SARAJEVO ,MOSTAR, VODOPAD KRAVICE , POČITELJ, BOSANSKE PIRAMIDE-PRVI MAJ 2019 HOTEL EMIRAN 4* - 29 april-1 maj 2019/2ND/bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 89€ / SPECIJALNA PONUDA: 69€ do 31.3.


preuzmite program putovanja (pdf)

Vodopad Kravica - Oaza u kamenu

Najatraktivniji lokalitet na Trebižatu je slap Kravica, tri kilometra nizvodno od Vitaljine u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat, pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.


Visina slapa krece se od 26 – 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina i lišajevi. Uz slap su nikle konopljika, smokve i topole. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Program putovanja:

1. danBeograd-Sarajevo-Vrelo Bosne 

Sastanak putnika ispred agencije, Strahinjica bana 2 u 5h. Polazak iz Beograda u 05:30 h. Vožnja auto putem do rumske petlje i dalje prema Šapcu i Loznici.  Dolazak u Sarajevo oko podneva .Obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva Rođenja Presvete Bogorodice, večni plamen, mostovi na Miljacki. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi i kupe poslastice u slastičarnama. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Mostar-Vodopad Kravice-Počitelj 
Doručak. Posle doručka polazak iz hotela na fakultativni izlet u Mostar. Nastavak putovanja do Mostara gde ćemo posetiti građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Polazak grupe prema Vodopadu Kravice . Vožnja  ka mestu Studenci kod Ljubuškog gde se nalazi veličanstveni slap Kravice . Uživanje na slapu kravica, Nastavak puta ka Počitelju, jedinstvenom naselju koje se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.Zahvaljujući svojim jedinstvenim odlikama i arhitekturi, Počitelj je jedna od najzanimljivijih atrakcija Bosne i Hercegovine, Predivna okolina, sa bogatim vinogradima i brojnim vinarijama omogućavaju posetiocima uživanje u čuvenim najboljim vinima iz Hercegovine .Povratak u Sarajevo. Noćenje.

3 dan- Visoko-Bosanske piramide
 Posle doručka napuštanje hotela  , slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni izlet Bosanskim piramidama- Dolazak u Visoko (29km) oko 09:00 h. Kompleks bosanskih piramida je najveći i najstariji svetski kompleks piramidalnih građevina. Tri najveće piramide (Sunca, Meseca i Zmaja) formiraju pravilan jednakostraničan trougao međusobne udaljenosti vrhova od 2.170 metara. Nakon upoznavanja sa reljefom piramida odlazimo do Tunela Ravne. Sledi ulazak u kompleksnu mrežu prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemni lavirint. U tunelima se susrećemo sa velikim kamenim monolitima koji, svaki za sebe, imaju blagotvornu moć na zdravlje i vitalne organe posetilaca. Nakon obilaska povratak prema Sarajevu. U dogovoreno vreme polazak iz Sarajeva ka Beogradu.  Vožnja od Loznice preko Šapca ka auto putu. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima. Kraj programa

 

      CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase od 16-87 mesta na relacijama navedenim u programu  
 • smeštaj u Sarajevu na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelima nivoa 3 ili 4 zvezdice u 1/2  sobama
 • obilaske i turistička razgledanja prema programu
 • usluge licenciranog vodiča/pratioca grupe
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika
 • fakultativne izlete (obavezna rezervacija u agenciji prilikom prijave): OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI: 
  -
  izlet u Mostar, Kravice, Počitelj sa ulaznicama- 30 €
  - izlet Bosanske piramide sa ulaznicama  i stručnim vođenjem -25 €
  -
  izlet u Vrelo Bosne 5€
  NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 35€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

 • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
  na rate čekovima,
 • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel EMIRAN 4* (www.emiran.ba ). Hotel se nalazi u rubnom delu grada, u blizini aerodroma i izgrađen je pre četiri godine. Raspolaže sa blizu 200 kreveta u udobnim i lepo uređenim sobama.  Alternativa može biti smeštaj u nekom od sličnih hotela u Sarajevu. TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

OPŠTE NAPOMENE :            

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 4/BIH -18 od 9.2.2018 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

                                                 Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
                                                   PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka
                                                                                    Licenca OTP 117/2016

                  

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno