Uvac -Vožnja čamcima, Meandri, Ledena pećina, Manastir Mileševa - 4-5 maj (1-2 jun , 20-21 jul, 24-25 avgust, 21-22 septembar) 2019 /2 dana/ polupansion / bus

CENA: 6290 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5499 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

U neposrednoj blizini Prijepolja nalazi se jedan od najpoznatijih sredenjevekovnih srpskih manastira – manastir Mileševa, koji neprestano posećuju vernici, turisti, prolaznici koji na obali Mileševke traže i nalaze odmor i mir od svakodnevne vreve savremenog života. Mileševu je podiga kralj Stefan Vladislav, sin kralja Stefana Prvovenčanog a unuk Nemanjin, u prvoj polovini 13.veka. Mileševa je najpoznatija po svom fresko slikarstvu a prre svih fresci „Beli anđeo“ koja je u sklopu celine „Mironosnice na Hristovom grobu“. Na slici je zapravo prikazan arhanđel Gavrilo koji sedi na kamenu i mironosnicama rukom pokazuje prazan grob. Freska je rad nepoznatih autora a inače je preko nje u 16.veku bila naslikana druga freska pa je „Beli anđeo“ bio sakriven sve do početka 20.veka kada je ova crkva restaurirana i gornja slika uklonjena. Mileševa je okružena konacima, bibliotekom, kapelom i episkopskim domom.

Nedaleko odatle može se posetiti kanjon reke Uvac, stanište belog bora i reliktne ptičije vrste na Balkanu - beloglavog supa. Ovaj prirodni rezervat, kao ekološko područje bogato je interesantnim pejzažima, bistrom vodom bogatom ribom, sa mogućnošdu splavarenja i foto-turizma. Kanjon reke Uvac sa dolinama njenih pritoka, više predivnih jezera i pećina, stoletne šume, retke biljke i razne vrste životinja čine ovaj deo Srbije jedinstvenim. Centar rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa visokim i strmim liticama do 350 metara. Posebnu vrednost 119 kilometara ove reke, koja izvire na Ozrenu, daju meandri...Gledajući sa visine, stiče se utisak kao da se priroda dvoumila u kom pravcu da usmeri reku, pa zato reka vijuga i pravi predivne rečne krivine. Prostor oko klisure karakterišu brojne pećine, pretežno neispitane i nepoznate. Po lepoti među njima se izdvajaju Tubića pećina i Ušačka pećina, jedna od najdužih u Srbiji (6.185 metara). Ulazi u pećine su povremeno potopljeni, ali se čamcima može ući unutra. Pećine odlikuju bogatstvo pećinskog ukrasa.

1.DAN
Sastanak grupe u 7:15h , polazak iz Beograda u 7:30h ispred prostorija agencije , Strahinjića bana 2, Kalemegdan.. Vožnju ka Zlatiboru, gde odlazimo u (fakultativnu) posetu selu Mušvete, kompaniji Aćim doo koja se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Obilazak sušare ( dobijanje higijenske opreme na licu mesta) , degustacija  čuvene dalmatinske pršute sa Zlatibora, vina i rakije  u zlatiborskom selu. Nastavak putovanja prema manastiru Mileševi. Dolazak i obilazak ovog prelepog manastira, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Manastir Mileševa je inače najpoznatiji po čuvenoj fresci Beli anđeo. Večernja liturgija i svečanosti povod kustoske slave manastira. Slobodno vreme za odmor, večera i  noćenje u konaku manastira.( u rangu hotela 4*)

2. DAN
Posle doručka napuštanje manastira i nastavak puta ka Novoj Varoši /Sjenici. Vožnja Uvačkim jezerom  (meandrima ) u dužini 12-13km, posmatranje beloglavih supova i drugih prica na gnezdima i u letu, poseta Ledenoj pećini u dužini od oko700 m, pešečka tura po želji na neki od vidikovca Molitva ili Veliki vrh. (sa spektakularnim pogledom na kanjon Uvca). Povratak čamcima na mesto polaska .Ceo izlet traje oko 5-6 sati. Po povratku sa  izleta organizovani ručak. Nakon ručka polazak  za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima Kraj programa

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
-
prevoz prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji (audio i video), u zavisnosti od broja putnika/ mesta se određuju prema prijavi
-smeštaj u konaku manastira Mileševa  na bazi 1 noćenja
-večeru i ručak u obližnjim restoranima manastira
-predstavik agencije (vodič ili pratilac) tokom trajanja ture
-lokalni vodič /čuvar SRP Uvac
-troškovi putarine i parkinga
-troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE (FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Obilazak sela Mušvete/fabrika Acim sa higijenskom opremom  700 rsd , uključen obilazak sušare sa degustacijom suvomesnatih proizvoda, hleb, vino i rakija neograničeni).
 • Izlet u trajanju od 4 do 6h -1500 rsd-vožnja Uvačkim jezerom. meandrima  u pratnji lokalnog vodiča –čuvara sa obilaskom Ledene pećine , pešackom turom po želji do Vidikovca i Ulaznicom za SRP Uvac (100 rsd)
 • Ukoliko je vožnja na Uvačkim jezerom od 10h, organizovani ručak po ceni od 800 rsd. Ukoliko je vožnja od 15h Lanch paket 300 rsd . 
 • Individualni troškovi putnika
  Napomena: Program obilaska i cenovnik ulaznica u okviru SRP Uvac odredjuje upravitelj Rezervat Uvac doo i podložan je promeni.  http://www.uvac.org.rs/

NAČIN PLAĆANJA :

 • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate  40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
  na rate čekovima,
 • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

POPUSTI  I DOPLATE:  Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylity Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016 
Cenovnik br. 3 od 1.2.2019.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno