morate posebno pripremati; potrebna vam je samo toplija odjeća, jer je temperatura u jami tokom cele godine 10 °C. Veliki deo prekrasnih dvorana i siga pogledaćete tokom uzbudljive vožnje električnim vozom, a kroz dvorane i rovove pune sigastog blaga prošetaćete sa vodičem. Nakon razgledanja, povratak u Ljubljanu. Malo slobodnog vremena i u popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
•smeštaj u hotelu 3* ili 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
•upoznavanje Ljubljane u pratnji vodiča 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

•putno zdravstveno osiguranje
•individualne troškove – nepomenute usluge
•boravišnu taksu za hotel 3,2 evra po danu / po osobi, plaća se u agenciji
•fakultativne izlete:
(minimum 25 pax za realizaciju)-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:,
 POSETA LJUBLJANSKOM GRADU (uspinjača uključena u cenu)  15 evra
 POSTOJNA I JAMSKI GRAD (sa ulaznicama) 40 evra / 30 evra (deca do 15 godina)
 BLEDSKO I BOHINJSKO JEZERO  25 evra / 15 evra (deca do 12 godina)

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.  Članovi Kluba-vlasnici Loyality Travel klub kartica  ostvaruju pravo na  specijalnu ponudu aranzmana. 
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
na rate čekovim, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu, avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA: Hotel PARK 3* nalazi se u centru Ljubljane, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef. Sobe su u 1/2 (1/2+1 na upit) sa TWC, TV, mini barom, telefonom... www.hotelpark.si
Hotel RADISSON BLU PLAZA 4* nalazi se u LjubljanI, u okviru tržnog centra BTC. Gradskim prevozom je povezan sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef... Sobe su u 1/2 i 1/2+1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom... 
 

POSEBNE NAPOMENE:

 

•Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. 

•Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

•Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

•Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

•Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

•Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.

•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).

•Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

•Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

•Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)

•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

•Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl. uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

•Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

•Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

•Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

•Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

•Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Bike&Travel doo ogranak TRAVEL KLUB, licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno