Plitvička jezera i Nacionalni Park UNA-BIHAC 1. MAJ Hotel Park-Ada 3* - 29 april -1 maj (24-26 maj, 5-7 jul ) 2019/2ND/bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 109€ / SPECIJALNA PONUDA: 89€ do 31.3.


preuzmite program putovanja (pdf)

Nacionalni park Plitvička Jezera 1979. godine upisan je u UNESCO-ov ˝Popis svetske baštine˝ (među prvima u svetu), a nacionalnim parkom proglašen je 1949. godine.  Nacionalni se park prostire na području od 29482 hektara, od čega na šume otpada 22308, vode 217, a na travnjake sa seoskim prostorima 6957 hektara. Sastoji se od 16 jezera koja se stepenasto prelivaju i silaze jedno u drugo u nizu od 5460 m vazdušne linije, a smeštena su na području između Male Kapele i Plješevice u Lici. Ovaj celi kraj na nekim kartama se još uvijek naziva Vražji vrt, zbog svojeg položaja i istorije.. Legenda kaže da su Plitvička jezera nastala nakon velike suše. Ljudi, životinje i bilje, čeznuli su za kapljicom vode. Narod se dugo molio i molio, dok se u dolini nije pojavila Crna Kraljica sa svojom veličanstvenom pratnjom; ona se smilovala narodu i uz jak vjetar i grmljavinu na zemlju je konačno pala kiša. Padala je tako dugo, dok razina vode nije narasla dovoljno, da oformi jezera.

Među raznolikom faunom najzanimljiviji su stalni stanovnici medvjed i vuk. Na tome području registroano  je više od 120 vrsta ptica, od kojih se oko 70 ovdje stalno gnijezdi. U Parku ima srna, divljih svinja, divljih mačaka, a u vodama pastrva. Lov, ribolov i kupanje u jezerima nisu dozvoljeni. Svojim brojnim i raznovrsnim sadržajima Nacionalni park Plitvice nudi vrhunske estetske užitke, ali i bogatu pouku.

Područje Nacionalnog parka Una se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, na području Grada Bihaća i pripada Unsko-koranskoj zaravni, a obuhvata dolinske dijelove rijeke Une i Unca i orografske padine planina Plješevice, Grmeča i Osječenice. Nacionalni park Una se prostire dolinom gornjeg toka rijeke Une kao i oko kanjona rijeke Unac, desne pritoke Une, sve do rječice Krke na zapadu.

Ovo područje predstavlja jedinstvenu prirodnu celinu u ovom dijelu Europe, vrijednu za očuvanje ukupne krajobrazne i biološke raznolikosti. Vizija zaštite Une na području proglašenog Nacionalnog parka stvarala se kroz desetljeća, kao odgovor lokalnog stanovništva, koje je oduvijek bilo svjesno vrijednosti prostora u kojem živi, na prijetnje narušavanju njegovih temeljnih prirodnih osobitosti. Reka Una spoj je vrijednih prirodnih osobitosti, raznolikog i očuvanog prirodnog krajobraza iznimne ljepote, bogate kulturno-povijesne baštine i lokalnog stanovništva svjesnog vrijednosti prostora u kojem živi. Očuvanje i zaštita svih ovih vrijednosti za buduće generacije temeljna je odrednica održivosti tradicionalnih djelatnosti lokalnog stanovništva kao što su ribolov, lov, šumarstvo i poljoprivreda. Isto vrijedi i za uvođenje novih djelatnosti kao što su turizam, rekreacija, edukacija i znanstvena istraživanja, kojima lokalno stanovništvo dobija uvjete za kvalitetan život i razvoj u skladu s prirodom.

 

 

 

Program putovanja:

1.dan – BEOGRAD - BIHAĆ 
Sastanak putnika ispred agencije , Strahinjica bana 2 u 6h. Polazak iz Beograda  u 6.30h. Vožnja auto putem do graničnog prelaza Batrovci. Kraća pauza zbog obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak vožnje hrvatskim delom auto puta do Novske. Skretanje ka graničnom prelasku Kostajnica. Ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Vožnja dolinom reke Une prema Bihaću. Po dolasu u Bihac obilazak znamenitosti u pratnji vodiča (džamija Fethija, Kapetanova kula, crkva Sv. Antuna, Turbe...). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak u neki od nacionalnih restorana na reci Uni na večeru (meni: unska pastrmka na žaru sa prilogom). Nocenje.
2. dan - Nedelja: BIHAĆ - PLITVIČKA JEZERA
Doručak. Posle doručka fakultativni izlet na Plitvička jezera. Obilazak parka – šetnja obeleženim stazama do slapova i bukova Korane. Celodnevni boravak na Plitvicama. Odmor za osveženje i ručak uz jezero. Vožnja brodom po jezeru i elektro vozom kroz park. Povratak za Bihac. Nocenje. 
3. dan-ŠTRBAČKI BUK-KULEN VAKUF- MARTIN BROD -BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela . Fakultativni izlet do Nacionalnog parka Una, 25 km od Bihaća do sela Orašac. Ulazak  u Nacionalni park UNA. Odlazak do Štrbačkog buka u pratnji vodiča. Ovaj, 24m visok vodopad predstavlja izuzetnu atrakciju i pleni svojom lepotom i snagom bujice vode koju nosi. To je najveći i najlepši vodopad na reci Uni.  Nastavak puta ka Kulen Vakufu najvećem mesto u Nacionalnom parku koje od davnina predstavlja važno čvorište puteva. Slobodno vreme. Put nas dalje vodi ka Martin Brodu. U strasnom zagrljaju dve rieke, na ušću Unca u Unu, ljubomorno čuva svoje čari neponovljiva i vekovima nedirnuta prirodna lepota. U ovom mestu se nalazi najveći kompleks slapova u Nacionalnom parku „Una“.  Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd . Dolazak u Beograd oko ponoci.
Kraj usluga

      CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu  (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u hotelu Ada ***  ili Park *** u Bihaću na bazi 2 noćenja s doručkom
 • usluge licenciranog vodiča/pratioca grupe
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika
 • fakultativne izlete (obavezna rezervacija u agenciji prilikom prijave): OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI: 
  - izlet na Plitvička jezera sa ulaznicom za 30€ ( od 1.6 50€)
  - izlet u NP Una sa ulaznicama i uslugom lokalnog vodiča -25 € po osobi 
  - vecera u nacionalnom restoranu na Uni -15€
  - putno zdravstveno osiguranje
  - individualne troškove putnika

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 30€ . Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

 • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
  na rate čekovima,
 • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel PARK 3* Hotel Park raspolaže sa 20 jednokrevetnih i 44 dvokrevetne sobe koje su izuzetno prostrane i luksuzno opremljene: francuski ležaj, TV SAT, lokalna televizija, telefon sa direktnim biranjem, mini bar, SOS poziv, protupožarni sistem. Sve sobe ,sale i restorani su prevriveni besplatnim WiFi signalom.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
 MOLIMO PUTNIKE DA 48h PRED PUT POZOVU AGENCIJU RADI POTVRDE MESTA I VREMENA POLASKA

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.12.2018

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno