Krstarenje kanjonom Drinom do Višegrada - 1-2 maj (15-16 jun, 13-14 jul, 17-18 avgust, 14-15 septembar) 2019 /1ND/bus

CENA: 6790 rsd / SPECIJALNA PONUDA: 5999 rsd


preuzmite program putovanja (pdf)

Bajina Bašta, čarobno lep grad u zapadnoj Srbiji, po mnogima je jedan od najlepših gradova sveta. Smešten je na prekrasnom mestu, na obali bistre reke Drine, a u podnožju planinske lepotice Tare. Mnogi turisti i putnici namernici dolazili su i dolaze da uživaju u lepotama koje ovaj gradić, u svojoj prelepoj okolini, nesebično pruža. Ako se pitate, koji je to motiv pored koga putnici najčešće zastanu, najduže ostanu, od čije lepote im zastaje dah, koji je to motiv najčešće fotografisan i koji se nalazi na skoro svim reklamno-turističkim biltenima Bajne Bašte i Srbije, većina njih će odgovoriti: Kućica na steni! 

Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada.

Krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada

Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, proći ćemo kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja...

Obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed-paše Sokolovića, slobodno vreme

Na desnoj, a delom i levoj obali Drine, s obe strane Rzava, koji se tu uliva u Drinu, na istoku Bosne i Hercegovine, prostire se grad Višegrad. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu Na Drini ćuprija opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.

Krstarenje kanjonom Drine od Višegrada do Perućca, kraj programa

Plovidba kroz rečni tok koji krivuda i prolazi kroz useke, uživanje u zelenoj boji koja odmara oči i unosi iskonski mir u dušu posmatrača. Završetak puta kod hidrocentrale, koja je uzrok nastajanja akumulacionog jezera Perućac. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD – SUNČANA REKA – SOKO GRAD - VRHPOLJE – BAJINA BAŠTA
Sastanak putnika u 7.15h. Polazak  iz Beograda u 07.30h. Vožnja pored Šapca i Banje Koviljače, kraći odmor u etno restoranu „Sunčana reka“. Šetnja i obilazak kompleksa koji se nalazi na samoj obali Drine. Polazimo uzvodno Drinom ka Bajinoj Bašti. Vožnja pored hidroelektrane Zvornik i Zvorničkog jezera. Obilazak Soko Grada i manastira Sv. Nikolaja.. Veličanstven ambijent upotpunjuje pogled na staru tvrđavu i veliki krst koji dominira okolinom. Odmor i pauza za ručak u etno selu Vrhpolje. Vožnja najlepšim delom Drine, pauza za fotografisanje kod čuvene kućicu na steni. Dolazak u Bajinu Baštu. Odlazak do „vesele  fabrike“ - BB Klekovače. Kratko upoznavanje sa proizvodnjom rakije i degustacija nekoliko vrsta rakija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i obilazak najkraće reka u svetu duge svega 365 metara, Noćenje. 

2. dan BAJINA BAŠTA – PERUĆAC – VIŠEGRAD – BEOGRAD
Doručak. Odlazak na jezero Perućac (fakultativno) ukrcavanje na brod . Od 09.00h nezaboravna plovidba kanjonom Drine od Perućca (SRB) do Višegrada (BiH) u trajanju od 3,5h. Dužina plovnog puta je oko 52 km, a skoro polovina je kanjon sa raznolikom florom i faunom. Ovaj netaknuti biser prirode se može doživeti samo sa palube broda. Po pristajanju u Višegrad, sledi obilazak Andrićgrada (Kamengrad) Emira Kusturice i starog mosta  Mehmed-paše Sokolovića,. Slobodno vreme za individualne obilaske i ručak.  Povratak brodom do Perućca oko 18.30h.  Polazak prema Beogradu autobusom. Dolazak u Beograd u večernjim satima.
Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu sa 3* Zeper Dina ili Vila Drina na bazi nocenja sa doručkom  u sobama 1/2 ili 1/2+1 
-Obilazak Sokograda , manastira Sv. Nikole i  Sunčane reke , Vrhpolja
-Degustacija u "veseloj fabrici" 
-Uslugu turističkog vodiča(pratioca) 
-Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA-fakultativni program –OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
•Plovidbu brodom „Grizzly“ Perućac - Višegrad - Perućac -2500 rsd/1500 rsd deca do 10 god,
• Doplata za obroke  (ručak i večera)  1600 rsd-najava u agenciji 
•Doplata za jednokrevetnu sobu 1800 rsd
- ostale Individualne troškovi putnika koji nisu navedeni u programu
-boravišnu taksu i osiguranje 110 rsd 

OPIS SMEŠTAJA: 
Hotel Zepter Drina 3* se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon..
Vila Drina 3*  i je ušuškana u bujno zelenilo Perućca, 13 km uzvodno od Bajine Bašte, u podnožju planine Tare. U svom sastavu Vila sadrži: 10 standard soba, dve de lux (superior) sobe, dva studio apartmana (25 m2) i jednu porodičnu sobu (36 m2, 5 kreveta).

NAČIN PLAĆANJA :

  • dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate  40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
  • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
    na rate čekovima,
  • 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
  • avans 40%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama

NAPOMENA :  Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylity Travel Klub kartice -700 rsd i članove Kluba 50.
 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016 
Cenovnik br. 3 od 1.2.2019.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno