Rajačke pimnice i Feliks Romuliana-ISTOČNA SRBIJA 2020-Hotel INEX Negotin 3* - 12-13 septembar 2020/dvodnevni izlet autobusom ( 640km), 1 nocenje sa doručkom

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 5700 din


preuzmite program putovanja (pdf)

Gamzigrad je arheološko nalazište blizu Zaječara u istočnoj Srbiji, antičke rimske carke palate Feliks Romuliane koja se od 29 juna nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine.

Rajac, srpsko selo, nalazi se na putu između Zaječara i Negotina. Od Zaječara je udaljeno 50, a od Negotina 25 kilometara.

Do Rajca i Rajačkih pimnica najjednostavnije i najpreporučljivije je doći preko Negotina, odakle imate još oko pola sata vožnje. U tom slučaju prolazite kroz sledeća sela: Kobišnica, Veljkovo i pored Rogljeva. Sledeće selo je Rajac i čuvene Rajačke pimnice. Sve više ljudi iz naše zemlje i inostranstva u ovo selo dolazi zbog čuvenih Rajačkih pimnica (pimnica - lokalni izraz). Crno i belo vino iz buradi ovih kamenih podruma imaju jedinstven ukus, miris i boju. Zbog izuzetnog kvaliteta - vinu se prepisuje čudotvorna moć i lekovito svojstvo (naravno, ukoliko se pije u manjim količinama).
Na brdu iznad sela, gde su i pivnice, smešteno je jedinstveno staro groblje, čiji su spomenici izgradjeni od peščanog kamena. To je isti onaj kamen od koga su gradjene i Rajačke pimnice.


Rajkova pećina
jedna je od najinteresantnijih u našoj zemlji - darovana kalcitnim prostranstvom površine kilometar i po, kroz koje protiče Rajkova reka. Nedaleko od ulaza u pećinu, spajanjem vojvodine reke sa Paskovom, koja je važna u vlaškim ritualima, nastaje Mali Pek, zlatonosni tok na koji turisti vole da svrate kako bi se oprobali u ispiranju zlata.

PROGRAM PUTOVANJA:                          dvodnevni izlet autobusom /1 noćenje sa doručkom

Prvi dan : MORAVSKI KONACI, GAMZIGRAD, FELIX ROMULIANA, ZAJEČAR, NEGORIN
Polazak iz Beograda u 7h., ispred agencije, Strahinjica bana 2.  Prvo stajanje na ovom našem putovanju po Srbiji pravimo u neobičnim Moravskim konacima. Nastavak vožnje do Gamzigradske banje i obilazak postrojenja hidroelektrane Gamzigrad 1909.g., konstruisane od strane Đorđa Stanojevića, sledeći Tesline patente i projekte. Slobodno vreme za ručak u Gamzigradskoj banji. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana koja se od 2007.g. nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije - Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Saznajmo sve Galerijevom ediktu i drugo o ovom vladaru, prethodniku cara Konstantina. Odlazak zatim do Zaječara. Obilazak Narodnog muzeja, turske vodinice, spomenika Nikoli Pašiću i drugim spomenicima iz prošlosti ovog kraja. Obilazak manastira Bukovo, koji je poznat po vinima, rakiji i medu. Nastavak puta do Negotina, smeštaj. Slobodno vreme za večeru. Noćenje.

Drugi dan: RODNA KUĆA MOKRANJCA, RAJAČKE PIMNICE, RAJKOVA PEĆINA
Doručak u 8 h. Obilazak znamenitosti grada: rodna kuća Stevana Mokranjca - kuća najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, Konak kneza Todorčeta, izgrađenog sredinom XIX veka - najstarija varoške kuće u Negotinu, a danas muzej Hajduk Veljka. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio profesor, rektor Beogradskog univerziteta, pionir elektrifikacije u Srbiji. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama - neobično naselje kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagrađenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Polazak iz Pimnica oko 15 h da bismo oko dva sata kasnije stigli do Majdanpeka. Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek). Na polasku, napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima.
Kraj usluga

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA CENA* (ograničen broj soba)

 9-10 maj  2020

Hotel INEX Negotin 3*

5700 rsd

6-7 jun  2020

Hotel INEX Negotina 3*

5700 rsd

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu  INEX u Negotinu na bazi nocenja sa doručkom  u sobama 1/2 ili 1/2+1 
 -Uslugu turističkog vodiča (pratioca) 
-Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-Ručak i obilazak u Rajačkim pimnicama 1.550 dinara ( Meni: domaće predjelo (domaće dimljeno meso,domaći kravlji ili kozji sir,proja,salata), pogača, sarma roštilj(mešano meso) ili pečenje, kolači, domaće vino i rakija,kisela voda,sokovi i kafa (neograničeno)
-Ulaznice u Negotinu  i Zaječaru 700 din
-Ulaznica za Rajkovu pećinu 250 dinara
-Individualni troškovi putnika
-Boravišnu taksu i osiguranje 130 rsd 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 1500 rsd.  Doplata za dodatno sedište 2000 rsd. .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu. OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel INEX Negotina 3* Objekat se nalazi u Negotinu i nudi smeštaj sa barom i vrtom. Gostima su na raspolaganju razni sadržaji, uključujući restoran, poslugu u sobi i besplatan WiFi https://hotelinexnegotin.com/
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

 PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 2 od 25.2.2020.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno