Sarajevo -Konjic (Titov bunker)- Mostar-Bosanske piramide - 8-10 mart 2019/ 2ND /bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 89€ / SPECIJALNA PONUDA: /


preuzmite program putovanja (pdf)

Sarajevo-socijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče, i uvek isto pitanje, jel Sarajevo gde je nekad bilo... A onda Terbević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke... Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Priča o bosanskim piramidama počela je 2005. kada je istraživač dr. Osmanagić  primetio da su brda oko Visokog piramidalnog oblika . Na osnovu raznih činjenica  došao je do saznanja da su piramide u Visokom, izgrađene u davna vremena, delo ljudskih ruku ...  Energije piramida utiču na lečenje, čišćenje blokada i sprečavanje stresa.  Pre nego što odete na ovaj put, postavite svoj cilj vodjenom meditacijom.  Pronađite svoju vezu sa najstarijim piramidama na svetu ..

Posetite grad Visoko, smešten samo 20-ak minuta od Sarajeva, gdje su smeštene piramida Sunca i Mjeseca.Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svetu s visinom od vise od 220 metara. Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice: severnom, istočnom i zapadnom. Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i talijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.
Prema mjerenjima Geodetskog zavoda BiH (2006.) orijentacija sjeverne strane prema kozmičkom severu ima minimalno odstupanje od manje od jednog stepena. Nagib stranica prema osnovi je 45 stupnjeva. Georadarskim snimanjem nemačkih geofizičara (2007.) je potvrđeno postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi. Fizicari su (2010.) detektovali postojanje energetske zrake radijusa 4,5 metra koja prolazi kroz sami vrh piramide, a italijanski i finski stručnjaci su (2011.) snimili su fenomen ultrazvuka, također na vrhu piramide.
Senka Bosanske piramide Sunca tokom letnih meseci prekriva Bosansku piramidu Meseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dve piramide. Piramida je prekrivena nanosima zemlje i vegetacije slično kao i stotine piramida u Kini, Meksiku ili Guatemali. Federalni Institut za pedologiju je procenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina što Bosansku piramidu Sunca čini najstarijom piramidom na Planeti. Otkriće piramide, kao i njeni energetski i astronomski fenomeni, predstavljaju magnet za turiste iz cijelog svijeta. 

 

Program putovanja:

1. danBeograd-Sarajevo-Vrelo Bosne 

Sastanak putnika ispred agencije, Strahinjica bana 2 u 5h. Polazak iz Beograda u 05:30 h. Vožnja auto putem do rumske petlje i dalje prema Šapcu i Loznici.  Dolazak u Sarajevo oko podneva .Obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva Rođenja Presvete Bogorodice, večni plamen, mostovi na Miljacki. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi i kupe poslastice u slastičarnama. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne.  Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan: Sarajevo-Konjić-Mostar
Doručak. Posle doručka polazak iz hotela na fakultativni izlet u Konjic i Mostar. Najpre vožnja do Konjica (60 km). Nedaleko od Konjica, u dolini Neretve je napravljen tajni bunker koji je predstavljao najveću tajnu Titove Jugoslavije. Bunker je građen u periodu od 1953. do 1979. pod kodnim nazivom D-0 ARK. Organizovani obilazak bunkera koji je građen u potpunoj tajnosti za Vrhovnu komandu i uži deo Predsedništva i Vlade Jugoslavije. Nakon obilaska bunkera nastavljamo vožnju ka Mostaru. Dolazak u Mostar - obilazak orijentalnog dela ovoga grada muzeja pod otvorenim nebom. Kriva čuprija, Hamam, Stari most, Kujundžiluk. Slobodno vreme u Mostaru za individualni obilazak, fotografisanje i ručak. U dogovoreno vreme povratak u Sarajevo. Noćenje.

3. dan: Sarajevo-Visoko (Bosanske piramide) -Beograd

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela  , slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni izlet Bosanskim piramidama- Dolazak u Visoko (29km) oko 09:00 h. Kompleks bosanskih piramida je najveći i najstariji svetski kompleks piramidalnih građevina. Tri najveće piramide (Sunca, Meseca i Zmaja) formiraju pravilan jednakostraničan trougao međusobne udaljenosti vrhova od 2.170 metara. Nakon upoznavanja sa reljefom piramida odlazimo do Tunela Ravne. Sledi ulazak u kompleksnu mrežu prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemni lavirint. U tunelima se susrećemo sa velikim kamenim monolitima koji, svaki za sebe, imaju blagotvornu moć na zdravlje i vitalne organe posetilaca. Nakon obilaska povratak prema Sarajevu. U dogovoreno vreme polazak iz Sarajeva ka Beogradu.  Vožnja od Loznice preko Šapca ka auto putu. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima. Kraj programa

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase od 16/86 mesta na relacijama navedenim u programu 
 • smeštaj u Sarajevu na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelima nivoa 3 ili 4 zvezdice u 1/2  sobama
 • obilaske i turistička razgledanja prema programu
 • usluge licenciranog vodiča/pratioca grupe
 • troškove organizacije putovanja
   

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika
 • fakultativne izlete (obavezna rezervacija u agenciji prilikom prijave): OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI: 
  - izlet u Konjic i Mostar, ulaznica u Titov bunker - 25 €
  - izlet Bosanske piramide sa ulaznicama  i stručnim vođenjem -25 €
  -
  izlet u Vrelo Bosne 5€
  NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 35€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

 • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
  na rate čekovima,
 • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel EMIRAN 4* (www.emiran.ba ). Hotel se nalazi u rubnom delu grada, u blizini aerodroma i izgrađen je pre četiri godine. Raspolaže sa blizu 200 kreveta u udobnim i lepo uređenim sobama.  Alternativa može biti smeštaj u nekom od sličnih hotela u Sarajevu. TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

 

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/BIH -18 od 9.2.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno