TRST- BARKOLANA -Najveća jedriličarska regata 2019 MIRAMARE , PIRAN I PORTOROŽ - 11-13 oktobar 2019 /2 NOCI/bus/DNEVNA VOŽNJA

CENA: 129€ / SPECIJALNA PONUDA: 99€ do 20.6.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Trst, grad multikulturalnosti, prepoznatljiv je po zamku Miramare, regati Barkolana, plaži Pedočin, predivnim crkvama različitih konfesija, starom gradskom jezgru i Trgu ujedinjene Italije, jednom od najvećih i najlepših trgova u Evropi…

Miramare – prekrasni beli dvorac

Jedan od najprepoznatljivijih tršćanskih motiva je prekrasni beli dvorac Miramare, kao najlepši dragulj smešten na litici iznad mora, na samom kraju šetališta Barkola. Sagradio ga je Maksimilijan Habzburški, nadvojvoda Austrije i budući car Meksika, kao poklon svojoj supruzi Šarloti od Belgije. Dvorac je okružen grandioznim parkom sa raznovrsnom vegetacijom koju je nadvojvoda donosio sa svojih dalekih putovanja.

Nakon tragične sudbine graditelja Miramarea, dvorski kompleks se koristio za boravke Habzburgovaca, 1918. godine je pao pod italijansku vlast, a 1931. godine preuzima ga vojvoda Amedeo iz plemićke italijanske porodice Savoj. Zanosni Miramare danas je muzej.

Radujem se šetnji zamkom, putovanju kroz vreme, njegovim raskošnim odajama, naročito cvetnim baštama, dok se sunčevi zraci poigravaju sa plavetnim Jadranom.

Virtuelnu turu možete pogledati na sajtu muzeja: http://www.castello-miramare.it/eng/home/home.php

Enterijer zamka je uređen u kombinaciji gotike i renesanse, odiše atmosferom alpskih jezera i Mediterana. Glamurozna aristokratska rezidencija sa originalnim srednjovekovnim nameštajem, grbovima i tapiserijama sa motivima imperijalnih simbola, nudi posetiocu dozu luksuza, dok prizemlje ima intimniju atmosferu.

Moj utisak je da dvorac nosi u sebi notu mističnosti sa primesama melanholije i sete. Sve mi je izgledalo poznato, déjà vu – deža vu, a ovde sam prvi put. Miramare je bio filmski set za snimanje italijanskih fikcija/serija: Sisi, posvećene bavarskoj vojvotkinji i Rebecca, la prima moglie, snimljene po romanu Dafne di Morije (Hičkok je snimio prvu verziju filma).

Barkolana, internacionalna regata jedrilica

Trst je poznat po Barkolani, internacionalnoj regati jedrilica, jednoj od najvećih na svetu. Održava se od 1969. godine, druge nedelje u oktobru mesecu, pa ako vas put nanese, uživajte u jedinstvenoj manifestaciji. Barkolana je dobila ime po dugačkoj promenadi pored mora, prelepoj Barkoli.

Mnoštvo jedrilica, velikih i malih, usidreno je u to vreme u tršćanskom zalivu. Trka počinje, svi jedre, mile po modrom Jadranu, a cilj je preći rutu od 17 milja. Nekome proradi adrenalin i takmičarski duh, no većini je važno učestvovati, družiti i zabaviti se. Obavezan lajtmotiv uz jedriličare i goste su vrhunski morski specijaliteti, dobro vino i divne kancone koje se razležu sunčanim ulicama.

 

Helebarda – koplje San Serđa

Na grbu Trsta je koplje plemića San Serđa, koje je simbol ovog grada od 13. veka. Legenda kaže da je Serđ stradao u Siriji, a u tom istom trenutku dok on gine, na glavni gradski trg pada deo njegovog oružja – helebarda. Od tada je helebarda zaštitni znak grada.

Poslednje utočište – Lanterna ili Pedočin

Jedinstveni simbol Trsta, po kome je prepoznatljiv u Evropi, jeste kupalište Lanterna ili Pedočin, kako ga zove lokalno stanovništvo.

Ovo je poslednja plaža u Evropi na kojoj se muškarci i žene sunčaju odvojeno, a razdvaja ih beli zid. Postoji još od 1903. godine, kada je Trst bio pod austrougarskom vlašću. Naziv Pedočin potiče od reči pedoci (što na tršćanskom dijalektu znači: školjke) ili pedocio (vaške).

Samo jednom godišnje zid se uklanja, muškarci i žene se zajedno druže uz muziku i ples. Više o plaži možete pogledati u dokumentarnom filmu: Poslednje utočište (L’Ultima Spiaggia).

Svetionik – Faro dela Vitoria (Faro della Vittoria)

Nebosežni svetionik je orijentir morskim plovilima i spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu. Visok je 68 metara i spada u najviše na svetu. Do njega vodi 285 stepenika, no bićete nagrađeni savršenim pogledom na ceo tršćanski zaliv

Trst – grad multikulturalnosti
Duhovnu ponudu Trsta obogaćuju brojne crkve različitih konfesija, monumentalna Pravoslavna crkva Svetog Spiridona, čuvena katedrala San Đusto, impresivna Sinagoga…
O prekrasnoj crkvi Svetog Spiridona pročitajte:http://pslanguagecafe.com/mitski-trst-plemeniti-tragovi-srpske-istorije-i-kulturGrčka pravoslavna crkva Svetog Nikole i Svete Trojice
Na morskoj obali sa pogledom na more ušuškana je grčka pravoslavna crkva Svetog Nikole i Svete Trojice.
Sagrađena je 1787. godine, zahvaljujući sredstvima grčke zajednice, pre svih bogatom trgovcu Demetriju Karćotiju (Demetrio Carciotti), čija se volšebna palata nalazi pored crkve. Na bogomolji je radio arhitekta Matej Pertski (Matteo Pertsch), koji je radio i na palati Karćoti (Carciotti), u kojoj je danas smeštena Lučka kapetanija.
Grci su želeli da sagrade crkvu koja će biti orijentir za brodove koji dolaze u Trst. Posvećena je Svetom Nikoli, zaštitniku putnika i mornara.
Neoklasična građevina, jednostavne, elegantne fasade. Sa prednje strane je krase dva lepa zvonika sa satom, koja se završavaju malim kupolama. Četiri velika prozora razdvojena su sa šest jonskih stubova. Nema mnogo detalja, nema ornamenata. Odiše jednostavnošću.​

Hram spolja izgleda skromno, dok unutrašnjost čuva vredne, pozlaćene ikone sa drvenim, rezbarenim ramovima, fantastične umetničke slike, srebrne i pozlaćene rize, prefinjene lustere i svećnjake. Primetno je mešanje stilova, od vizantije do baroka. Posebnu pažnju plene dve velike slike umetnika Ćezara del Akve(Cesare dell’Acqua), koje prikazuju propovedanje Jovana Krstitelja i Hrista sa decom. Slavni pisac Džejms Džojs je bio čest posetilac grčke crkve.

Katedrala i tvrđava San Đusto (San Giusto)

Glavna katolička katedrala i sedište nadbiskupije u Trstu je Sveti Đusto (San Giusto) na brdu Sveti Đusto. Samo brdo je dobilo ime po ovom svecu.

Sa brežuljka se pruža prekrasan pogled na istorijsko jezgro, Terezijansku četvrt, na lepi, modroplavi Jadran. Nad mitskim gradom smenjuju se boje, od zelene, plave, bele, sive do crvene…U čudesno lepom pejzažu dominiraju blistave kupole dve crkve, Svetog Spiridona i Svetog Antonija.

Pitoreskna katedrala San Đusto je prava riznica istorije, arheologije, duhovnosti, umetnosti. Podignuta je na mestu nekadašnjeg paganskog hrama. Sagrađena je u 14. veku spajanjem dve starije crkve. Sa desne strane je crkva San Đusta, nekada mala kapela sa kupolom gde su čuvane mošti sveca, koje se danas nalaze u oltaru katedrale. Sa leve strane je crkva posvećena Svetoj Mariji.

Katedralu krase jednostavna fasada i elegantni prozori u obliku ruže od belog kamena, kao i arhaični mozaici na podu, tragovi nekadašnje bazilike. Elementi rimskog stila prisutni su na ulaznim vratima i oslikanoj kupoli.

Pored katedrale, na San Đustu treba obići i tvrđavu-muzej sa vrednim eksponatima, ostatke rimskog foruma (Hram Kapitol) i spomen-park žrtvama rata.

 Crkva Svetog Antonija čudotvorca (Sant’Antonio Taumaturgo)

Pored veličanstvene crkve Svetog Spiridona, nalazi se prelepa, katolička crkva Svetog Antonija čudotvorca, zovu je još Sveti Antonije Novi (San Antonio Nuovo), zato što je građena na mestu stare crkve. Njegove mošti čuvaju se u čudesnom hramu u Padovi.

Impozantna bogomolja građena je u neoklasičnom stilu. Dizajnirao je arhitekta Pietro Nobile, jedina je katolička crkva u Terezijanskoj četvrti. Upečatljivi detalji na fasadi, šest jonskih stubova sa sklupturama šest katoličkih svetaca, zaštitinika Trsta:  Svetog Serđa, Servola, Maura, Svetu Eufemiju, Teklu i Svetog Đusta.

U Sinagogi sa pijetetom

Prvi put sam ušla u sinagogu upravo u Trstu. Pridružila sam se grupi turista sa vodičem u razgledanju monumentalnog zdanja, jedne od najvažnijih i najvećih sinagoga u Evropi. Delo je Ruđera (Ruggera) i Adruina Berlama, sagrađena 1912. godine, a zamenila je četiri manje Sinagoge.

Dirnula me priča o stradanju i ratnim strahotama jevrejskih porodica u Trstu i okolini. Istorijski podaci govore da je 1938. godine živelo oko 6000 Jevreja.

Posle nacističke okupacije i objavljivanja Musolinijevih zakona, zajednica je počela da se raspada. Mnogi su završili u koncentracionim logorima, neki su ubijeni ili proterani. Posle rata, ostalo je samo 2300 Jevreja u Trstu.

Sinagoga je delila sudbinu zajednice, fašisti su je zatvorili 1942. godine. Za vreme okupacije,  pretvorena je u skladište i ovde su smeštene dragocenosti i knjige koje su zaplenjene iz jevrejskih kuća. Ritualni predmeti sačuvani su u tajnim skrovištima.

Sinagoga ima tri glavna ulaza, koji gledaju na tri strane. Čitava unutrašnjost je usmerena prema svetom luku (aron kodesh) sa  tablicama zakona. Tu su dve  velike menore i bronzana kandelabra sa sedam grana, simboli Tršćanske zajednice. Kupola je dekorisana geometrijskim šarama, drvećem i zvezdama sa stihovima iz knjige Psalma i prikazom stabla života. U galeriji, iznad ulaznih vrata, nalazi se velika rozeta u čijem je sedištu Davidova zvezda.

https://idemutrst.com/upoznajte-jednu-od-najvecih-i-najvaznijih-sinagogi-u-evropi/

Bazilika Svetog Silvestra i Crkva Svete Marije Mađore (Santa Maria Maggiore)

Crkva posvećena Svetom Silvesteru sagrađena je u romaničkom stilu, od 1784. godine pripada zajednici Švajcaraca koja tu vrši službu. Obližnja crkva Sveta Marija Mađore je jezuitska crkva i jedina je barokna crkva u Trstu.  Pripojeni internat, za vreme Drugog svetskog rata služio je kao ženski zatvor. U znak zahvalnosti što je u 19.veku spasila grad od kolere, svake godine na Vavedenje Presvete Bogorodice se organizuje se proslava. Zovu je i Gospa od zdravlja ili Santa Marija dela Salute (Santa Maria della Salute).

Uz blizini crkava se nalazi popularni slavoluk ili Rikardova kapija (Arco di Riccardo) iz 1.veka p.n.e.

Evangelističko ili luteranska crkva

Sagrađena je 1878. godine za tršćansku luteransku zajednicu i svedoči o velikom broju konfesija prisutnih u Trstu. Protestantizam, prisutan je obližnjoj Istri i Trstu. Luteranci pripadaju zajednici protestantskih crkava čiji je začetnik nemački teolog Martin Luter, koji je svojom osudom kupovine oprosta, takozvanih indulgencija, inicirao pokret reformizma u dotad jedinstvenoj katoličkoj crkvi.

Metodistička crkva

Metodologija stigla je u Trst krajem 19. veka zahvaljujući inicijativi Dardija, metodističkog pastora u Veneciji, koji je želeo da započne evangelizaciju na italijanskom jeziku u gradu koji je tada bio pod upravom Habzburga. Protestantske crkve su već bile prisutne u Trstu (Luteranska crkva i Reformirana crkva Helvetika), ali su govorili nemački jezik, pa je Dardi mislio da je dobro da prenese poruku Jevanđelja italijanskoj većini, a posebno proletarijatu i siromašnijim slojevima društva.

U Trstu, gradu multikulturalnosti, mozaiku različitih veroispovesti i nacionalnosti, svako je našao svoje mesto i živi u harmoniji sa komšijama.

Složiću se sa onim što sam negde pročitala, Trst je naš zato što je svačiji.

PROGRAM PUTOVANJA:                                             3 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

1 dan BEOGRAD-TRST
Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 5.30 časova (sastanak putnika u 5h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Smeštaj u hotel. Noćenje
2. dan  TRST- DVORAC MIRAMARE-BARKOLANA 2019
Doručak . Fakultativni odlazak do dvorca Miramare koji je danas jedan od najprepoznatljivijih tršćanskih motiva. Od dvorca se pruža izvrstan pogled na grad i okolinu. Onako slikovito postavljen na steni iznad mora I okružen prekrasnim parkom, svakako vredi posetiti   Slobodno vreme za individualne aktivnosti kao što je poseta manifestaciji Barkolana -internacionalnoj regati jedrilica, jednoj od najvećih na svetu. Mnoštvo jedrilica, velikih i malih, usidreno je u to vreme u tršćanskom zalivu. Obavezan lajtmotiv za sve goste  su vrhunski morski specijaliteti, dobro vino i divne kancone koje se razležu sunčanim ulicama…Noćenje
3. dan PIRAN I  PORTOROŽ  Doručak. Slobodno vreme ili fakltativni izlet u Piran i Portorž
. Odlazak u lepo slovenačko letovalište Portorož..– “luke ruža” kako se popularno naziva ovo mondensko mesto. Kraća „foto“ pauza (30 minuta) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak za Beograd oko 16h. Dolazak u Beograd oko ponoci.

Kraj usluga                                

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
- 2 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Trstu ili okolini , sobe1/2 ili ½+1
• obilaske prema programu  
• usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
-troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-ostale nepomenute usluge
-Gradsku boravišnu taksu  – doplata oko 2€ po danu (taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva)
-FAKULTATIVNI IZLETI: OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
Izlet 1: Dvorac Miramare prevoz sa ukljucenom ulaznicom  15 €
Izlet 2: Piran i Portorož  15€.  
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50€. Doplata za dodatno sedište 60€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .*Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd/godišnje  i članove Kluba 50.
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

  • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po prodajnom kursu Banke Intese  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:. Hotel SONIA 3* Nalazi se u Trstu,  u industirjskoj zoni. Povezan je gradskim prevozom sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, parking. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom... Doručak je kontinentalni - skroman, slatko – slani. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
  • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

  • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
  • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
  • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 3 od 5.05.2019.